Hoe Bitcoins te verkopen – een beginnershandleiding

Hoe Bitcoins te verkopen – een beginnershandleiding

Mensen die hun Bitcoins willen verkopen voor fiat-valuta (d.w.z. dollars, euro’s, enz.), Kunnen dit op verschillende manieren online en offline doen. In het volgende bericht zal ik de verschillende beschikbare verkoopmethoden behandelen.

Hoe Bitcoins te verkopen Samenvatting

Als u uw Bitcoins terug wilt converteren naar ‘normaal’ geld, moet u het volgende doen:

Als Coinmama niet uitpakt, zijn hier enkele aanvullende uitwisselingen die worden aanbevolen voor het verkopen van Bitcoin:

Dat is hoe je Bitcoins in een notendop kunt verkopen. Als u een meer gedetailleerde uitleg wilt over hoe u Bitcoins kunt verkopen en meer wilt weten over een aantal andere beschikbare methoden, lees dan verder. Dit is wat ik zal behandelen:

1. Hoe verkoop je Bitcoins?

Als je het gevoel hebt dat het tijd is om die kostbare Bitcoins terug te ruilen voor fiatgeld, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken.

Ten eerste, hoe wil je betaald worden?

Wilt u geld ontvangen op uw PayPal-rekening? uw creditcard? uw bankrekening? of misschien heb je liever contant geld?

Deze overwegingen leiden je naar de tweede vraag: welke uitwisseling wil je gebruiken?

Verschillende beurzen bieden verschillende betaalmethoden, kosten en wisselkoersen. Het is belangrijk om uitgebreid marktonderzoek uit te voeren voordat u de juiste beurs kiest.

Ten slotte is er de belastingkwestie.

Ik zal hier niet in detail op ingaan, aangezien het voor elk land anders is. Ik wil alleen zeggen dat het belangrijk is om te weten hoe uw land de verkoop van cryptocurrency belast om te weten of en wanneer u over de verkoop aan de autoriteiten moet rapporteren.

Sommige landen hebben geen duidelijke richtlijnen, terwijl andere zeer strikte regels hebben. Zorg ervoor dat u een CPA in uw rechtsgebied raadpleegt.

Nu we de basis uit de weg hebben geruimd, wil ik de verschillende methoden bekijken die u kunt gebruiken om Bitcoins te verkopen.


2. Bitcoin verkopen met PayPal

Een methode waar mensen vaak naar zoeken, is hoe je Bitcoins kunt verkopen en geld op je PayPal-rekening kunt krijgen.

PayPal is in het algemeen niet zo dol op Bitcoin, voornamelijk vanwege het feit dat ze hun klanten geen terugboekingsbescherming kunnen bieden voor Bitcoin-transacties (hier is waarom).

Dat gezegd hebbende, er zijn nog enkele oplossingen waarmee u Bitcoins voor PayPal kunt verkopen.

Coinbase

Met de populaire exchange Coinbase (beschikbaar in 103 landen wereldwijd) kunt u uw Coinbase-account koppelen aan uw PayPal-account. Hoewel u op deze manier geen Bitcoins kunt kopen, kunt u Bitcoins op Coinbase verkopen en het geld opnemen op uw Paypal-account.

Deze functie is beschikbaar in de VS, het VK en de EU. Hier is hoe het is gedaan:

Dit is waarschijnlijk de snelste en handigste methode die er is als uw land wordt ondersteund. Je kunt mijn volledige Coinbase-recensie hier lezen.

LocalBitcoins

Als u niet in aanmerking komt om Coinbase te gebruiken, kunt u nog steeds kopers vinden die uw Bitcoins voor PayPal accepteren via LocalBitcoins.

LocalBitcoins is een marktplaats waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten en Bitcoins verhandelen voor verschillende betaalmethoden, waaronder PayPal.

Houd er rekening mee dat als u Bitcoin verkoopt voor PayPal-tegoed, u het risico loopt opgelicht te worden door een koper die een klacht bij PayPal indient en zegt dat u hem nooit de Bitcoins heeft gestuurd waarvoor hij heeft betaald. Je kunt mijn volledige LocalBitcoins-recensie hier lezen.

Hier leest u hoe u Bitcoins voor PayPal op LocalBitcoins kunt verkopen:

LocalBitcoins


3. Bitcoin verkopen met een creditcard

Bij sommige uitwisselingen kunt u geld rechtstreeks op uw creditcard opnemen. Deze methode is meestal sneller dan een overboeking, maar is ook een beetje duurder.

CEX.io

Met Cex.io in Londen kunt u uw geld opnemen op uw MasterCard of Visa. Het bedrag dat u kunt opnemen, is afhankelijk van uw verificatie, zonder limieten voor accounts met verbeterde verificatie.

De kosten voor het opnemen van geld op een kaart kunnen variëren ergens tussen 1,2% -3% afhankelijk van het kaarttype. Je kunt mijn volledige CEX.io-recensie hier lezen.


4. Bitcoins verkopen met een bankrekening

Waarschijnlijk is de meest gebruikelijke methode om uw Bitcoins te verkopen via een bankoverschrijving of een andere vorm van overboeking naar uw bankrekening (bijv.SEPA, ACH, enz.).

Bijna alle Bitcoin-uitwisselingen ondersteunen deze methode, inclusief Coinbase, CEX.io en LocalBitcoins die ik eerder heb besproken. Hier is een uitsplitsing van nog een paar geselecteerde.

Coinmama

Als u binnen de EU woont, biedt Coinmama u de mogelijkheid om uw Bitcoins te verkopen via een SEPA-overschrijving. De voordelen van SEPA zijn snelle en relatief goedkope transactietijden.

Coinmama wordt als relatief duur beschouwd als het gaat om wisselkoersen. Je kunt mijn volledige Coinmama-recensie hier lezen.

Bitpanda

Met Bitpanda, de service in Wenen, kunt u Bitcoins verkopen en geld opnemen via een bankrekening of een SEPA-overschrijving. Je kunt mijn volledige Bitpanda-recensie hier lezen.

Bitstamp

Bitstamp is een van de oudste Bitcoin-uitwisselingen die er zijn. Hiermee kunt u Bitcoins verkopen en opnemen via een overboeking of SEPA-overschrijving. Je kunt mijn volledige Bitstamp-recensie hier lezen.


5. Hoe verkoop ik Bitcoins voor contant geld?

Om de anonimiteit te behouden of misschien gewoon uit gemak, verkopen sommige mensen hun Bitcoin liever voor contant geld of rechtstreeks aan iemand anders. Als dat het geval is, heb je verschillende opties.

Bitcoin-geldautomaten

Bitcoin-geldautomaten zijn machines die Bitcoins accepteren en contant geld uitspuwen. Niet bij alle geldautomaten kunt u Bitcoins verkopen, bij sommige kunt u alleen Bitcoins kopen. Sommigen van hen hebben zelfs geen type ID of verificatie nodig.

Meestal hebben geldautomaten een beperkte limiet voor het bedrag dat u kunt opnemen, maar voor een klein bedrag kan dit een goede optie zijn. Je kunt een volledige dekking van geldautomaten wereldwijd hier.

Paxful

Paxful is actief sinds 2015 en stelt u in staat kopers (of verkopers) te vinden die handelen met verschillende betaalmethoden, waaronder contant geld. Dit betekent dat Paxful contante kopers in uw regio kan lokaliseren.

Ik raad u aan om alleen te handelen door escrow in Paxful in te schakelen. Ik raad u ook aan om alleen persoonlijke transacties uit te voeren op een veilige locatie. Goede keuzes zijn banklobby’s, foyers van politiebureaus en gerechtsgebouwen.

Wanneer u voor het eerst met een verkoper te maken heeft of wanneer u in grote bedragen handelt, is het verstandig om een ​​locatie te kiezen met toegangscontroles, metaaldetectoren, beveiligingscamera’s en bewakers. Oefen over het algemeen gezond verstand; hoewel zeldzaam, zijn er gevallen van overvallen en fraude gemeld.

Je kunt mijn Paxful-recensie hier lezen.


6. Aanvullende methoden voor het verkopen van Bitcoins

In dit bericht probeerde ik me te concentreren op de belangrijkste methoden voor het verkopen van Bitcoins. Er zijn echter tal van andere methoden die u kunt gebruiken om uw Bitcoins te verkopen.

Bijvoorbeeld Skrill, Netteller, Amazon-cadeaubonnen en meer. De meeste van deze opties zijn daadwerkelijk te vinden op LocalBitcoins (u zult versteld staan ​​van de variëteit).

Een andere optie zou zijn om uw Bitcoins in te ruilen voor echte goederen die u wilt kopen, zoals een auto, een huis, een computer, enz..

7. Veel gestelde vragen

Is het illegaal om Bitcoins voor contant geld te verkopen??

Het hangt af van de regels van uw land. De meeste landen hebben Bitcoin niet verboden, maar enkele hebben dat wel (bijvoorbeeld China). U kunt het juridische status van Bitcoin hier.

Hoe lang duurt het om een ​​Bitcoin te verkopen?

Afhankelijk van uw betaalmethode kan dit 2 seconden tot enkele dagen duren. Bij gebruik van methoden zoals PayPal en creditcards is de transactie meestal direct (hoewel het even kan duren voordat deze op uw rekening verschijnt).

Bankoverschrijvingen duren meestal langer omdat het geld via verschillende tussenbanken moet gaan totdat het op uw rekening staat.

Kunnen Bitcoins worden getraceerd?

Ja. Bitcoin is eigenlijk 100% traceerbaar, maar het is moeilijk om te weten wie de houder van de Bitcoins is. Simpel gezegd, Bitcoin is pseudoniem. Hier is een korte video over dit probleem:


7. Conclusie

Er is geen tekort aan methoden die u kunt gebruiken als het gaat om het verkopen van Bitcoins. Houd er rekening mee dat de onomkeerbare methoden, zoals bankoverschrijvingen, u bijna altijd betere tarieven en lagere kosten opleveren dan de omkeerbare methoden zoals creditcards en PayPal..

De grootste vraag die u waarschijnlijk moet stellen, is niet hoe u Bitcoins moet verkopen, maar wanneer u ze moet verkopen. Het is een bijna onmogelijke taak om de markt van tijd tot tijd te proberen winst te maken. U kunt hier iets meer over leren in mijn Bitcoin-handelsgids.

Kent u andere methoden om Bitcoins te verkopen? Heeft u opmerkingen of vragen? Laat ze achter in het commentaargedeelte hieronder.