TREZOR Model T Review en vergelijking

TREZOR Model T Review en vergelijking

Ik ben dol op het beoordelen van hardwareportefeuilles – het is een soort hobby van mij. In dit artikel bespreek ik de nieuwste toevoeging, het TREZOR T-model. Dit apparaat is nog steeds een van de beste hardwareportefeuilles die er zijn, dus lees verder voor mijn volledige recensie.

Vind je het niet leuk om te lezen? Bekijk in plaats daarvan onze videobeoordeling

Samenvatting TREZOR Model T Review

TREZOR T is een hardware wallet uitgerust met een touchscreen waarmee u cryptocurrencies offline kunt opslaan. In tegenstelling tot de meeste Bitcoin-portefeuilles die met internet zijn verbonden, houdt TREZOR uw privésleutel ver uit de handen van hackers. Over het algemeen is het touchscreen een geweldige toevoeging, maar ik weet niet zeker of het het hogere prijskaartje waard is.

Dat is de TREZOR Model T in een notendop. Als je een gedetailleerde recensie wilt, blijf dan lezen, dit is wat ik zal behandelen:

1. Wat zit er in de doos?

De doos bevat: de TREZOR T-hardware-portemonnee, een USB-kabel, een kaart waarop je je herstelzaadje kunt schrijven (we zullen dat later bespreken) en enkele TREZOR fanboy-stickers.

Inhoud van de doos TREZOR T

Een leuke gadget die is toegevoegd, is een magnetisch dock. U kunt de dock op een muur of iets dergelijks plaatsen en de TREZOR T erin laten rusten .

In eerste instantie dacht ik dat dit een beetje nutteloos was, aangezien een hardware wallet wordt gebruikt voor het veilig bewaren van munten, dus waarom zou je deze in het volle zicht willen ophangen? Een van onze lezers stelde later echter voor dat je het kunt gebruiken om je Trezor onder je bureau of aan de bovenkant van een la te plakken, zodat het moeilijker te vinden is.

trezor dock


2. Het TREZOR Model T-apparaat

De TREZOR T wordt ook geleverd met een verzegeling op de USB-poort, zodat u weet of het apparaat gecompromitteerd is. Als de sticker op de poort niet helemaal intact lijkt te zijn, kan dit betekenen dat iemand met je apparaat heeft geknoeid.

TREZOR verzegeling

De portemonnee is relatief licht en past gemakkelijk in je broekzak. U kunt een idee krijgen van de totale grootte op de bovenstaande afbeelding.

De TREZOR T heeft ook een sleuf voor een MicroSD-kaart, zodat u in de toekomst over versleutelde opslag aan boord kunt beschikken. Houd er rekening mee dat de kaart uw herstel-seed of daarvan afgeleide privésleutels niet opslaat.

Door middel van een usb c aansluiting kan het apparaat op elke laptop / desktop worden aangesloten.

3. TREZOR Model T ondersteunde munten

Op dit moment ondersteunt de TREZOR T een breed scala aan munten, waaronder Ripple (XRP) en Stellar Lumens (XLM) die in eerdere versies ontbraken. De belangrijkste ondersteunde munten zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Rimpel (XRP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Litecoin (LTC)
 • EOS
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Stellaire lumen (XLM)
 • Dash

Er worden in totaal meer dan 1000 crypto-activa ondersteund en de volledige lijst is hier te zien.


4. Hoe stel ik mijn TREZOR Model T in

Net als bij de originele TREZOR (de TREZOR One), is het installatieproces vrij eenvoudig en omvat het de volgende stappen:

 • Download en installeer de TREZOR-bridge (een stukje software om u te helpen de TREZOR te beheren).
 • Installeer de nieuwste firmware op uw TREZOR.
 • Dat is het!

Kies apparaat

Sommigen van jullie denken misschien dat ik een stap mis, vooral het deel waar je je 12-woord-seed-zin ontvangt. TREZOR besloot echter om dat gedeelte over te slaan en u in staat te stellen uw TREZOR onmiddellijk te gebruiken zonder dat u de seed-frase hoeft op te schrijven.

Een seed-zin is in feite het “wachtwoord” voor uw Bitcoins, ook wel uw privésleutel genoemd. Een seed-zin bestaat uit 12-24 woorden in een bepaalde volgorde. Wie deze woorden kent, heeft volledige toegang tot uw Bitcoin-portemonnee.

(Voor een gedetailleerde uitleg over seed-zinnen en privésleutel bekijk onze video-aflevering over Bitcoin-portefeuilles

maak een back-up van uw TREZOR

Natuurlijk krijg je een waarschuwing om een ​​back-up van je seed-zin te maken, maar uiteindelijk is het aan jou. Naar mijn mening is dit een geweldige zet van TREZOR waarmee je de lange, omslachtige (hoewel belangrijke) handeling van het opschrijven van je seed kunt overslaan als onderdeel van de eerste wallet-setup.

Wanneer je er klaar voor bent, kun je het proces van het opschrijven van je seed doorlopen (dit is een eenmalig proces).

Met behulp van het touchscreen

5. Het touchscreen van de Model T gebruiken

De interactie met de Model T lijkt veel op de TREZOR One. Het belangrijkste verschil is dat je nu een touchscreen hebt in plaats van twee knoppen. Hoewel het touchscreen veel mooier is dan de knoppen, vond ik het een beetje moeilijk om ermee te werken omdat het gewoon te klein is.

Zaad invoeren

Het belangrijkste voordeel is dat u nu geen interactie met uw computer hoeft te hebben tijdens bepaalde processen, zoals het instellen van uw pincode of het herstellen van uw portemonnee..

TREZOR mixt het toetsenbord van tijd tot tijd zodat hackers of iemand die uw toetsaanslagen volgt, niet kunnen raden op welke cijfers u drukt.

Zie hoe de toetsenbordnummers van positie veranderen tussen schermen?


6. De Corazon

Voor degenen onder u die willen investeren in een stevigere, adembenemende versie van de Model T, is er de Corazon hardware wallet.

Simpel gezegd, dit is een TREZOR-model T gehuisvest in een titaniumbehuizing van ruimtevaartkwaliteit, geassembleerd door Gray, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardig, futuristisch vakmanschap..

corazon

Hoewel er geen inherent verschil is tussen het TREZOR Model T en de Corazon, zijn hier enkele dingen die u moet overwegen:

Unieke textuur

De textuur van de Corazon is speciaal ontworpen waardoor het bijna onmogelijk is om te smeden. Hierdoor kan Gray (de fabrikant) bepalen of het apparaat echt is of niet. Als u twijfelt over de authenticiteit van het product, stuurt u Gray een foto en video ervan en zij kunnen het voor u verifiëren.

Trezor keek inderdaad problemen in het verleden, waar frauduleuze bedrijven probeerden het product exact te kopiëren, zelfs tot op de papieren verpakking. Dit komt door het feit dat plastic materialen vrij standaard productieprocessen hebben en het is niet zo moeilijk om de exacte kleur en textuur te krijgen.

Anti-sabotage-ontwerp

De Corazon heeft een speciaal fraudebestendig ontwerp dat elke kans op demontage van het product, het vervangen van de elektronica binnenin en het sluiten van de hardware voorkomt zonder zichtbare tekenen van aantasting..

Dit biedt bescherming tegen slechte actoren die het product kunnen onderscheppen terwijl het naar u wordt verzonden. U zou letterlijk een elektrische zaag moeten gebruiken om het apparaat af te zagen om de elektronica binnenin te vervangen.

De Trezor Model T heeft ook een soortgelijk anti-sabotagebestendig ontwerp, maar omdat het van plastic is, is het proces een beetje anders. Trezor gebruikt wat wordt genoemd ultrasoon lassen, waarin de kunststof koffers aan elkaar zijn gelast door zeer snelle trillingen die warmte genereren en de 2 kunststof koffers met elkaar verbinden.

Is de Corazon de prijs waard??

De Corazon is een prachtig stuk hardware en voelt ook een stuk steviger aan dan het originele Model T. De Corazon is echter ook veel zwaarder en minder comfortabel om mee te nemen dan de Model T.

De standaard Corazon Titanium-versie kost $ 959 – dat is bijna 6 keer wat een origineel Model T kost. Dan heb je de Stealth- en Gold-toevoegingen die een zeer beperkte voorraad hebben.

Persoonlijk denk ik niet dat de bovengenoemde functies de prijsverhoging waard zijn, maar ik denk dat sommige mensen de aantrekkingskracht zouden zien.

7. Veel gestelde vragen

Hoeveel kost het TREZOR Model T?

De TREZOR Model T kost $ 169,99 voor één apparaat of $ 274 voor het ‘Trezor Ultimate Pack’ dat een TREZOR T, TREZOR One en een Cryptosteel-kluis bevat. De prijs is exclusief btw en verzendkosten.

TREZOR Model T vs. Ledger Nano S

“TREZOR Model T vs. TREZOR One

Ik was en ben nog steeds best tevreden met mijn TREZOR One, en ik denk niet dat er een upgrade voor nodig is. De basisfuncties en het aantal ondersteunde munten zijn op beide modellen bijna hetzelfde.

Als ik vandaag tussen de twee modellen zou moeten kiezen, zou ik waarschijnlijk nog steeds de TREZOR kiezen, omdat het meer getest voelt.

Naar mijn mening rechtvaardigt het extra prijskaartje ($ 170 voor TREZOR T versus $ 55 voor de TREZOR One) de toegevoegde functionaliteit niet. Het toestel is ook wat groter dan de TREZOR One, wat voor mij eigenlijk een minpuntje is.

8. Conclusie – Is het TREZOR T-model de prijs waard??

De TREZOR Model T is een geweldig stuk hardware, met als belangrijkste kenmerk natuurlijk het touchscreen. Als u uw portemonnee herstelt van een seed, betekent dit dat u uw seed niet op uw computer maar op uw apparaat intypt – en dit is een extra beveiligingsmaatregel om uw seed veilig te houden.

Als je niet prijsgevoelig bent en je TREZOR niet met je meedraagt, denk ik dat het veel cooler is om de Model T te bezitten. Kortom: het is een geweldig product, maar ik denk dat zijn goedkopere broer (of concurrent) nog steeds beter is.