Hardware Wallets forklart, vurdert og sammenlignet

Hardware Wallets forklart, vurdert og sammenlignet

Den sikreste måten du kan lagre Bitcoins og andre kryptovalutaer på, er på en maskinvarebok. En liten fysisk enhet som holder dine private nøkler offline. I dette innlegget vil jeg forklare nøyaktig hvordan disse enhetene fungerer og dekke de beste maskinvarepungene rundt.

Liker du ikke å lese? Se vår videoguide i stedet

Sammendrag av hardware-lommebøker

Hardware-lommebøker bruker en form for 2-faktor-autentisering (også kjent som 2FA). Dette betyr at for å få tilgang til pengene dine, må du bevise identiteten din gjennom noe du har (den fysiske lommeboken) og noe du vet (PIN-koden til lommeboken).

Hvis du er seriøs med Bitcoin og kryptovaluta-sikkerhet generelt, må du skaffe deg en hardware-lommebok, jeg personlig har 3 forskjellige. Her er de ledende modellene på markedet:

Det er de beste maskinvarepungene i et nøtteskall. For en full gjennomgang av hver lommebok og grundige forklaringer, fortsett å lese, her er hva jeg vil dekke:

1. Bitcoin Lommebøker i et nøtteskall

Begrepet Bitcoin lommebok er litt misvisende, ettersom en Bitcoin lommebok egentlig ikke har noen Bitcoin. Teknisk sett er en Bitcoin-lommebok en programvare som inneholder passord, noen ganger referert til i kryptografiske termer som nøkler.

Disse nøklene gir lommeboken din tilgang til Bitcoins som er tildelt den på Bitcoin-transaksjonsboksen kalt blockchain.

Så når du bruker en Bitcoin-lommebok, vil du støte på to viktige begreper.

Den første er en Bitcoin-adresse, Dette er hva du sender til folk som ønsker å betale deg i Bitcoin, som en e-postadresse.

Den andre er en privat nøkkel. Den private nøkkelen lar deg få tilgang til og kontrollere Bitcoins du eier. For min analogi av e-postkontoen din, kan du tenke på din private nøkkel som passordet til e-postkontoen din.

Bortsett fra å ha den private nøkkelen din, signerer lommeboken også Bitcoin-transaksjoner på dine vegne ved hjelp av din private nøkkel, og sender dem til Bitcoin-nettverket. La meg forklare:

Når du vil sende Bitcoins til noen andre, må du bevise at du eier disse Bitcoins til hele nettverket, slik at det blir enige om å endre transaksjonsboksen..

For å oppnå dette tar Bitcoin-lommeboken din forespurte transaksjon, signerer den på dine vegne ved hjelp av din private nøkkel og sender denne digitale signaturen til nettverket.

I et nøtteskall er en digital signatur en måte å bevise at du eier en bestemt privat nøkkel uten å måtte utsette den. Det gjøres ved bruk av komplekse matematiske regler kjent som kryptografi.

Hele denne prosessen ligner omtrent på at du signerte en sjekk som autoriserer overføring av penger fra kontoen din.

Når en transaksjon er signert, sender lommeboken den til hele nettverket som validerer ektheten. Til slutt vil denne transaksjonen bli ført av Bitcoin-gruvearbeidere til blockchain, og transaksjonen vil bli ansett som fullført.


2. Hardware Wallets

Som du sikkert vet, er det ikke så vanskelig å stjele informasjon fra en datamaskin i disse dager. Og hvis datamaskinen som kjører Bitcoin-lommeboken din er infisert med skadelig programvare, kan den utsette din private nøkkel for dårlige skuespillere.

Hackere kan ta kontroll over datamaskinen din eller se hva som vises på skjermen. Og når din private nøkkel er avslørt, er ikke Bitcoins lenger under din kontroll. De kan lett overføres til hvor som helst hackeren velger.

For å unngå denne situasjonen har du to alternativer:

Enkelt sagt, maskinvarelommebøker er datamaskiner som er fjernet for all logikk, bortsett fra en liten skjerm, en knapp eller to, og den enkle handlingen med å lagre nøkler og signere transaksjoner..

Hardware-lommebøker ser ut som små USB-enheter, og de tilbyr en minimalistisk tilnærming til sikkerhet. Dette er basert på logikken at jo mer kompleks en enhet er, jo flere muligheter har hackere å infiltrere den.

Når det gjelder hardware-lommebøker, er enheten så “dum” at det er praktisk talt umulig å hacke eller infisere den med noe.

Bitcoin hardware lommebok størrelser

5 forskjellige hardware lommebøker: BitLox, KeepKey, TREZOR One, Ledger Nano S, CoolWallet

På grunn av den enkle utformingen, kan ikke maskinvareplommene koble seg til Internett eller kjøre kompliserte apper. De er bare en form for lagring av din private nøkkel offline.

Denne tilnærmingen er kjent som kald lagring, i motsetning til enheter som kobler til Internett, som kalles ‘hot wallets’.

Hvordan fungerer hardware lommebøker?

La oss si at du vil sende en Bitcoin-transaksjon ved hjelp av en maskinvarepungebok.

Det første du må vite er at fordi en maskinvarepungebok er en så enkel enhet som bare kan signere transaksjoner, må den bruke en mer sofistikert datamaskin for alle andre funksjoner, for eksempel å forberede transaksjonen og kringkaste den til nettverket.

Så for å bruke en maskinvarepungebord må du koble den til din personlige datamaskin og laste ned et program som kan kommunisere med den. Jeg vil kalle dette programmet en bro, og broen lar deg forberede transaksjonen din for signering.

Maskinvarelommebøker tillater bare veldig spesifikke typer data å overføre til den, for eksempel kryptokurrency-transaksjoner. Når en hardware-lommebok mottar en transaksjon fra bridge-programmet, signerer den den på selve hardware-lommeboken og sender den tilbake til bridge-programmet.

Den private nøkkelen din forlater aldri maskinvareboken. Det eneste som blir overført mellom datamaskinen din og maskinvaren lommebok er den usignerte og signerte transaksjonen.

På grunn av sin minimalistiske og enkle design kan en maskinvareboklate brukes med hvilken som helst datamaskin uten frykt for å bli hacket eller infisert – til og med en offentlig biblioteksdatamaskin eller din mors bærbare datamaskin &# 128578;

Det eneste du må gjøre for å sikre at Bitcoins er trygge, er å sørge for at transaksjonen du godkjenner på skjermen til maskinvareboksen samsvarer med transaksjonen bridge-programmet ditt viser på din personlige datamaskin..

VIKTIG! Frøfrasen din

Å sette opp en maskinvarepungebok er ganske enkelt. Det viktigste du må gjøre er å skrive ned ordsettene du får når du initialiserer enheten. Disse ordene, også kjent som en frøfrase eller en mnemonic-frase, er en måte å gjenopprette en hvilken som helst privat nøkkel maskinvareboksen genererer.

Dette betyr også at den som kan få tak i disse ordene, også vil kontrollere Bitcoin, så det er viktig å holde frøfrasen skrevet offline og på et trygt sted. 

Hva er den beste maskinvarelommeboken?

I dag er det over et dusin selskaper som tilbyr hardware-lommebøker på markedet, med de tre markedslederne som Ledger, TREZOR og KeepKey. Hvert selskap tilbyr forskjellige modeller med forskjellige funksjoner, og jeg dekker de mest populære nedenfor.

3. Ledger Hardware Wallets

Fordeler: Stor bedrift omdømme, 1000+ krypto eiendeler støttes , mobilkompatibilitet (bare Nano X)

Ulemper: Bluetooth brukergrensesnitt litt forvirrende (bare Nano X)

Selskapet (LedgerWallet) har eksistert lenge nok til å få et respektfullt rykte, og ærlig talt er det vanskelig å finne noe dårlig å si om produktene deres.

Tilgang til en reskontro lommebok skjer Ledger Live – et gratis skrivebordsprogram som lar deg kontrollere alle hovedboksenhetene dine, sende og motta kryptovalutaer og sjekke saldoen din når du vil.

Ledger Nano X

Ledger Nano X er Ledgers flaggskip når det gjelder hardware lommebøker. Enheten har en imponerende evne til å administrere 100 krypto eiendeler samtidig. Det er som å bruke Ledger Nano S (se nedenfor) på steroider.

nano x

Den viktigste ulempen fra min egen erfaring er at Bluetooth-brukeropplevelsen ikke var så jevn som jeg forventet å være. Dette kan korrigeres av Ledger i fremtiden gjennom oppdateringer, men foreløpig er det en torn i Nano X-siden.

Nano X koster $ 119 uten moms (gratis frakt inkludert).

Ledger Nano S

Jeg har vurdert Ledger Nano S og var helt imponert. Nano S har et elegant design, intuitivt brukergrensesnitt og bred støtte av altcoins (inkludert Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Zcash, Dash, Ripple og de fleste ERC-20 tokens).

Nano S selger for $ 59, noe som gjør den til en ekstremt rimelig maskinvarepung.

reskontro nano s anmeldelse

I dag bruker jeg Ledger Nano S som en av mine personlige lommebøker.


4. TREZOR maskinvare lommebøker

Fordeler: Markedsveteran, åpen kildekode, godt selskap rykte, over 1000 krypto eiendeler støttes.

Ulemper: Nullstilles ofte når du oppgraderer, XRP støttes ikke (TREZOR One)

TREZOR (som betyr “hvelv” på tsjekkisk) var det første selskapet som kom på ideen om en maskinvarepung. Den største fordelen TREZOR har over konkurrentene er selskapets omdømme. En av selskapets grunnleggere er Marek “Slush” Palatinus, som også opprettet det første gruvebassenget for Bitcoin (grunnlagt i 2010).

På baksiden er det en irriterende ting med TREZOR-lommebøker – Når du oppgraderer firmware for lommebøker, sletter den ofte hele lommeboken. Hvis du bare begynner med krypto, kan dette definitivt freak deg. Så lenge du har sikkerhetskopifrasen din rundt, kan du bare gjenopprette lommeboken, men dette er definitivt noe å være klar over.

TREZOR Modell T

TREZOR T er i utgangspunktet en TREZOR One lommebok som har en stor berøringsskjerm. Begge lommebøkene har de samme funksjonene, men berøringsskjermen gjør en forskjell. Jeg skal forklare.

Når du gjenoppretter maskinvarelommeboken eller til og med setter den opp for første gang, blir du ofte bedt om å skrive inn frøfrasen. Hvis du ikke har et passende grensesnitt på maskinvaren lommebok (dvs. en berøringsskjerm), må du skrive inn frøfrasen på datamaskinen din.

TREZOR modell T

Hvis datamaskinen din er infisert med skadelig programvare, gjør dette frasen din sårbar for nøkkellogging eller andre former for hacking. Når det er sagt, selv om noen klarte å få ordene til frøfrasen din, vet de fremdeles ikke hvilken rekkefølge de skal sette dem i, siden det ikke vises på datamaskinen din (den vises på maskinvareboksen).

Trezor T eliminerer denne trusselen fullstendig, siden all interaksjon skjer på maskinvarens lommebokens berøringsskjerm, slik at du ikke trenger å være redd for skadelig programvare (disse enhetene er designfrie av malware). TREZOR Model T støtter også noen mynter som TREZOR One ikke gjør (f.eks. XRP, ADA og XMR).

TREZOR T-modellen koster € 149 ($ 170) når MVA er ekskludert. Det er også en premium Titanium-versjon produsert av Gray kalt Corazon (du kan lese om det i detalj i den komplette Model T-gjennomgangen).

TREZOR One

Bortsett fra å bruke Ledger Nano S, bruker jeg også en TREZOR One for lagring av kryptovalutaer. “TREZOR one” (tidligere kjent akkurat som “TREZOR”) er den eldste maskinvareboksen på markedet og trolig den mest anerkjente også..

Trezor One har en fin, enkel design, et veldig lett å forstå brukergrensesnitt og støtter et bredt spekter av kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Zcash, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin og NEM. Den eneste mynten som mangler og har fått massiv offentlig oppmerksomhet, er XRP.

trezor PIN-kodeenhet

Prisen på TREZOR one er for øyeblikket $ 55, noe som gjør den rimelig, men ikke den billigste maskinvarepungen på markedet. Dette er en flott maskinvarepungebok etter min mening som er veldig enkel å sette opp og bruke.

5. KeepKey maskinvare lommebøker

Fordeler: Vakkert designet, utveksling i lommeboken via Shapeshift

Ulemper: Ikke nok mynter støttet

Når vi kommer på 3. plass, har vi Keepkey, en Bitcoin-hardware-lommebok med en vakker, men noe stor design. Keepkey har lignende funksjoner som TREZOR og Ledger Nano S, men av flere grunner synes jeg det er litt mindre attraktivt enn de to foregående.

KeepKey

Til å begynne med er lommeboken for stor til at den enkelt kan bæres i lommen. Størrelsen på Keepkey-lommeboken er nesten dobbelt så stor som TREZOR one eller Ledger Nano S.

Ytterligere ting som får meg til å nøle med å kjøpe produktet er:

Endelig ble selskapet KeepKey kjøpt av børsen Shapeshift og inneholder derfor en børs i lommeboken som lar deg bytte en krypto mot en annen uten å bruke en ekstern børs..

Keepkey selger for øyeblikket for $ 49.


6. Ekstra maskinvarepunger på markedet

Gjennom de siste tre årene har jeg også utforsket noen ekstra maskinvarebøker som ikke kom til toppen av listen, så jeg vil gjerne nevne dem her.

Safe-T mini er en veldig grunnleggende versjon av en hardware-lommebok produsert av Archos, et fransk multinasjonalt elektronikkfirma som ble etablert i 1988 av Henri Crohas. Safe-T mini-grensesnittet er ekstremt begrenset, og for å sende / motta mynter må du bruke ekstra programvare.

Bitfi er en maskinvare lommebok som eies av John Mcafee, en kontroversiell figur i kryptovalutaområdet. Lommeboken hevdet opprinnelig å være “uhackbar”, men etter at den ble revet i stykker av sikkerhetsforskere og flere sikkerhetsfeil der de ble utsatt det fjernet det kravet.

CoolWallet er en “kredittkortlignende” maskinvarepung som du kan ha med deg i lommen. Min anmeldelse av Coolwallet var positiv, men lommeboken har ikke fått nok markedsandel til at jeg kan betrakte det som et stabilt produkt.

BitLox er en annen hardware lommebok jeg gjennomgikk, men den var i en tidlig fase, og jeg kunne ikke få den til å fungere skikkelig. Jeg har ikke sett noe på produktet siden den gang (dette var tilbake i begynnelsen av 2016), og produktet kan ha blitt mer brukervennlig.

Ellipal er en maskinvare lommebok som tar sikte på å være helt isolert fra omverdenen. Den har ingen kablet eller trådløs tilkobling, og den kommuniserer via QR-koder via et kamera på bakenden. Det koster $ 149 og er relativt nytt på markedet (dvs. ikke kamptestet). Du kan lese min fulle Ellipal-anmeldelse her.

7. Maskinvare lommebokrisiko

Manipulering

I noen tilfeller kan en dårlig skuespiller tukle med enheten din når den er på vei hjem for første gang. For å unngå dette bruker alle anerkjente produsenter av hardware-lommebøker et spesielt holografisk klistremerke for å bevise at lommeboken aldri ble åpnet.

TREZOR tetning

Et sikkerhetsforsegling skal alltid være intakt før første gangs bruk

Hvis du mottar en lommebok og dette klistremerket ikke er intakt, må du ikke bruke lommeboken. Mens noen lommebøker også kjører en selvtillit manipuleringstest når de initialiseres, er det bedre å være på den sikre siden.

For å minimere denne risikoen enda mer, kjøp alltid en hardware-lommebok rett fra produsentens nettsted. Hvis du vil kjøpe fra en forhandler, må du forsikre deg om at han er en autorisert og pålitelig forhandler ved å kontakte produsenten først..

Forkonfigurert frøfrase

Frøfrasen din skal genereres tilfeldig av lommeboken din ved oppsett og sendes ikke til deg med enheten.

En uheldig bruker kjøpte en hardware-lommebok fra en dårlig skuespiller på Amazon og mottok en lommebok med et kort som inneholder en forhåndskonfigurert frøfrase. Han ble bedt om å starte enheten ved å bruke denne eksisterende frøfrasen.

Brukeren var ikke veldig teknisk kunnskapsrik og gjorde det han ble bedt om, bare for å finne ut at når han først hadde satt inn mynter i maskinvareboksen, ble de raskt fjernet av hackeren som hadde kunnskap om det forhåndskonfigurerte frøet..

forhåndskonfigurert frø

En ondsinnet hovedbok ble sendt med et forhåndskonfigurert frø og PIN-kode

Evil Maid Attack

Hardware-lommeboken din kan bli stjålet eller fysisk tilgjengelig av uønskede personer, også kjent som det onde hushjelpeangrepet.

De fleste, om ikke alle hardware lommebøker i dag, har en PIN-beskyttelse. Så selv om enheten din blir stjålet, kan det ta tyven en stund før han får tilgang til myntene dine.

Når du merker at enheten din er stjålet, bør du umiddelbart bruke frøfrasen til å gjenopprette Bitcoins og sende dem til en ny lommebok med en annen frøfrase. Dette vil i utgangspunktet tømme den stjålne lommeboken din fra alle fondene og tillate deg å holde sikker kontroll over Bitcoins.

Skiftenøkkelangrepet på $ 5

Dette refererer til når noen fysisk truer med å skade deg, med en skiftenøkkel på $ 5, hvis du ikke overleverer maskinvaren lommebok og låser den opp med PIN-koden din.

For å beskytte mot slike fysiske angrep, kan visse lommebøker, for eksempel TREZOR, legge til et nytt beskyttelseslag som kalles en passordfrase. Dette betyr at du blir bedt om å legge til en ekstra passordfrase etter PIN-koden.

Du kan imidlertid sette den opp slik at forskjellige passordsetninger bare viser visse kontoer på lommeboken din. Så forestill deg å ha en dummy-konto i lommeboken din med bare en liten mengde mynter og en ekte konto med de fleste av pengene dine.

Når noen tvinger deg til å låse opp lommeboken din, kan du bruke passordfrasen for dummy, og det ser ut til at lommeboken bare har en liten mengde mynter, og ikke avslører hele beholdningen din.


8. Ofte stilte spørsmål

Hvilket er bedre – TREZOR eller Ledger?

Både Ledger og TREZOR lommebøker har vist seg å være en trygg og enkel å bruke løsning for lagring av Bitcoins. Da Ledger startet, så de ikke ut til å ha et godt nok produkt slik TREZOR hadde. Imidlertid har linjen mellom selskapene i dag ganske mye fordampet, og de er like gode etter min mening.

For å være på den sikre siden bruker jeg imidlertid mer enn en maskinvarepungebok, og jeg prøver å sørge for å bruke modeller fra begge selskapene.

En ting å huske på er at i motsetning til Ledger er TREZORs teknologi fullstendig åpen kildekode som anses som mer sikker.

Hva er Best Ledger Wallet?

Ledger Nano S er den beste valutaen for pengene lommebok etter min mening. Trodde at Nano X ville gi deg flere funksjoner, jeg tror ikke det er verdt ekstrakostnaden.

Hvordan får jeg tilgang til TREZOR-lommebøkene mine?

For å få tilgang til TREZOR-lommeboken din, må du koble den til datamaskinen din og gå til http://wallet.trezor.io. Dette webgrensesnittet gir deg tilgang til pengene dine når lommeboken er koblet til datamaskinen.

Hva skjer hvis lommebokprodusenten går ut av virksomheten?

Frøfraseteknologien som brukes i de fleste maskinvarelommebøker i dag, er kompatibel med flere lommebøker: den er ikke unik for noe spesifikt selskap.

Derfor, hvis et bestemt selskap går ut av virksomhet, kan du gjenopprette Bitcoins direkte til et annet selskaps lommebok ved hjelp av frøfrasen.

Som du sikkert forstår nå, har frøfrasen din mye krefter, og den kan i mange tilfeller brukes til å gjenopprette Bitcoins, inkludert hvis maskinvareboksen går i stykker eller blir skadet.

8. Konklusjon – Seriøs om Crypto? Få en maskinvarepung

Det blir ikke enklere enn denne overskriften.

Ja, hardware-lommebøker koster penger, og ingen liker å bruke penger på ting de kan få gratis. Men sikkerheten du får ved å bruke en maskinvarepungebok er mye mer verdifull enn $ 50 – $ 100 du betaler for å kjøpe den faktiske enheten.

Etter min mening er noen av de fire beste lommebøkene et godt valg, men mine personlige favoritter er TREZOR One og Ledger Nano S. Sørg også for å alltid kjøpe lommeboken direkte fra selskapet eller fra en autorisert forhandler. Det har vært mange tilfeller av svindel rapportert av folk som kjøpte hardware-lommebøker på eBay og noen ganger Amazon.

Har du brukt en maskinvare lommebok? Har du noen kommentarer eller ytterligere spørsmål? Gi meg beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

“>