Bitcoin Trading Guide for nybegynnere

Bitcoin Trading Guide for nybegynnere

Dette innlegget dekker det grunnleggende om Bitcoin-handel. Det vil hjelpe deg å bli kjent med grunnleggende begreper, forstå forskjellige måter å “lese” markedet og dets trend på, lage en handelsplan og lære å gjennomføre planen på Bitcoin-børser..

Liker du ikke å lese? Se vår videoguide i stedet:

Lenke til ressursseksjonen

Sammendrag av Bitcoin-handel

Bitcoin-handel er handlingen med å kjøpe lavt og selge høyt. I motsetning til å investere, noe som betyr å holde Bitcoin på lang sikt, handler handel med å prøve å forutsi prisbevegelser ved å studere bransjen som helhet og spesielt prisgrafer.

Det er to hovedmetoder folk bruker for å analysere Bitcoins pris – grunnleggende analyse og teknisk analyse. Vellykket handel krever mye tid, penger og krefter før du faktisk kan bli god på det.

For å handle Bitcoins må du gjøre følgende:

Det handler med Bitcoin i et nøtteskall. Hvis du vil ha en veldig detaljert forklaring, fortsett å lese.

1. Bitcoin trading kontra investering

Det første vi vil gjøre før vi dykker dypt inn i emnet, er å forstå hva Bitcoin-handel er, og hvordan er det forskjellig fra å investere i Bitcoin.

Når folk investerer i Bitcoin, betyr det vanligvis at de kjøper Bitcoin på lang sikt. De tror med andre ord at prisen til slutt vil stige, uavhengig av opp- og nedturer som skjer underveis. Vanligvis investerer folk i Bitcoin fordi de tror på teknologien, ideologien eller teamet bak valutaen.

Bitcoin-investorer har en tendens til å HODL-valutaen i det lange løp (HODL er et populært begrep i Bitcoin-samfunnet som faktisk ble født av en skrivefeil med ordet “hold” – i en gammelt 2013-innlegg i BitcoinTalk-forumet).

Bitcoin-handelsmenn, derimot, kjøper og selger Bitcoin på kort sikt når de tror at det kan oppnås fortjeneste. I motsetning til investorer ser handelsmenn Bitcoin som et instrument for å tjene penger. Noen ganger gidder de ikke engang å studere teknologien eller ideologien bak produktet de handler.

Når det er sagt, kan folk handle med Bitcoin og fortsatt bry seg om det, og mange mennesker der ute investerer og handler samtidig. Når det gjelder den plutselige økningen i populariteten til handel med Bitcoin (og flere altcoins), er det noen grunner til det.

For det første er bitcoin veldig flyktig. Med andre ord, du kan tjene godt hvis du klarer å forutse markedet riktig. For det andre, i motsetning til tradisjonelle markeder, er Bitcoin-handel åpen 24/7.

De fleste tradisjonelle markeder, som aksjer og varer, har åpnings- og stengetid. Med Bitcoin kan du kjøpe og selge når du vil.

Til slutt gjør Bitcoins relativt uregulerte landskap det relativt enkelt å begynne å handle – uten behov for lange identitetsverifiseringsprosesser.

For opptatt til å handle på egen hånd? Oppdag Copy Trading på eToro

2. Handelsmetoder

Mens alle handelsmenn vil ha det samme, praktiserer de forskjellige metoder for å få det. La oss se gjennom noen eksempler på populære handelstyper:

Daghandel

Denne metoden innebærer å utføre flere handler gjennom dagen og prøve å tjene på kortsiktige prisbevegelser. Daghandlere bruker mye tid på å stirre på dataskjermer, og de lukker vanligvis bare alle sine handler innen slutten av hver dag..

Skalpering

Denne dagshandelsstrategien blir populær i det siste. Scalping prøver å tjene betydelig fortjeneste på små prisendringer, og det blir ofte referert til som “å hente øre foran en damprulle.”

Scalping fokuserer på ekstremt kortsiktig handel, og det er basert på ideen om at å gjøre små fortjenester gjentatte ganger begrenser risiko og skaper fordeler for handelsmenn. Scalpers kan gjøre dusinvis – eller hundrevis av handler på en dag.

Svinghandel

Denne typen handel prøver å dra nytte av den naturlige “svingen” i prissyklusene. Swing-handelsmenn prøver å få øye på begynnelsen på en bestemt prisbevegelse, og gå inn i handelen da. De holder på til bevegelsen dør ut, og tar overskuddet.

Swing-handelsmenn prøver å se det store bildet uten å overvåke dataskjermen kontinuerlig. For eksempel kan swinghandlere åpne en handelsposisjon og holde den åpen i flere uker eller til og med måneder til de når ønsket resultat.

4. Forstå Bitcoin handelsvilkår

La oss fortsette å bryte ned noen av de forvirrende vilkårene og statistikken du vil møte på de fleste Bitcoin- og kryptobørsene:

Handelsplattformer vs. meglere mot markedsplasser

Bitcoin handelsplattform er nettsteder der kjøpere og selgere automatisk matches. Merk at en handelsplattform er forskjellig fra en Bitcoin-megler, for eksempel Coinmama.

I motsetning til handelsplattformer, selger meglere deg Bitcoin direkte og vanligvis mot en høyere avgift. En handelsplattform er også forskjellig fra en markedsplass som LocalBitcoins, der kjøpere og selgere kommuniserer direkte med hverandre for å fullføre en handel.

Ordreboken

Den komplette listen over kjøpsordrer og salgsordrer er oppført i markedets ordrebok, som kan sees på handelsplattformen. Kjøpsordrene kalles bud, siden folk byr på prisene for å kjøpe Bitcoin. Salgsordrene kalles spør, siden de viser den pris som selgerne ber om.

Bitstamp ordrebok

Bitcoin-pris

Når folk refererer til Bitcoins “pris”, refererer de faktisk til prisen for den siste handelen som ble utført på en bestemt handelsplattform. Dette viktige skillet oppstår fordi det i motsetning til amerikanske dollar ikke er noen global global Bitcoin-pris som alle følger.

For eksempel kan Bitcoins pris i visse land være forskjellig fra prisen i USA, siden de største børsene i disse landene inkluderer forskjellige handler.

Merk: Ved siden av prisen vil du noen ganger også se begrepene høyt og lavt. Disse vilkårene refererer til de høyeste og laveste Bitcoin-prisene det siste døgnet.

Volum

Volum står for antall samlede Bitcoins som har blitt handlet i en gitt tidsramme. Volum brukes av handelsmenn for å identifisere hvor viktig en trend er; betydelige trender ledsages vanligvis av store handelsvolumer, mens svake trender ledsages av lave volumer.

For eksempel vil en sunn oppadgående trend være ledsaget av høye volumer når prisen stiger og lave volumer når prisen synker.

Hvis du er vitne til en plutselig kursendring, anbefaler eksperter å sjekke hvor betydelig handelsvolumet er, for å avgjøre om det bare er en mindre korreksjon eller begynnelsen på en motsatt trend..

Markeds (eller øyeblikkelig) ordre

Denne typen ordre kan settes på en handelsplattform, og den blir umiddelbart oppfylt til enhver mulig pris. Du angir bare mengden Bitcoins du ønsker å kjøpe eller selge, og bestille børsen for å utføre den umiddelbart. Handelsplattformen matcher deretter selgere eller kjøpere for å oppfylle bestillingen din, med respekt.

Når bestillingen er plassert, er det en god sjanse for at bestillingen din ikke blir matchet av en enkelt kjøper eller selger, men heller av flere personer, til forskjellige priser.

La oss for eksempel si at du legger en markedsordre for å kjøpe fem Bitcoins. Handelsplattformen leter nå etter de billigste selgerne som er tilgjengelige.

Bestillingen blir fullført når den har samlet nok selgere til å overlevere fem Bitcoins. Avhengig av selgers tilgjengelighet, kan det hende du kjøper tre Bitcoins til en pris, og de andre to til en høyere pris.

Med andre ord, i en markedsordre slutter du ikke å kjøpe eller selge Bitcoins før det forespurte beløpet er nådd. Med markedsordrer kan du ende opp med å betale mer eller selge for mindre enn du hadde tenkt, så vær forsiktig.

Begrens rekkefølge

Det lar deg kjøpe eller selge Bitcoin til en bestemt pris du bestemmer deg for. Med andre ord, kanskje ikke bestillingen blir fullført, siden det ikke vil være nok kjøpere eller selgere til å oppfylle dine krav.

La oss si at du legger inn en begrensningsordre for å kjøpe fem Bitcoins til $ 10.000 per mynt. Deretter kan du bare eie 4 Bitcoins fordi det ikke var noen andre selgere som var villige til å selge deg den endelige Bitcoin til $ 10.000. Den gjenværende bestillingen på 1 Bitcoin vil forbli der til prisen treffer $ 10.000 igjen, og bestillingen vil da bli oppfylt.

Stop-Loss Order

Lar deg angi en spesifikk pris som du vil selge til i fremtiden, i tilfelle prisen faller dramatisk. Denne typen ordre er nyttig for å minimere tap.

Det er i utgangspunktet en ordre som forteller handelsplattformen følgende: Hvis prisen faller med en viss prosent eller til et visst punkt, vil jeg selge Bitcoins til den forhåndsinnstilte prisen, så jeg vil tape så lite penger som mulig. En stopp-tap-ordre fungerer som en markedsordre.

Når stoppprisen er nådd, vil markedet med andre ord begynne å selge myntene dine til enhver pris til bestillingen er oppfylt.

Produsent- og takstgebyr

Andre vilkår som du kan støte på når du handler, er avgifter for produsenter og avgifter. Personlig synes jeg fortsatt at denne modellen er en av de mer forvirrende, men la oss prøve å bryte den ned.

Børs ønsker å oppmuntre folk til å handle. Med andre ord, de ønsker å “lage et marked.” Derfor, når du oppretter en ny ordre som ikke kan matches av noen eksisterende kjøper eller selger, dvs. en begrensningsordre, er du i utgangspunktet en markedsprodusent, og du vil vanligvis ha lavere avgifter.

I mellomtiden plasserer en markedstaker ordrer som umiddelbart oppfylles, dvs. markedsordrer, siden det allerede var en markedsprodusent på plass for å matche deres forespørsler. Takere fjerner virksomhet fra børsen, så de har vanligvis høyere gebyrer enn produsenter, som legger ordrer til børsens ordrebok.

For eksempel, kanskje du legger en begrensningsordre for å kjøpe en Bitcoin til $ 10.000 (på det meste), men den laveste selgeren er bare villig til å selge til $ 11.000. Så har du nettopp opprettet et nytt marked for selgere som ønsker å selge til $ 10.000.

Så når du legger inn en kjøpsordre under markedsprisen eller en salgsordre over markedsprisen, blir du en markedsdrivende.

Ved å bruke det samme eksemplet legger du kanskje en begrensningsordre på å kjøpe en Bitcoin til $ 12.000 (på det meste), og den laveste selgeren selger en Bitcoin til $ 11.000. Da blir bestillingen din umiddelbart oppfylt. Du vil fjerne ordrer fra børsens ordrebok, så du blir ansett som en markedstaker.

6. Vanlige handelsfeil

Flott, du kom dit så langt, og nå burde du ha nok kunnskap til å gå ut og få litt felterfaring. Det er imidlertid viktig å huske at handel er en risikabel virksomhet, og at feil koster penger.

La oss gå gjennom de vanligste feilene folk gjør når de begynner å handle – i håp om at du vil kunne unngå dem.

Feil nr. 1 – Risiker mer enn du har råd til å tape

Den største feilen du kan gjøre er å risikere mer penger enn du har råd til å tape. Ta en titt på beløpet du føler deg komfortabel med. Her er det verste tilfellet: Du vil ende opp med å miste alt. Hvis du finner deg selv å handle over det beløpet, stopp. Du gjør det feil.

Handel er en veldig risikabel virksomhet. Hvis du investerer mer penger enn du er komfortabel med, vil det påvirke hvordan du handler, og det kan føre til at du tar dårlige beslutninger.

Feil nr. 2 – Har ikke en plan

En annen feil folk gjør når de begynner å handle, er å ikke ha en handlingsplan som er klar nok. Med andre ord vet de ikke hvorfor de går inn i en bestemt handel, og enda viktigere, når de skal avslutte den handelen. Så klare fortjenestemål og stopptap bør avgjøres før du starter handelen.

Feil nr. 3 – Å legge igjen penger på en børs

Dette er den mest grunnleggende grunnregelen for enhver kryptohandler: La aldri pengene dine være på en børs som du for øyeblikket ikke handler med. Hvis pengene dine sitter på børsen, betyr det at du ikke har noen kontroll over dem. Hvis børsen blir hacket, går offline eller går ut av virksomhet, kan det hende du mister pengene.

Når du har penger som ikke er nødvendig på kort sikt for handel på en børs, må du sørge for å flytte dem til din egen Bitcoin-lommebok eller bankkonto for oppbevaring.

Feil nr. 4 – Å gi frykt eller grådighet

To grunnleggende følelser har en tendens til å kontrollere handlingene til mange handelsmenn: frykt og grådighet. Frykt kan dukke opp i form av å avslutte handelen for tidlig, fordi du leste en urovekkende nyhetsartikkel, hørte et rykte fra en venn eller ble redd av en plutselig fall i prisen (som snart kan bli rettet).

Den andre store følelsen, grådighet, er faktisk også basert på frykt: frykten for å gå glipp av det. Når du hører folk fortelle deg om den neste store tingen, eller når markedsprisene stiger kraftig, vil du ikke gå glipp av all handlingen. Så du kan komme inn i en handel for tidlig, eller til og med forsinke å lukke en åpen handel.

Husk at følelsene våre ofte styrer oss. Så si aldri: “Dette vil ikke skje med meg.” Vær oppmerksom på din naturlige tendens til frykt og grådighet, og sørg for å holde deg til planen som ble lagt før du startet handelen.

Feil nr. 5 – Ikke lære leksjonen

Uansett om du har gjort en vellykket handel eller ikke, er det alltid en leksjon å lære. Ingen greier å bare gjøre lønnsomme handler, og ingen kommer til poenget med å tjene penger uten å tape penger på veien.

Det viktige er ikke nødvendigvis om du tjente penger eller ikke. Snarere er det om du klarte å få litt ny innsikt i hvordan du kan handle bedre neste gang.

7. Ofte stilte spørsmål

Hvordan handler jeg Bitcoin?

For å handle Bitcoins må du gjøre følgende:

Er day trading en god måte å tjene penger på?

Daghandel er bare en metode av mange du kan velge for handel. Andre eksempler inkluderer swing trading eller scalping.

Mens mange mennesker vil hevde at day trading er en god måte å tjene penger på, slutter mer enn 90% av folk day trading de første 3 månedene.

Enhver handelsstrategi kan fungere så lenge du er konsekvent og er villig til å bruke tid og krefter på å lære hvordan du kan bli bedre enn andre handelsmenn der ute.


8. Konklusjon

Vi dekket mye grunnlag om Bitcoin-handel, men jeg må advare deg: flertallet av folk som begynner å handle Bitcoin, stopper etter en kort stund, hovedsakelig fordi de ikke lykkes å tjene penger.

Her er min mening, hvis du vil lykkes med handel, må du bruke betydelig tid og penger på å skaffe deg relevante ferdigheter, akkurat som alle andre satsinger. Hvis du vil begynne å handle bare for å tjene penger raskt, er det kanskje bedre å bare unngå å handle helt.

Det er ikke noe som heter raske, enkle penger – uten risiko eller ulempe i den andre enden. Imidlertid, hvis du er forpliktet til å lære å bli en profesjonell Bitcoin-handelsmann, kan du ta en titt på ressursseksjonen nedenfor. Disse ressursene vil hjelpe deg å få de beste verktøyene og fortsette utdannelsen.

Du kan fortsatt ha noen spørsmål. I så fall er det bare å la dem være i kommentarseksjonen nedenfor.