Bagaimana Menjana dan Menjana Wang dengan Bitcoin

Bagaimana Menjana dan Menjana Wang dengan Bitcoin

Sebilangan besar orang menggunakan Bitcoin dan cryptocurrency untuk menghasilkan wang yang cepat. Catatan hari ini didedikasikan secara eksklusif untuk cara anda memperoleh Bitcoin secara percuma atau menjana wang dengan Bitcoin.

Tidak suka membaca? Tonton tutorial 2 minit kami

Memperolehi Ringkasan Bitcoin

Walaupun terdapat banyak cara untuk menjana wang dengan Bitcoin pada akhirnya tidak ada makanan percuma. Memperoleh Bitcoin dalam talian memerlukan masa dan wang dan kebanyakan kaedah yang menjanjikan Bitcoin percuma tidak akan bernilai masa yang dibazirkan untuk mereka.

Bagaimana saya boleh mendapatkan Bitcoin secara percuma?

 • Ganjaran membeli-belah
 • Akaun faedah
 • Mempertaruhkan
 • Pendapatan mikro
 • Memiliki keran
 • Kempen tandatangan
 • Berdagang Bitcoin
 • Program gabungan
 • Berjudi
 • Menulis mengenai Bitcoin
 • Perkhidmatan berkaitan Bitcoin
 • Perlombongan Bitcoin
 • Pinjaman Bitcoin
 • Pengganda HYIP / Syiling
 • Garpu Bitcoin

Kaedah Menjana Wang dengan Bitcoin

Sekiranya anda mahukan penjelasan terperinci mengenai semua kaedah di luar sana, teruskan membaca. Inilah yang akan saya bahas:

Tonton panduan video terperinci kami di sini

1. Bagaimana Saya Mendapat Bitcoin dalam talian secara percuma?

Orang cenderung berfikir bahawa kerana Bitcoin adalah bentuk mata wang yang baru, ada beberapa cara ajaib anda dapat memperoleh Bitcoin atau menjana wang daripadanya dengan mudah. Saya minta maaf meletupkan gelembung, tetapi Bitcoin sama seperti mata wang lain di luar sana.

Sama seperti tidak ada cara mudah dan bebas risiko untuk membuat wang cepat, tidak ada cara ajaib untuk memperoleh Bitcoin.

Walaupun cryptocurrency pada amnya mungkin mempunyai beberapa kemungkinan baru untuk menjana pendapatan, asasnya sama – anda perlu melaburkan masa, atau wang untuk menjana wang.

Terlalu Sibuk untuk Berdagang Sendiri? Cari Perdagangan Salin di eToro

Saya akan membahas 12 cara berbeza untuk memperoleh Bitcoin dalam catatan ini. Setiap kaedah yang akan saya bahas akan dinilai mengikut faktor berikut:

Berapa banyak usaha yang diperlukan untuk menggunakan kaedah ini?

Berapa banyak wang yang dapat dijana melalui kaedah ini?

Betapa berisikonya kaedah ini?

Semua kaedah yang akan saya lalui adalah perkara yang sebenarnya telah saya uji sendiri, jadi yakinlah bahawa saya bercakap dari pengalaman.


2. Hadiah membeli-belah

Usaha – Rendah

Pendapatan – Sedang

Risiko – Rendah

Anda boleh mendapatkan Bitcoin percuma semasa melakukan belanja biasa dalam talian. Dengan menggunakan syarikat ganjaran membeli-belah, anda perlu memuat turun pelanjutan ke penyemak imbas anda, menggunakannya sebagai pembayaran di pelbagai jenama dan dapatkan pulangan tunai sehingga 30% untuk pembelian anda. Ini adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan Bitcoin semasa membeli barang yang anda akan beli. 

Lolli adalah syarikat ganjaran membeli-belah AS yang memberi pengguna 30% wang tunai dalam ganjaran Bitcoin apabila mereka membeli-belah dalam talian di lebih daripada 1,000 peniaga teratas termasuk Nike, Booking.com, Macy’s, Staples dan banyak lagi. CoinCorner adalah syarikat UK yang juga menyokong jenama terkenal seperti Booking.com, O2, Europecar dan Vodafone dan juga membolehkan anda memperoleh ganjaran Bitcoin pada cashback.

3. Akaun faedah

UsahaRendah

PendapatanSedang

RisikoSedang

Sekiranya anda sudah memiliki cryptocurrency, anda boleh memasukkannya ke dalam akaun yang mempunyai faedah dan mendapat faedah daripadanya. Terdapat beberapa syarikat yang menyediakan perkhidmatan jenis ini, yang paling popular adalah BlockFi, Celsius Network, Crypto.com dan Nexo.

Sebilangan besar syarikat yang membekalkan pinjaman Bitcoin juga membolehkan pelanggan meminjamkan Bitcoin mereka untuk kepentingan. Sekiranya, misalnya, anda tidak memerlukan wang tunai, anda masih boleh menyimpan Bitcoin anda dan menerima faedah tahunan untuk deposit anda. Ini bermakna Bitcoin anda dapat menjana pendapatan tambahan untuk anda, dan bukannya hanya berbaring di dompet Bitcoin anda.


4. Mengikat

Usaha – Rendah

Pendapatan – Sedang

Risiko – Tinggi

Cryptocurrency tertentu membolehkan anda mengunci sebahagian pegangan anda untuk turut serta dengan pengesahan transaksi di rangkaian mereka. Ini dikenali sebagai pertaruhan dan merupakan alternatif yang cekap tenaga untuk perlombongan cryptocurrency. Semakin banyak wang syiling anda semakin tinggi peluang anda untuk dipilih sebagai pengesah dan mendapat ganjaran. 

Beberapa mata wang kripto popular yang membenarkan penentuan masa kini adalah Tezos, Cardano dan Ethereum.

5. Pendapatan mikro – Keran, PTC, pekerjaan Mikro

UsahaTinggi

PendapatanRendah

RisikoRendah

Salah satu kaedah paling murah, termudah, tetapi juga memakan masa untuk benar-benar memperoleh Bitcoin adalah melalui penghasilan mikro. Ini bermaksud bahawa pada dasarnya anda akan melakukan tugas kecil dan memperoleh pecahan duit syiling untuk masa yang anda habiskan.

Beberapa laman web penghasilan mikro yang lebih terkenal adalah keran Bitcoin – laman web yang anda kunjungi berulang kali setiap beberapa minit untuk menuntut sejumlah wang syiling yang sangat kecil.

Faucet sebenarnya adalah subkategori laman web PTC, PTC yang bermaksud “Bayar untuk Klik”. Laman web PTC biasanya meminta anda mengklik iklan atau butang di laman web ini untuk menjana wang dari penjualan iklan. Sebagai balasan anda akan mendapat sejumlah kecil syiling.

Betapa kecil?

Dari pengiraan saya, jika anda bekerja tanpa henti mengklik butang, anda akan mendapat purata antara 5-40 sen sejam. Tidak pasti bahawa itu sepadan dengan masa anda atau tenaga elektrik untuk menjalankan komputer anda.


6. Memiliki keran

Usaha – Sederhana hingga tinggi

Pendapatan – Rendah hingga sederhana

Risiko – Sedang

Walaupun mengambil bahagian sebagai pengguna faucet mungkin tidak menghasilkan banyak wang, memiliki faucet anda sendiri adalah cerita yang berbeza. Hari ini, anda boleh membina keran cryptocurrency dengan mudah dan menjana wang daripada menjual iklan di laman web anda.

Pada 99Bitcoins saya menjalankan faucet saya sendiri selama hampir 3 tahun sehingga saya memutuskan untuk memberi tumpuan kepada perkara lain. Bergantung pada pengiklan yang anda gunakan dan jumlah lalu lintas yang anda miliki, anda boleh menjana sehingga $ 1000 / bulan menjalankan keran.

Namun, menjalankan keran memerlukan banyak masa dan usaha. Anda perlu menyediakan laman web anda sendiri, mengurus pengguna, mencegah penipuan dan juga membawa sejumlah modal awal untuk membiayai keran ketika memulakannya. Inilah panduan pemula saya untuk menjalankan keran.

7. Menjalankan kempen tandatangan

UsahaSedang

PendapatanRendah

RisikoRendah

Di suatu tempat sekitar pertengahan 2014, BitcoinTalk, forum Bitcoin terkemuka, mula berjalan kempen tandatangan. Ringkasnya, anda boleh menggunakan tandatangan BitcoinTalk anda untuk mengiklankan produk dan dibayar untuk setiap pos yang anda tulis. Senarai kempen yang lengkap dapat dilihat di forum itu sendiri.

Dengan kempen tandatangan anda akan dibayar mengikut tahap keahlian anda di BitcoinTalk. Biasanya, sesiapa sahaja yang berstatus kurang daripada ‘ahli penuh’ tidak akan mendapat bayaran sebanyak itu, sama sekali.

Untuk menjadi ahli penuh, anda memerlukan sekurang-kurangnya 120 jawatan di bawah tali pinggang anda. Terdapat juga had pada jawatan; seperti panjang, kandungan asal dan banyak lagi. Kadang-kadang, terdapat juga syarat minimum pos setiap minggu.

Dari pengalaman saya, anda dapat menjana sehingga $ 5 sejam bergantung kepada berapa banyak yang anda tulis dan tahap keahlian anda. Ini tentu saja tidak termasuk jumlah catatan yang perlu anda tulis untuk mendapatkan tahap keahlian yang diperlukan di BitcoinTalk.


8. Menjadi peniaga crypto

Usaha – Sederhana hingga tinggi

Pendapatan – Tinggi

Risiko – Tinggi

Salah satu kaedah terpantas, termudah, tetapi juga berisiko untuk menjana wang dengan Bitcoin adalah dengan memperdagangkannya. Pada asasnya anda cuba membeli Bitcoin ketika harganya rendah dan menjualnya ketika harganya naik.

Walau bagaimanapun, perdagangan Bitcoin dengan jayanya bukanlah perkara untung atau meneka. Pedagang yang menguntungkan menghabiskan banyak masa untuk belajar bagaimana berniaga dan bagaimana mengatasi banyak risiko yang terlibat dengan perdagangan. Pedagang yang berjaya tahu mereka mungkin kehilangan wang dalam jangka pendek tetapi mereka melihatnya sebagai pelaburan dalam pendidikan mereka, kerana mereka bertujuan untuk jangka panjang.

Sekiranya anda ingin menjadi peniaga pastikan anda mempunyai masa dan modal untuk melabur dalam pendidikan perdagangan yang baik.

9. Program gabungan Bitcoin

UsahaTinggi

PendapatanSederhana hingga tinggi

RisikoRendah hingga sederhana

Mungkin salah satu cara yang paling sering diabaikan untuk menjana wang dengan Bitcoin adalah dengan mempromosikan pelbagai program afiliasi. Afiliasi adalah orang yang mempromosikan perniagaan tertentu secara percuma tetapi menerima komisen sekiranya berjaya membawa pelanggan yang membayar.

Banyak pertukaran, produk dan perkhidmatan Bitcoin mempunyai program afiliasi di mana anda boleh mendaftar. Anda kemudian mendapat pautan afiliasi anda sendiri untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan tersebut.

Sudah tentu terdapat banyak cara untuk mempromosikan pautan afiliasi anda – anda boleh membagikannya di Facebook, menjalankan kempen iklan di laman web yang berbeza atau bahkan membuat laman web maklumat anda sendiri dan mempromosikan pautan anda dalam kandungan.

Ini sebenarnya bagaimana 99Bitcoins bermula, dan saya bahkan telah menerbitkan sebuah buku mengenainya berjudul “My Dirty Little Bitcoin Secrets” yang boleh anda muat turun secara percuma. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kaedah ini, pastikan memuat turun buku dan membacanya dari awal hingga akhir – barulah anda akan memahami jumlah kerja yang diperlukan untuk menjadi pemasar gabungan yang berjaya.

Juga, berikut adalah senarai program gabungan Bitcoin yang sangat menguntungkan yang telah saya uji sendiri.


10. Berjudi di kasino Bitcoin

Usaha – Rendah

Pendapatan – Sederhana hingga tinggi

Risiko – Sangat tinggi

Kaedah yang sangat jelas untuk meningkatkan kekayaan kripto anda ialah berjudi menggunakan salah satu dari pelbagai kasino Bitcoin di luar sana. Sudah tentu tidak banyak yang perlu dijelaskan mengenai kaedah ini tetapi jika anda memutuskan untuk mempertaruhkan wang anda dan mencuba nasib, pastikan kasino yang anda gunakan terbukti adil.

Kasino Bitcoin yang boleh dipercayai akan mengetahui bahawa “kelebihan rumah” mereka cukup untuk menghasilkan keuntungan dan oleh itu ingin membuktikan kepada pemain mereka bahawa mereka tidak memanipulasi hasil apa pun. Mereka melakukan ini melalui algoritma matematik yang melibatkan kriptografi.

Intinya, kasino yang terbukti adil akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memastikan bahawa hasil permainan yang anda mainkan adalah benar-benar rawak. Anda juga boleh mendapatkan senarai kasino Bitcoin yang adil di laman web kami.

11. Tulis mengenai Bitcoin

UsahaSedang

PendapatanSedang

RisikoRendah

Sekiranya anda meminati mata wang kripto dan mempunyai kemahiran untuk kata-kata, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menjadi wartawan crypto atau penulis artikel.

Seiring berkembangnya industri kripto, semakin banyak laman web berita dan maklumat muncul. Dalam banyak kes laman web ini memerlukan penulis kerana mereka menerbitkan puluhan artikel setiap minggu.

Oleh kerana penulis yang baik sukar dicari, jika anda dapat menghantar karya berkualiti, anda mungkin dapat memperoleh pendapatan yang baik dengan menulis mengenai Bitcoin dan cryptocurrency dari keselesaan rumah anda sendiri.

Cara terbaik untuk mencari pekerjaan sebagai penulis adalah mencari bahagian “pekerjaan” dalam penerbitan crypto kegemaran anda. Anda juga boleh menghantar e-mel ke laman web tertentu yang ingin anda tulis, atau anda boleh membuat profil penulis Kerja Atas – pasaran bebas antarabangsa.

Adalah lebih baik jika anda mempunyai beberapa contoh artikel sebelum melamar pekerjaan menulis kerana banyak penerbitan akan meminta karya sebelumnya sebelum mengambil anda.


12. Jual produk atau perkhidmatan yang berkaitan

Usaha – Bervariasi

Pendapatan – Bervariasi

Risiko – Bervariasi

Sekiranya anda tidak mahir dengan kata-kata mungkin ada perkhidmatan lain yang boleh anda tawarkan. The Benang perkhidmatan BitcoinTalk menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan yang dapat anda berikan sebagai pertukaran untuk Bitcoin. Beberapa di antaranya termasuk mengembangkan laman web, memasarkan produk dalam talian atau bahkan menjadi ejen Escrow untuk transaksi Bitcoin.

13. Tambang Bitcoin

Usaha – Sederhana hingga tinggi

Pendapatan – Sederhana hingga tinggi

Risiko – Tinggi

Ramai orang yang memulakan dengan Bitcoin langsung tertarik dengan konsep perlombongan Bitcoin. Maksud saya, menghasilkan wang Internet yang ajaib dari komputer rumah anda? Apa yang boleh menjadi lebih baik?

Hakikatnya, bahawa hari ini perlombongan Bitcoin telah menjadi lebih daripada sekadar hobi. Ia memerlukan peralatan perlombongan yang sangat mahal, kos elektrik yang tinggi, pengetahuan konfigurasi perkakasan dan ruang fizikal untuk benar-benar menyimpan pelombong anda.

Perlombongan altcoin (mis. Perlombongan Ethereum) lebih murah daripada yang anda perlukan untuk menambang Bitcoin. Tetapi ini hanya bermaksud bahawa perkakasan akan lebih murah. Kerumitan kos elektrik, konfigurasi, penyelenggaraan dan lain-lain pada dasarnya sama.

Kadang kala anda akan menemui laman web atau aplikasi mudah alih yang memberitahu anda bahawa mereka akan melombong syiling untuk anda. Sebilangan besar perkhidmatan ini hampir tidak berguna dan biasanya akan menghabiskan tenaga pengkomputeran dan bateri anda hanya untuk memberi anda beberapa sen sebagai balasan.

Pilihan lain ialah perlombongan awan – membayar orang lain untuk mengendalikan peralatan perlombongan untuk anda sambil berkongsi keuntungan. Walaupun ini terdengar ideal, kebanyakan laman web penambangan awan hari ini hanya berpura-pura menggunakan wang anda untuk operasi perlombongan, sebenarnya penipuan.

Selain itu, walaupun terdapat beberapa laman web yang sah, wang yang anda bayar untuk melombong Bitcoin mungkin lebih baik dilaburkan hanya dengan membeli Bitcoin (seperti yang dapat dilihat dengan analisis Genesis Mining saya).

Sudah tentu saya menggesa anda untuk membuat kajian pasaran anda sendiri kerana pada akhirnya, itu adalah wang anda.


14. Pinjaman Bitcoin

Usaha – Rendah

Pendapatan – Sederhana hingga tinggi

Risiko – Sangat berisiko

Kaedah yang sangat popular untuk mengembangkan kekayaan Bitcoin anda adalah melalui platform pinjaman Bitcoin. Laman web ini menghubungkan peminjam yang memerlukan crypto dengan pemilik crypto yang meminjamkan syiling mereka dengan kadar faedah. Oleh kerana pinjaman ini sangat berisiko, kadar faedahnya cukup tinggi yang pada awalnya kelihatan baik.

Maksud saya, saya dapat menjana 15% setahun untuk duit syiling saya, apa yang tidak saya gemari?

Sekiranya tidak ada cagaran sebenar yang meminjam peminjam yang bertanggungjawab untuk pinjaman dan lebih kerap daripada pinjaman ini gagal dan pemberi pinjaman dibiarkan tanpa wang mereka. Beberapa waktu lalu saya telah menguji beberapa pinjaman tanpa jaminan di sini pada 99 Bitcoin, dan semuanya akhirnya gagal bayar. Itulah sebabnya saya mengesyorkan untuk menjauhkan diri daripada kaedah khusus ini.

Satu laman web yang nampaknya berfungsi untuk jangka masa yang agak lama dan belum saya uji dengan teliti adalah xCoin. Walaupun saya tidak dapat menjaminnya secara peribadi, nampaknya mendapat ulasan yang baik.

Baru-baru ini beberapa pemain baru di pasaran mula menawarkan pinjaman Bitcoin yang dijamin dengan Bitcoin peminjam. Platform ini juga membolehkan anda memperoleh minat pada Bitcoin atau stablecoin anda, tetapi kerana cagaran, itu adalah penyelesaian yang lebih selamat. Di sini saya mengkaji laman web Pinjaman Bitcoin terbaik.

Seperti biasa, sila buat kajian sendiri sebelum melaburkan wang di mana sahaja.

15. HYIP dan pengganda duit syiling

UsahaRendah

PendapatanSederhana hingga tinggi

RisikoSangat berisiko

Kaedah lain yang saya sarankan untuk anda elakkan adalah penggandaan duit syiling dan Program Pelaburan Hasil Tinggi yang juga dikenali sebagai HYIP. Ini adalah laman web yang mendakwa menggandakan duit syiling anda setiap beberapa hari atau memberi anda kadar faedah yang tidak nyata.

Apa yang sebenarnya dilakukan oleh laman web ini adalah mengambil wang dari pengguna baru dan menggunakan wang tersebut untuk membayar pengguna lama. Proses ini menimbulkan banyak keributan di sekitar laman web yang nampaknya sah dan boleh dilarutkan.

Di samping itu, mereka hampir selalu mempunyai program rujukan supaya pengguna dapat membawa rakan mereka.

Ini adalah bagaimana skema Ponzi berfungsi. Ini akan berterusan selama sekitar 3-4 bulan sehingga suatu hari laman web hanya akan offline dan wang akan habis. Tidak ada lagi pembayaran yang akan dibuat dan banyak orang akan marah kerana mereka ditipu.

Saya telah meninjau beberapa laman web pelaburan Bitcoin sejak 3 tahun yang lalu dan masih belum menemui laman web yang boleh saya katakan selamat untuk dilaburkan. Mana-mana laman web yang menjanjikan anda sesuatu yang terlalu baik untuk menjadi kenyataan mungkin hanya merupakan aspek untuk para penipu cuba untuk mencuri duit syiling anda.

Bagaimana anda dapat mengetahui sama ada laman web ini merupakan penipuan untuk diri sendiri? Mudah, gunakan alat ujian penipuan Bitcoin untuk mendapatkan andaian yang adil mengenai kesahihan laman web.


16. Mengklaim garpu dan titisan udara Bitcoin

Usaha – Sedang

Pendapatan – Bervariasi

Risiko – Tinggi (terutamanya untuk pengguna bukan teknikal)

Bermula sekitar bulan Ogos 2017 Bitcoin mula “membentuk” duit syiling yang lain. Ringkasnya, forking bermaksud “klon Bitcoin” baru muncul dari Bitcoin yang ada. Setiap orang yang memegang Bitcoin sebelum garpu kini juga boleh menuntut duit syiling baru.

Garpu pertama yang popular adalah Bitcoin Cash, tetapi tidak lama kemudian mengikuti Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond dan banyak lagi. Proses untuk menuntut duit syiling bercabang (aka forkoin) adalah standard tetapi memerlukan pemahaman asas di atas bagaimana Bitcoin berfungsi. Anda boleh melihat panduan tuntutan garpu saya di sini.

Perlu diingat bahawa jika anda tidak pasti apa yang anda lakukan semasa menuntut forkcoin, anda mungkin akan kehilangan Bitcoin anda. Oleh itu, bagi kebanyakan pengguna bukan teknikal, lebih baik menyebarkan garpu dan menjaga keselamatan Bitcoin anda.

Alternatif lain termasuk syarikat yang menuntut wang syiling untuk anda dan mengambil komisen – tetapi ini dengan mudah boleh menjadi penipuan yang melarikan diri dengan wang anda.

Sebaik sahaja anda menuntut forkcoin, anda boleh menjualnya di bursa Bitcoin atau cryptocurrency lain dengan anggapan ia mempunyai pasaran.

Airdrops

Airdrops mirip dengan garpu dalam arti bahawa anda “mengeluarkan duit syiling dari udara tipis”. Airdrops biasanya digunakan untuk menyebarkan berita mengenai cryptocurrency tertentu. Mata wang diedarkan secara percuma kepada orang ramai, walaupun dalam beberapa keadaan beberapa syarat dapat berlaku.

Sebagai contoh, Byteball diedarkan secara percuma kepada pengguna Bitcoin bergantung pada jumlah Bitcoin yang mereka miliki.

Sebagai kesimpulan, garpu dan airdrops mungkin merupakan kaedah nilai tertinggi untuk masa yang boleh anda gunakan untuk menjana wang dari Bitcoin anda tetapi mereka boleh berisiko SUPER. Selain itu, anda mungkin memerlukan sejumlah Bitcoin awal untuk menuntut mereka.

Saya akan menasihati anda untuk menggunakan kaedah ini hanya setelah banyak kajian dan pemahaman yang baik mengenai proses tuntutan.

17. Kesimpulannya

Saya telah merangkumi banyak cara untuk mendapatkan Bitcoin atau menjana wang dengan cryptocurrency. Pada akhirnya setiap kaedah mempunyai kebaikan dan keburukan, beberapa kaedah lebih berisiko sementara yang lain memerlukan lebih banyak usaha.

Untuk memudahkan anda menyemak perkara yang baru sahaja saya buat, saya membuat jadual yang menggambarkan kaedah yang berbeza.

Kaedah Menjana Wang dengan Bitcoin

Seperti yang anda lihat – tidak ada cara mudah dan bebas risiko untuk menjana wang dengan Bitcoin. Berita baiknya ialah ia adalah mungkin, dan jika anda berusaha keras, anda dapat mencari banyak kaedah kreatif untuk membuat aliran pendapatan baru.

Anda mungkin masih mempunyai beberapa soalan. Sekiranya ada, tinggalkan sahaja di bahagian komen di bawah. Dan jika anda telah mencuba salah satu kaedah di atas dan ingin berkongsi pengalaman anda dengannya, saya juga ingin mendengarnya.

“>