Wat is Bitcoin Mining en hoe werkt het?

Wat is Bitcoin Mining en hoe werkt het?

Als je al van Bitcoin hebt gehoord, dan heb je waarschijnlijk ook wel eens gehoord van Bitcoin-mining: het concept van het ‘maken’ van Bitcoins vanaf je computer. Het volgende bericht geeft je een compleet overzicht van wat Bitcoin-mijnbouw is en hoe het werkelijk werkt.

Vind je het niet leuk om te lezen? Bekijk in plaats daarvan onze videogids

Wat is Bitcoin Mining Summary

Bitcoin-mining is het bijwerken van het grootboek van Bitcoin-transacties dat bekend staat als de blockchain. Mijnbouw wordt gedaan door extreem krachtige computers, ASIC’s genaamd, te gebruiken die tegen andere mijnwerkers racen in een poging een specifiek aantal te raden.

De eerste mijnwerker die het aantal raadt, moet het grootboek van transacties bijwerken en ontvangt ook een beloning van nieuw geslagen Bitcoins (momenteel is de beloning 6,25 Bitcoins).

Tegenwoordig moet je, om winstgevend te zijn met Bitcoin-mijnbouw, fors investeren in apparatuur, koeling en opslag. Het is niet mogelijk om Bitcoin winstgevend te minen met een pc of een GPU thuis. U kunt uw winstgevendheid berekenen met behulp van een Bitcoin-mijncalculator.

Dit is wat u moet doen om aan de slag te gaan met Bitcoin-mijnbouw:

 • Bereken mijn winstgevendheid
 • Koop een Bitcoin-mijnwerker
 • Koop een Bitcoin-portemonnee
 • Zoek een mijnbouwzwembad
 • Download een mijnbouwprogramma
 • Begin met mijnbouw!

Dat is Bitcoin-mijnbouw in een notendop. Als je een meer gedetailleerde uitleg over mining wilt, blijf dan dit bericht lezen. Dit is wat ik zal behandelen:

 

1. Wat is Bitcoin Mining?

Bitcoin is een gedecentraliseerd alternatief voor het banksysteem. Dit betekent dat het systeem kan werken en geld van de ene rekening naar de andere kan overboeken zonder enige centrale autoriteit.

Met een vertrouwde centrale autoriteit is het overmaken van geld eenvoudig. Vertel de bank dat u € 50 van uw rekening wilt verwijderen en voeg het toe aan de rekening van iemand anders. In dit voorbeeld heeft de bank alle macht omdat de bank de enige is die het grootboek mag bijwerken dat de saldi van iedereen in het systeem bevat.

Bitcoin daarentegen creëert een systeem met een gedecentraliseerd grootboek. Het geeft onafhankelijke mijnwerkers de mogelijkheid om het grootboek bij te werken zonder ze teveel macht te geven.

Te druk om in uw eentje te handelen? Ontdek Copy Trading op eToro

Hoe mijnbouw werkt

Iedereen die wil deelnemen aan het bijwerken van het grootboek van Bitcoin-transacties, ook wel de blockchain genoemd, kan dit doen. Het enige wat je nodig hebt, is een willekeurig getal raden dat een vergelijking oplost die door het systeem is gegenereerd.

Klinkt simpel, toch?

Dit raden wordt natuurlijk allemaal gedaan door uw computer. Hoe krachtiger uw computer is, hoe meer gissingen u in een seconde kunt doen, het vergroten van uw kansen om dit spel te winnen. Als het je lukt om goed te raden, verdien je bitcoins en kun je de “volgende pagina” met Bitcoin-transacties op de blockchain schrijven..

De oplossing voor de vergelijking is erg moeilijk te bereiken, maar erg gemakkelijk te valideren. Je kunt een Rubiks kubus als een goed voorbeeld hiervan zien (erg moeilijk op te lossen, maar gemakkelijk te zien dat je het hebt opgelost).

Rubiks kubus

Rubiks kubus – moeilijk op te lossen, gemakkelijk te bewijzen dat je het hebt opgelost

Het mijnbouwproces in een notendop

Zodra uw mijncomputer de juiste schatting heeft gemaakt, bepaalt uw computer welke lopende transacties worden ingevoegd in het volgende transactieblok op de blockchain.

Het samenstellen van dit blok vertegenwoordigt uw moment van glorie, aangezien u nu een tijdelijke bankier van Bitcoin bent geworden die het Bitcoin-transactiegrootboek mag bijwerken.

Het blok met transacties dat u heeft gemaakt, wordt samen met uw oplossing naar het hele netwerk verzonden, zodat andere computers het kunnen valideren.

Elke computer die uw oplossing valideert, werkt zijn kopie van het Bitcoin-transactiegrootboek bij met de transacties die u in het blok wilt opnemen.

Het systeem genereert een vast aantal Bitcoins (momenteel 6,25) en beloont ze aan u als compensatie voor de tijd en energie die u hebt besteed aan het oplossen van het wiskundige probleem.

Bovendien krijgt u transactiekosten betaald die waren gekoppeld aan de transacties die u in het volgende blok hebt ingevoerd.

Alle transacties in het blok dat u zojuist heeft ingevoerd, worden nu bevestigd door het Bitcoin-netwerk en zijn vrijwel onomkeerbaar.

Hier is een video van twee minuten die het proces van blokkeringen en bevestigingen laat zien.

Dus dat is Bitcoin-mijnbouw in een notendop.

Het wordt mining genoemd vanwege het feit dat dit proces helpt om nieuwe Bitcoins uit het systeem te ‘minen’. Maar als je erover nadenkt, is het mijngedeelte slechts een bijproduct van het transactiebevestigingsproces. Dus de naam is een beetje misleidend, aangezien het hoofddoel van mining is om het grootboek op een gedecentraliseerde manier te onderhouden.

Omdat mining gebaseerd is op een vorm van raden, zal elke keer een andere miner het aantal raden en het recht krijgen om de blockchain bij te werken. Natuurlijk zullen de mijnwerkers met meer rekenkracht vaker slagen, maar vanwege de wet van de statistische waarschijnlijkheid is het hoogst onwaarschijnlijk dat dezelfde mijnwerker elke keer zal slagen..


2. Mijnbouwmoeilijkheden

Nu je weet wat Bitcoin-mining is, denk je misschien: “Cool! Gratis geld! Waar meld ik me aan? ” Nou, niet zo snel …

Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin, heeft de regels voor mijnbouw zo opgesteld dat hoe meer mijnkracht het netwerk heeft, hoe moeilijker het is om het antwoord op het wiskundeprobleem voor mijnbouw te raden. Dus de moeilijkheid van het mijnbouwproces is eigenlijk zelfaanpassing aan de verzamelde mijnbouwkracht die het netwerk bezit.

Als er meer miners meedoen, wordt het moeilijker om het probleem op te lossen; als velen van hen afhaken, wordt het gemakkelijker. Dit staat bekend als mijnbouw moeilijkheid.

Mijnbouw moeilijkheid

De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw wordt elke 2016 blokken aangepast

Moeilijkheidsaanpassing

De moeilijkheid is om zichzelf aan te passen om een ​​gestage stroom nieuwe Bitcoins in het systeem te creëren. In zekere zin werd dit gedaan om de inflatie onder controle te houden. De moeilijkheidsgraad van de mijnbouw is zo ingesteld dat er gemiddeld elke tien minuten een nieuw blok wordt toegevoegd (dat wil zeggen dat het aantal gemiddeld elke tien minuten wordt geraden).

Onthoud nu dat dit het is gemiddeld. We kunnen minuut na minuut twee blokken toevoegen en dan een uur wachten op het volgende blok. Op de lange termijn zal dit zelfs oplopen tot gemiddeld tien minuten.

De moeilijkheidsgraad wordt elke 2016 blokken (gemiddeld elke 2 weken) met terugwerkende kracht gedaan. Dit betekent dat elke 2016 blokken het systeem terugkijkt op de afgelopen 2016 blokken en de gemiddelde bloktijd berekent. Als het minder dan 10 minuten duurt, wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd, als het meer dan 10 minuten duurt, wordt het lager.

3. Bitcoin-mijnbouwhardware

CPU-mijnbouw

Toen Bitcoin voor het eerst begon, waren er niet veel mijnwerkers. In feite Satoshi, de uitvinder van Bitcoin, en zijn vriend Hal Finney waren een paar van de alleen mensen die Bitcoin minen destijds met hun eigen personal computers.

Het gebruik van uw CPU (centrale verwerkingseenheid – het brein van uw computer) was in 2009 voldoende om Bitcoin te delven, aangezien de moeilijkheidsgraad van de mining erg laag was. Toen Bitcoin begon aan te slaan, zochten mensen naar krachtigere mijnoplossingen.

GPU-mijnbouw

Een GPU (grafische verwerkingseenheid) is een speciaal onderdeel dat aan computers wordt toegevoegd om complexere berekeningen uit te voeren. GPU’s waren oorspronkelijk bedoeld om gamers in staat te stellen computerspellen uit te voeren met hoge grafische vereisten.

Vanwege hun architectuur werden GPU’s populair op het gebied van cryptografie en rond 2011 begonnen mensen ze ook te gebruiken om Bitcoins te minen. Ter referentie: de mijnkracht van één GPU is gelijk aan die van ongeveer 30 CPU’s.

Rx470 GPU-mijnbouw

GPU’s werden in het verleden gebruikt voor het delven van Bitcoin

FPGA-mijnbouw

FPGA is een stuk hardware dat op een computer kan worden aangesloten om een ​​reeks berekeningen uit te voeren. Ze zijn net als GPU’s, maar 3-100 keer sneller. Het nadeel is dat ze moeilijker te configureren zijn, en daarom werden ze niet zo vaak gebruikt in de mijnbouw als GPU’s.

fpga mijnwerker

FPGA’s zijn efficiënter dan GPU’s voor mijnbouwdoeleinden

ASIC-mijnbouw

Rond 2013 werd een nieuw soort mijnwerkers geïntroduceerd: de ASIC-mijnwerker. ASIC staat voor Application Specific Integrated Circuit.

ASIC’s zijn stukjes hardware die uitsluitend zijn vervaardigd om Bitcoin te delven. In tegenstelling tot GPU’s, CPU’s en FPGA’s, konden ze niet voor iets anders worden gebruikt. Hun functie was hard gecodeerd in de machine.

Tegenwoordig zijn ASIC-mijnwerkers de huidige mijnstandaard. Sommige vroege ASIC-mijnwerkers verschenen zelfs in de vorm van een USB, maar ze raakten vrij snel achterhaald. Hoewel ze in 2013 begonnen, evolueerde de technologie snel en kwamen er elke zes maanden nieuwe, krachtigere mijnwerkers uit.

USB-mijnbouwinstallatie

Een ASIC USB-mijnbouwinstallatie met een ventilator erop

Na ongeveer drie jaar van deze gekke technologische race bereikten we eindelijk een technologische barrière en begon het een beetje af te koelen. Sinds 2016 is het tempo waarmee nieuwe miners worden vrijgegeven aanzienlijk vertraagd.

Antminer T9 recensie

Een Bitcoin ASIC-mijnwerker die wordt gebruikt voor het minen van Bitcoin


4. Bitcoin-mijnpools

Mijnbouw is een extreem competitief spel. Zelfs als je de best mogelijke mijnwerker koopt, heb je nog steeds een enorm nadeel vergeleken met professionele Bitcoin-mijnbouwbedrijven. Dat is de reden waarom mijnpools zijn ontstaan.

Het idee is simpel: mijnwerkers groeperen zich om een ​​”pool” te vormen, zodat ze hun mijnkracht kunnen combineren en effectiever kunnen concurreren. Zodra de pool erin slaagt de wedstrijd te winnen, wordt de beloning verdeeld over de poolleden, afhankelijk van hoeveel mijnkracht elk van hen heeft bijgedragen..

Op deze manier kunnen zelfs kleine mijnwerkers meedoen aan het mijnspel en maken ze kans om Bitcoin te verdienen (hoewel ze maar een deel van de beloning krijgen).

Mijnbouw pool distributie

Het marktaandeel van de meest populaire Bitcoin-mijnpools in 2020

Vandaag zijn er meer dan een dozijn grote pools die strijden om de kans om Bitcoin te minen en het grootboek bij te werken. Volgens bepaalde rapporten, 65% van alle Bitcoin-mijnbouw wereldwijd vindt plaats in China vanwege goedkope elektriciteit, productiekosten en weersomstandigheden.

5. Is Bitcoin Mining winstgevend??

Het korte antwoord is “waarschijnlijk niet”; het juiste antwoord is “het hangt van veel factoren af”.

Bij het berekenen van de winstgevendheid van Bitcoin-mijnbouw zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Laten we ze opsplitsen.

Hashrate (hoe krachtig is uw miner)

Een hash is het wiskundige probleem dat de computer van de mijnwerker moet oplossen. De hashrate verwijst naar de prestaties van uw mijnwerker (d.w.z. hoeveel gissingen uw computer per seconde kan maken).

Hashrate kan worden gemeten in MH / s (mega hash = 1m hashes per seconde), GH / s (giga hash = 1b per hashes seconde), TH / s (terra hash = 1t hashes per seconde) en zelfs PH / s ( peta hash = 1000t hashes per seconde).

Bitcoin-beloning

Het aantal Bitcoins dat wordt gegenereerd wanneer een miner een oplossing vindt (met andere woorden “lost een blok op”). Dit aantal begon in 2009 bij 50 bitcoins en wordt elke 210.000 blokken gehalveerd (ongeveer vier jaar). Het huidige aantal Bitcoins dat per blok wordt toegekend is 6,25.

De laatste block-halving vond plaats in mei 2020, en de volgende is in 2024. Zodra de halving plaatsvindt, zal de beloning afnemen tot 3.125 Bitcoin..

Mijnbouw moeilijkheid

Een getal dat aangeeft hoe moeilijk het is om op een bepaald moment bitcoins te minen, gezien de hoeveelheid mining-power die momenteel in het systeem actief is.

Elektriciteitskosten

Ook wel bekend als ‘hoeveel dollars betaalt u per kilowatt om elektriciteit te krijgen?’

U moet uw elektriciteitstarief weten om de winstgevendheid te berekenen. Dit staat meestal op uw maandelijkse elektriciteitsrekening. De reden dat dit belangrijk is, is dat mijnwerkers elektriciteit verbruiken, of het nu gaat om het opstarten van de mijnwerker of om deze af te koelen (deze machines kunnen erg heet en lawaaierig worden).

Energieverbruik

Elke mijnwerker verbruikt een andere hoeveelheid energie. U moet het exacte stroomverbruik van uw miner weten voordat u de winstgevendheid berekent. Dit kan gemakkelijk worden gevonden door snel online te zoeken. Het stroomverbruik wordt gemeten in watt.

Zwembadkosten

Als u aan het delven bent via een mining-pool, zal de pool een bepaald percentage van uw inkomsten opnemen voor het verlenen van hun diensten. Over het algemeen zou dit ergens rond de 2% zijn.

Bitcoin’s prijs

Omdat niemand weet wat de prijs van Bitcoin in de toekomst zal zijn, is het moeilijk te voorspellen of Bitcoin-mining winstgevend zal zijn. Als u van plan bent uw gedolven bitcoins in de toekomst om te zetten naar een andere valuta, heeft deze variabele een aanzienlijke invloed op de winstgevendheid.

Moeilijkheidsgraad neemt per jaar toe

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste en meest ongrijpbare variabele van allemaal. Het idee is dat, aangezien niemand echt kan voorspellen hoeveel mijnwerkers zich bij het netwerk aansluiten, niemand kan voorspellen hoe moeilijk het zal zijn om over zes weken, zes maanden of zes jaar te minen..

In feite is de winstgevendheid in de hele tijd dat Bitcoin bestaat, slechts een handvol keren gedaald, zelfs op momenten dat de prijs relatief laag was..

De laatste twee factoren (prijs en moeilijkheidsgraad stijgen) zijn de reden waarom niemand ooit een 100% nauwkeurig antwoord zal kunnen geven op de vraag “is Bitcoin mining winstgevend?”

Zodra u al deze variabelen bij de hand heeft, kunt u ze in een Bitcoin-miningcalculator invoegen (zoals hieronder te zien is) en een schatting krijgen van het aantal Bitcoins dat u elke maand verdient. Als u geen positief resultaat kunt krijgen met de calculator, betekent dit waarschijnlijk dat u niet over de juiste voorwaarden beschikt om mijnbouw winstgevend te maken.

Moeilijkheidsfactor
Hash-snelheid

BTC / USD-wisselkoers
BTC / Block-beloning
Zwembadkosten%
Hardwarekosten (USD)
Vermogen (Watt)
Stroomkosten (USD / kWh)

Pure inkomsten in BTC:
Poolvergoeding in BTC:
Inkomsten na afschrijving in BTC:
Inkomsten in USD:
Stroomkosten in USD:
Inkomsten na energiekosten in USD:
Inkomsten na hardwarekosten in USD:


6. Hoe Bitcoin te minen: stapsgewijze handleiding

Stap 1 – Bereken de winstgevendheid

Voordat u zelfs maar begint met Bitcoin-mijnbouw, moet u wat onderzoek doen. De beste manier om dit te doen, zoals we hebben besproken, is door het gebruik van een Bitcoin-mijncalculator.

Houd er rekening mee dat mijnbouw geld kost! Als je niet een paar duizend dollar over hebt aan de juiste mijnwerker, en als je geen toegang hebt tot goedkope elektriciteit, is Bitcoin minen misschien niet iets voor jou.

Stap 2 – Koop een mijnwerker

Als u eenmaal klaar bent met uw berekeningen, is het tijd om uw miner te halen! Zorg ervoor dat u onze beoordelingen van Bitcoin-mijnbouwhardware doorneemt om te begrijpen welke mijnwerker het beste voor u is, als u dit nog niet hebt gedaan in stap 1. Hier is een lijst met de meest populaire mijnwerkers die er zijn:

U kunt mijnbouwhardware rechtstreeks bij de fabrikanten kopen of ze kopen op tweedehandsmarkten zoals eBay of Amazon.

Stap 3 – Koop een Bitcoin-portemonnee

Je hebt een Bitcoin-portemonnee nodig voor je nieuw gedolven Bitcoin. Als u eenmaal een portemonnee heeft, zorg er dan voor dat u het adres van uw portemonnee krijgt, het zal een lange reeks letters en cijfers zijn.

Elke portemonnee heeft een andere manier om bij het Bitcoin-adres te komen, maar de meeste wallets zijn er vrij eenvoudig over. Merk op dat u uw Bitcoin-adres nodig heeft en NIET uw privésleutel (dit is als het geheime wachtwoord voor uw portemonnee).

Stap 4 – Zoek een mijnbouwpool

Als je lid wordt van een mining-pool, krijg je maar een deel van het wiskundige probleem om op te lossen. Het gecombineerde werk van alle mijnwerkers in de pool zal de pool waarschijnlijker maken om het oorspronkelijke probleem op te lossen en de bitcoin-beloning en transactiekosten te verdienen. De winst wordt op basis van premie over de pool gespreid.

Kortom, u zult een consistentere hoeveelheid Bitcoins verdienen en het is waarschijnlijker dat u rendement op uw investering ontvangt.

Zorg ervoor dat u de volgende vragen stelt bij het kiezen van welke mining pool u zich wilt aansluiten:

 • Wat is de beloningsmethode? (Proportioneel / Pay Per Share / Score Based / PPLNS – daarover meer)
 • Welke vergoeding brengt de pool in rekening voor mijnbouw en het opnemen van fondsen?
 • Hoe vaak vindt de pool een blok (d.w.z. hoe vaak word ik beloond)?
 • Hoe gemakkelijk is het om geld op te nemen?
 • Wat voor soort statistieken biedt de pool?
 • Hoe stabiel is het zwembad?

Om de meeste van deze vragen te beantwoorden, kunt u onze Bitcoin mining pools review of deze gebruiken uitstekende post van BitcoinTalk. U kunt ook een compleet vergelijking van mijnpools in de Bitcoin-wiki.

Zodra u zich heeft aangemeld bij een pool, krijgt u een gebruikersnaam en wachtwoord voor die specifieke pool, die u later zult gebruiken.

Stap 5 – Download een miningprogramma (ook wel bekend als een client)

Voor het besturen en bewaken van uw mining-hardware is speciale software vereist. Afhankelijk van het mijnbouwplatform dat u heeft, moet u de juiste software vinden.

Veel mining-pools hebben hun eigen software, maar sommige niet. Als u niet zeker weet welke mijnsoftware u nodig heeft, kunt u hier een lijst met Bitcoin-mijnsoftware vinden. Als u verschillende mijnsoftware wilt vergelijken, kunt u dit ook doen hier.

Stap 6 – Start mijnbouw!

Sluit je mijnwerker aan op een stopcontact en start hem op. Zorg ervoor dat u het ook op uw computer aansluit (meestal via USB) en open uw mijnsoftware. Het eerste dat u moet doen, is het adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw mining-pool invoeren.

Zodra dit is geconfigureerd, start u verzamelingsshares, die uw deel van het werk vertegenwoordigen bij het vinden van het volgende blok. Afhankelijk van de pool die u heeft gekozen, wordt u betaald voor uw deel van de munten. Zorg ervoor dat u uw adres invoert in de vereiste velden wanneer u zich aanmeldt voor de pool.

Hier is een volledige video van mijn mijnbouw in actie:

7. Andere soorten mijnbouw

Cloud Mining

Cloud mining betekent dat u geen fysieke mijnbouwinstallatie koopt, maar in plaats daarvan rekenkracht huurt van een mijnbouwbedrijf en wordt betaald op basis van hoeveel mijnbouwkracht u bezit.

In eerste instantie klinkt dit als een heel goed idee, aangezien u niet al het gedoe hoeft te doen om dure apparatuur te kopen, op te slaan, te koelen en te controleren.

Als u echter de wiskunde uitvoert, lijkt het erop dat geen van deze cloud-mining-sites winstgevend is. Degenen die wel winstgevend lijken, zijn meestal oplichting die niet eens over mijnbouwapparatuur beschikt; het zijn gewoon uitgebreide Ponzi-schema’s die uiteindelijk met je geld zullen weglopen.

Als algemene vuistregel zou ik willen voorstellen om cloud mining helemaal te vermijden. Als u deze weg toch wilt volgen, zorg er dan voor dat u de juiste berekeningen maakt voordat u geld overmaakt.

Mijnbouw op een mobiele telefoon

Sommige mobiele apps beweren dat ze Bitcoin op je telefoon minen. Hoewel dit in theorie mogelijk is, vanwege het lage verwerkingsvermogen dat telefoons hebben vergeleken met ASIC-mijnwerkers, zul je waarschijnlijk de batterij van je telefoon veel sneller leegmaken en in ruil daarvoor een heel klein deel van Bitcoin verdienen..

De apps die dit mogelijk maken, fungeren als mijnpools voor mobiele telefoons en verdelen de inkomsten op basis van hoeveel werk er met elke telefoon is gedaan.

Onthoud dat mijnbouw mogelijk is met elke oude computer – het is gewoon niet de elektriciteit waard die eraan wordt verspild, want hoe langzamer de computer, hoe kleiner de kans dat je daadwerkelijk een soort beloning krijgt..

Ter referentie, mijnbouw werd in theorie aangetoond op een 55 jaar oude computer enige tijd geleden door IBM – en het resultaat was natuurlijk dat het het niet waard is.

Web mijnbouw

Ergens rond 2017, het concept van webmining of ‘cryptojacking’ werd geïntroduceerd. Simpel gezegd, web mining stelt website-eigenaren in staat de CPU-kracht van bezoekers te ‘kapen’ en deze te gebruiken om Bitcoin te mijnen.

Dit betekent dat een website-eigenaar gebruik kan maken van duizenden “onschuldige” CPU’s om winst te maken. Omdat het delven van Bitcoins echter niet echt winstgevend is met een CPU, zijn de meeste sites die webmining gebruiken in plaats daarvan Monero. Tot vandaag, meer dan 20.000 Van sites is bekend dat ze gebruikmaken van webmining.

Het concept van webmining is zeer controversieel. Vanuit het perspectief van de bezoeker gebruikt iemand zijn computer zonder toestemming om Bitcoins te minen. In extreme gevallen kan dit zelfs de CPU beschadigen door oververhitting.

Vanuit het perspectief van de site-eigenaar is webmining een nieuwe manier geworden om inkomsten te genereren met websites zonder dat er vervelende advertenties hoeven te worden geplaatst. De eigenaar van de site kan ook bepalen hoeveel van de CPU van de bezoeker hij wil besturen om er zeker van te zijn dat hij zijn hardware niet misbruikt.

Voor meer informatie over webmining kunt u dit bericht lezen.


8. Veel gestelde vragen

Hoeveel kost het om 1 bitcoin te delven?

Met de Antminer S17 Pro kost het rond april 2020 ongeveer $ 7.474 om 1 Bitcoin te minen. Hier is een overzicht van de berekeningen:

De Antminer S17 Pro kost ongeveer $ 1900 en genereert een hashrate van 56 TH / s. Het stroomverbruik van dit model is 2212 Watt. Ik gebruikte een standaard mijnbouwtarief van 2% en $ 0,1 / KwH voor elektriciteitskosten.

Als ik al deze cijfers in een Bitcoin-mijncalculator invoert, krijg ik het antwoord dat het me 3 jaar zal duren voordat ik erin slaag 1 Bitcoin te minen. In die 3 jaar zou ik het volgende hebben besteed:

Hardwarekosten – $ 1.900

Elektriciteitskosten – $ 5.574

Totale kosten – $ 7.474

Dit is exclusief de kosten voor verzending, opslag of koeling van de miner.

Hoeveel Bitcoins kun je per dag minen?

Met behulp van de gegevens van de vorige vraag kan ik berekenen dat ik in één dag 0.0008 Bitcoins kan minen.

Wat gebeurt er als alle bitcoins worden gedolven??

Sommige mensen maken zich zorgen over wat er zal gebeuren als alle 21 miljoen Bitcoins zijn gedolven en er geen beloning meer beschikbaar zal zijn om mijnbouw te stimuleren. Dit zal ergens rond 2140 gebeuren en het antwoord op deze vraag ligt in de mijnbouwkosten van Bitcoin.

Mijnwerkers worden betaald in nieuw geslagen Bitcoins, maar ook met mijnvergoedingen die aan transacties zijn gekoppeld. Zodra alle Bitcoins zijn gedolven, wordt aangenomen dat mijnvergoedingen de actie van Bitcoin-mijnbouw zullen blijven stimuleren. Naarmate Bitcoin populairder wordt en de beloning voor mijnbouw daalt, worden de mijnbouwkosten van Bitcoin verlaagd wordt lucratiever.

Is het legaal om Bitcoin te mijnen??

Hoewel het afhangt van de wetten van het land waarin u zich bevindt, is Bitcoin-mijnbouw over het algemeen een volkomen legale activiteit. Zelfs in een paar landen die het gebruik van Bitcoin reguleren, zoals IJsland, is het delven van Bitcoin nog steeds legaal.

Veel landen, waaronder de meeste Afrikaanse landen, hebben geen wetgeving voor of tegen Bitcoin aangenomen en zijn over het algemeen stil gebleven over de kwestie. Het is belangrijk om de vriendelijkheid van landen ten opzichte van mijnbouw goed in de gaten te houden, omdat de regelgeving in een oogwenk kan veranderen.

Is mijnbouw geen verspilling van elektriciteit?

Er is veel kritiek op de energieverbruik die Bitcoin-mijnbouw wereldwijd gebruikt. Ik geloof dat deze video van Andreas Antonopoulos een andere kijk geeft op hoe Bitcoin-mijnbouw het energieverbruik over de hele wereld daadwerkelijk optimaliseert:

Kan Google niet beginnen met het delven van Bitcoin en de concurrentie uitblazen?

Ja, dat kan, maar het zal niet veel goeds doen. De reden is dat de servers van Google niet geschikt zijn om het Bitcoin-mijnprobleem op te lossen op dezelfde manier als ASIC’s.

Ter referentie, als Google al zijn servers gebruikt met als enig doel Bitcoin te delven (en alle andere bedrijfsactiviteiten staakt), zal het een zeer klein percentage voor zijn rekening nemen (minder dan 0,001%) van de totale mijnkracht die het Bitcoin-netwerk momenteel heeft.

Is Bitcoin-mijnbouw niet gecentraliseerd door de handen van een paar Chinese bedrijven?

Op dit moment is het antwoord “ja”. Maar vanwege het feit dat we dat wel zijn bereikte een technologische barrière in de ontwikkeling van mijnwerkers (wat oorspronkelijk leidde tot de centralisatie van de mijnbouw), is het nu mogelijk voor nieuwe bedrijven buiten China om meer marktaandeel te nemen.

Hier is nog een geweldige uitleg van Andreas over deze kwestie:

9. Conclusie – Is Bitcoin Mining het waard??

Nu u klaar bent met deze uitgebreide lezing, zou u deze vraag zelf moeten kunnen beantwoorden.

Houd er rekening mee dat er soms betere alternatieven zijn voor Bitcoin-mijnbouw om een ​​hoger rendement op uw investering te behalen.

Afhankelijk van de prijs van Bitcoin kan het bijvoorbeeld winstgevender zijn om gewoon Bitcoins te kopen in plaats van ze te minen. Een andere optie zou zijn om cryptocurrencies te minen die nog steeds kunnen worden gedolven met GPU’s, zoals Ethereum, Monero of Zcash.

Als u nog vragen heeft, kunt u deze achterlaten in het commentaargedeelte hieronder. Gelukkig mijnbouw!