Hvordan kjøpe Bitcoin med kontanter – Den komplette guiden

Hvordan kjøpe Bitcoin med kontanter – Den komplette guiden

Ønsker du å kjøpe Bitcoin med kontanter? I denne korte guiden skal jeg gi deg alle alternativene som er tilgjengelige i dag.

4 Alternativer for å kjøpe Bitcoin med kontanter

Slik kjøper du Bitcoins med kontanter i et nøtteskall. Hvis du vil ha mer informasjon om hver metode, fortsett å lese, her er hva jeg skal dekke:

1. Hvorfor kjøpe Bitcoin med kontanter?

Det er fordeler med å kjøpe Bitcoin med kontanter, hvis du tar de nødvendige forholdsregler (mer om det senere).

Personvern

I motsetning til å bruke en vanlig Bitcoin-bytte, krever kontantkjøp vanligvis ikke at du unødvendig avslører informasjon ved å sende inn massevis av dokumenter for å bekrefte identiteten din.

Denne taktikken er mye tryggere, gitt den økende risikoen for identitetstyveri. En annen grunn er å unngå skader fra skattemyndighetene.

Hastighet

Denne årsaken eksisterer hovedsakelig fordi det ikke er venting på ankomst av bankoverføringer, eller på bekreftelse av en sentral. Innskudd tar vanligvis 1 til 3 virkedager, mens bekreftelse kan ta 1 til 3 uker.

Kontante handler sparer mye tid. Når Bitcoins pris skyter i været, kan til og med noen få dager tilsvare mye penger!


2. Bitcoin Peer-to-Peer-handel

Eksperter har antydet at størstedelen av Bitcoins handelsvolum skjer utenfor børs.

Dette er faktisk en god ting; Hvis kryptokurrency bare blir omsettelig med statlig godkjenning, reduseres den til litt mer enn en ny form for fiat-valuta.

Derfor bør alle seriøse Bitcoinere få en slags erfaring med kontanthandel. Hvis din lokale myndighet noen gang tar knekken på Bitcoin, er det bra å ha en plan B på plass …

Kanskje det beste praktiske eksemplet på viktigheten av peer-to-peer-handel kom i slutten av 2017, da Kina forbød Bitcoin-børser.

Likevel fortsatte OTC-handel med Bitcoin. Disse diagrammene viser kjent kinesisk volum for to populære tjenester som muliggjør peer-to-peer-handel:

Kina BanSom et resultat av forbudet økte LocalBitcoins ‘volum i Kina med minst 7 ganger.

Paxful volum

Paxfuls volum i Kina ble også merkbart pigget. I løpet av noen få måneder økte den minst 6 ganger.

3. Kjøpe Bitcoin med kontanter personlig

Hvis du har pålitelige venner som eier litt bitcoin de er villige til å selge, er du klar.

For å få slike pålitelige venner, bør du vurdere å delta på Bitcoin-konferanser eller møter i ditt område. For å finne disse hendelsene, søk oppmøte eller Facebook for lokale Bitcoin-grupper.

En annen ting å huske, med mindre du planlegger å møte i nærheten av en minibank, er å sørge for at du tar med deg det avtalte kontantbeløpet.

Sørg også for å ta med telefonen eller den bærbare datamaskinen med en installert Bitcoin-lommebok. Hvis du bare tar med en adresse, vil du ikke kunne bekrefte mottaket av myntene dine.

To gode alternativer for sperret personlig handel

Tidligere pleide vi å anbefale LocalBitcoins for personlig handel, men siden da har selskapet bestemte meg for å fjerne sine lokale kontantannonser. Derfor er Paxful den nest beste servicen.

Paxful kjøper / selger matching

Paxful har kjørt siden 2015, og de har vokst til å betjene de fleste land og regioner. I løpet av den tiden har de etablert et rykte for pålitelighet, og de har blitt kjent som en go-to-side for OTC-handel.

Å kjøpe BTC på Paxful:

En liste over selgere vises. Hvis det ikke er noen, må du vente til en vises, eller vurdere en annen metode. Selgerlisten viser tilbakemeldingspoengene for hver inkludert valutakursen.

For en komplett demonstrasjon denne korte videoen:

Siden du kan stole på at Paxful sender myntene til deg, er det ingen grunn til å vente på flere bekreftelser etter at selgeren har gitt ut myntene. Du kan lese min Paxful anmeldelse her.

Mycelium Local Trader

Den populære Mycelium mobil lommeboken inneholder en funksjon kjent som Local Trader. Dette verktøyet fungerer som en kun kontant matching- og sperretjeneste for Bitcoin-handelsmenn.

Avhengig av område, kan du finne flere eller (sannsynligvis) færre selgere på dette nettstedet enn på Paxful.

Nesten alt du trenger å vite om Local Trader-prosessen er tilgjengelig som en guide på Myceliums nettsted.

Etter betaling frigjør selgeren myntene fra Mycelium-lommeboken til din.

Mycelium tilbyr med andre ord en sperretjeneste og garanterer at selgeren eier mengden bitcoins som de annonserte for salg..

Imidlertid tar de ikke selgerens mynter faktisk, slik Paxful gjør. I stedet frigjøres myntene direkte fra selgerens lommebok til din.

Mycelium har en algoritme som overvåker blockchain, og gir deg et estimat av transaksjonens sannsynlighet for å bekrefte det riktig. Likevel, for større beløp, vil jeg anbefale å vente på faktiske bekreftelser.

Sikkerhet først!

Jeg anbefaler at du kun handler ved å aktivere sperring. I dette tilfellet betyr sperring at en pålitelig tjeneste har selgerens Bitcoin.

Jeg anbefaler også at du bare handler personlig på et sikkert sted. Gode ​​valg er banklobbyer, foyer i politistasjonen og tinghus.

Når du handler med en selger for første gang eller når du handler store beløp, er det lurt å velge et sted med tilgangskontroller, metalldetektorer, sikkerhetskameraer og vakter.

Generelt, bruk sunn fornuft; selv om det er sjeldent, har det blitt rapportert om hendelser med mugging og svindel.


4. Kjøpe Bitcoin med kontanter fra en Bitcoin-minibank (BTM)

Bitcoin-minibanker (BTM-er) aksepterer kontanter og til gjengjeld sender du Bitcoins til din Bitcoin-adresse. De er en praktisk måte å handle 24/7 på.

Selv om minibanker har blitt mer og mer populære siden introduksjonen for noen år siden, er det fortsatt mange regioner uten en. Den beste måten å finne en nærliggende BTM er å bruke CoinATMRadar eller CoinFlip hvis du er i USA. Bruk kampanjekoden “99BTC” for å få 10% avslag på transaksjonsgebyrene dine på CoinFip-minibankene.

Når du klikker på en BTM på dette nettstedet, vil du se en skjerm med nøyaktig plassering, gebyrer, grenser og ID-krav (hvis noen). Nettstedet vil også gi kontaktinformasjon for operatøren. Du bør notere disse detaljene i tilfelle det er noen problemer.

Når du går til BTM, husk å også ta med deg Bitcoin-lommeboken eller -adressen din! Også, akkurat som når du bruker en vanlig minibank, må du være på utkikk etter mistenkelige figurer som ligger og venter.

5. Kjøp Bitcoin med kontantinnskudd i banken

Både LocalBitcoins og Paxful tilbyr kontantinnskudd som betalingsalternativ.

I USA er det to tjenester til som spesialiserer seg på å ordne og sikre bankinnskudd: BitQuick og Liberty X (som krever smarttelefoner).

Endelig, Wall of Coins tilbyr den samme tjenesten i USA, Storbritannia, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Tyskland, Latvia, Mexico, Polen, Filippinene og Romania.

Med denne metoden oppgir selgeren bankinformasjonen. Deretter besøker du den aktuelle banken, og fyller ut et innskuddsskjema. Selgere kan spesifisere en bestemt bank. Deretter gjør du et kontantinnskudd til selgerens konto via banktelleren.

Denne metoden er mer pålitelig og fysisk sikker enn å møte en fremmed. Spesielt har selgeren ingen måte å vite hvilken bank du vil bruke.

Ulempen er at slike tjenester bare er tilgjengelige innen banktimer. Og de er tregere enn ansikt til ansikt – spesielt hvis det er lang kø i banken, eller hvis tjenesten er treg for å bekrefte handelen din.

Som med kontanthandel, bør du kun foreta bankinnskudd via en anerkjent sperretjeneste; denne handlingen vil beskytte deg mot svindel.

Du kan bevise for sperrtjenesten at du har betalt ved å fotografere eller skanne innskuddskvitteringen. I tilfelle en tvist, med riktig bevis, frigjør de selgerens mynter til din Bitcoin-adresse.

Så sørg for at du beholder kvitteringen. I motsetning til bankoverføring er det veldig vanskelig å bevise at du har betalt uten den!


6. Kjøp Bitcoin med kontanter per post (anbefales ikke)

Paxful tilbyr også tjenester for å finne selgere som godtar kontanter via posten. Du kan også finne egnede selgere på darknet-markeder.

Som med personlige kjøp, prøv å handle bare med etablerte brukere som har et godt rykte. Å velge en pålitelig selger er den beste beskyttelsen mot svindel, og sperring bør alltid brukes.

Denne metoden innebærer noen åpenbare ulemper, for eksempel treghet og risikoen for at konvolutten din kan gå seg vill eller bli stjålet underveis. Jeg anbefaler å pakke sedlene i et par lag papir, slik at de ikke lett kan oppdages uten å åpne konvolutten.

I tilfelle konvolutten din aldri kommer, eller kommer tom, kan enkelte selgere kompensere deg. For å kvalifisere kan du bli bedt om å filme eller fotografere deg selv og plassere pengene i konvolutten, forsegle og sende dem.

For større sikkerhet anbefaler jeg å bruke rekommandert post og deretter selgeren signere etter at de har mottatt den. Denne metoden skaper en grad av bevis på at du betalte via sperring, selv om mengden kontanter i konvolutten fremdeles kan være omstridt.

Gitt ulempene med denne metoden, anbefaler jeg den bare for kontantkjøpere som er for avsidesliggende for andre kjøpsmetoder.

7. Hvor kan jeg få penger for Bitcoin?

Hvis du ønsker å selge Bitcoins for kontanter, fungerer følgende metoder:

  • Paxful
  • Mycelium Local Trader
  • Wall of Coins
  • BitQuick
  • Enkelte BTM-er gir også ut penger for Bitcoin

8. Konklusjon

Hvis jeg måtte velge en metode av de fire jeg dekket, ville det definitivt være Bitcoin-minibanken. Minibanker tilbyr en pålitelig løsning for kontantkjøp og ligger vanligvis i mer sikre områder.

Mens kjøp av Bitcoin med kontanter er raskere og mer anonym enn konvensjonelle metoder, er det fortsatt risikabelt enn de fleste av de elektroniske metodene i dag (kredittkort, bankoverføringer).

Hvis du ikke trenger å bruke kontanter, vil det sannsynligvis være tryggere å bruke en online metode forutsatt at du kjøper gjennom en kjent og hederlig børs..

Hvis du vet om andre metoder eller har spørsmål eller kommentarer, kan du gjerne legge dem igjen i kommentarfeltet nedenfor.