Bitcoin lånesider

Bitcoin lånesider

Bitcoin-lån lar kundene låne penger ved å plassere Bitcoin som sikkerhet eller investere Bitcoin for renter. Dette innlegget dekker de ledende Bitcoin-lånesidene rundt.

Sammendrag av Bitcoin-lånesider

Bitcoin-lån er lån gitt til enkeltpersoner eller bedrifter i bytte mot Bitcoin (eller andre kryptovalutaer) som sikkerhet. Lån varierer fra hverandre i lengde, årlig rente, tilbakebetalingsplan og forhold mellom lån og verdi.

Det er Bitcoin-lån i et nøtteskall. For en mer detaljert forklaring om Bitcoin-lån og en forklaring om forskjellige lånesider – fortsett å lese, her er hva jeg vil dekke:

1. Hva er Bitcoin-utlån??

Bitcoin-utlån er prosessen med å ta opp et lån i fiat (USD, EUR, etc.) mens du setter Bitcoin som sikkerhet mot lånet.

Mange vil beholde kryptovalutaene sine som en langsiktig investering (også kjent som Hodling), men de trenger fortsatt kontanter for leie, starte en bedrift, en ferie eller en rekke andre grunner.

Bitcoin- eller kryptovalutautlån tillater dem å motta et lån i fiat ved å plassere kryptovalutaen som sikkerhet. På denne måten kan du få øyeblikkelige kontanter, og når du får nok penger til å betale tilbake lånet, kan du få sikkerheten tilbake.

En annen grunn til å ta et lån i stedet for å selge Bitcoins, kan være å unngå en skattehendelse som krever at du betaler for fortjenesten du har fått ved kjøpet.

På grunn av det faktum at kryptovalutaen din er stilt som sikkerhet, krever de fleste krypto-støttede lån ingen kredittsjekk og kan utføres umiddelbart.

Lån Bitcoin for renter

De fleste selskaper som leverer Bitcoin-lån, tillater også kunder å låne ut Bitcoins for renter. Hvis du for eksempel ikke trenger penger, kan du fortsatt sette inn Bitcoins og motta en årlig rente på innskuddet ditt.

Dette betyr at Bitcoins kan generere ekstra inntekt for deg, i stedet for bare å ligge i Bitcoin-lommeboken.

Beregning av et Bitcoin-støttet lån

Når du tar opp et kryptostøttet lån, plasserer du kryptovalutaen din som sikkerhet. Siden kryptokurver har en tendens til å være ekstremt ustabile, må det utlånende selskapet sørge for at sikkerhetsverdien din alltid kan dekke lånet, i tilfelle du ikke kan tilbakebetale det tilbake i fiat.

En av måtene et selskap kan sørge for at sikkerheten din vil være i stand til å dekke lånet, er å beregne lånets LTV-forhold..

LTV-forhold

Et låns LTV-forhold (loan-to-value) bestemmer mengden kryptosikkerhet du trenger å legge ut for å ta opp eller opprettholde et lån. Det beregnes ved å dele det lånte beløpet med beløpet som er stilt som sikkerhet.

For eksempel har et $ 10.000-lån med en sikkerhet på 2 BTC hver til en verdi av $ 10.000 en LTV på 10.000 / 2 * 10.000 = 0.5 eller 50%.

Her er et annet eksempel – Et $ 10.000-lån med en sikkerhet på 5 BTC hver til en verdi av $ 10.000 vil ha en LTV på 10.000 / 5 * 10.000 = 0.2 eller 20%.

Husk at når kryptokurver svinger i pris, endres også LTV. For eksempel, hvis Bitcoin plutselig faller til $ 5000, ville LTV i vårt sistnevnte eksempel være 10.000 / 5 * 5000 = 0.4 eller 40%.

En lavere LTV betyr at sikkerheten din lett kan dekke lånet om nødvendig, mens en høy LTV setter utlånsselskapet i fare for at du kanskje ikke kan betale tilbake lånet ditt.

Margin samtaler

Hvis LTV-verdien blir for høy, kan det utlånsselskapet opprette en marginsamtale. En marginkalling betyr at du, låntakeren, må ta skritt for å senke LTV-verdien. Dette kan gjøres ved å enten sette inn flere kryptovalutaer som sikkerhet, eller ved å betale tilbake noe av lånet i fiat.

Hvis du ikke kan gjøre noe av det ovennevnte, kan utlånsselskapet selge noe av sikkerheten din for å senke LTV til sikker sone.

Opprinnelsesgebyr

Mange selskaper tar et opprinnelsesgebyr for å sette opp lånet. For eksempel vil et selskap som tar et opprinnelsesgebyr på 2% for et lån på 10 000 dollar ta 200 dollar som betaling for tjenesten.

Lån april

APR står for årlig prosentsats. APR er den samlede årlige renten du trenger for å betale for lånet ditt, inkludert alle avgifter (renter + opprinnelsesgebyr). APR beregnes ved å dele hvor mye du betaler ved utgangen av 12 måneder med det opprinnelige lånebeløpet.

Hvis du for eksempel tok et lån for $ 10.000 med en opprinnelsesgebyr på 1% og en rente på 5%, ville april være 6% (5 + 1), og på slutten av 12 måneder må du betale $ 10 600.

Viktig:

Noen selskaper beregner renten på en sammensatt basis (f.eks. Bitbond), noe som gjør april litt vanskeligere å beregne.

De fleste selskaper vil forsyne deg med en lånekalkulator eller et slags estimat på april. Før du tar opp et lån, må du forstå nøyaktig hvor mye du trenger å betale tilbake.

2. Nexo Bitcoin utlånsplattform

Nexo tillater kundene sine å motta kryptobaserte lån i bytte mot en sikkerhet i en av over 20 kryptovalutaer de støtter. Nexo kan levere lån i 40 forskjellige fiat-valutaer, i 200 jurisdiksjoner over hele verden.

Nexo-lån har en LTV-verdi på 50% for Bitcoin- og Ethereum-støttede lån, 40% for XRP-støttede lån og 30% for Nexo token-backede lån.

ÅR for Nexo-lån er 11,9% i 12 måneder uten opprinnelsesgebyr. Dette kan senkes til 5,9% i 12 måneder hvis du betaler tilbake eller gir tilbake lånet ditt med Nexo-tokens.

Ingen rentebetalinger forfaller i løpet av lånets løpetid, så du trenger ikke å betale tilbake mens lånet er utestående.

Nexo tokens ble utstedt i Nexos ICO tilbake i 2017 og kan kjøpes på flere børser. I motsetning til mange ICO-er, er Nexo SEC-kompatibel i henhold til regel D (noe som gjør det mer til en STO).

Bortsett fra rabatter på lån, betaler Nexo 30% av selskapets fortjeneste til Nexo token-innehavere. Det er to typer utbytte, vanlig og lojalitet.

Nexos team er det samme teamet bak Credissimo, et offentlig europeisk selskap som leverer øyeblikkelige online forbrukslån, e-handelsfinansiering og betalingstjenester. Credissimo blir revidert av Deloitte.

Credissimo har over 100 ansatte og vant nylig en Forbes Business Award for innovasjon innen finanssektoren.

Nexo ser ut til å opprettholde en Utmerket TrustPilot score fra brukerne, noe som er ganske uvanlig i kryptovaluta-økosystemet. Du kan lese mer om Nexo i dens original whitepaper.


3. BlockFi Bitcoin utlånsplattform

BlockFi, grunnlagt i august 2017, er en amerikansk basert oppstart som har sikret over $ 60 millioner i finansiering fra respekterte enkeltpersoner og VCs.

BlockFi tilbyr kryptostøtte lån i 35 amerikanske stater. Lån kan støttes av Bitcoin, Etheruem, Litecoin og GUSD (Gemini’s Stablecoin).

For å ta opp et lån fra BlockFi må du bestå KYC-bekreftelsesprosessen og oppfylle følgende krav:

 • Minimum $ 15 000 i kryptoaktiva
 • Ingen panterett på eiendeler (inkludert skatterettigheter)
 • Ingen konkurser

BlockFi-lån har en LTV på 50% og april starter på 6,5% (2% opprinnelsesgebyr + 4,5% årlig rente) i 12 måneder.

På toppen av den kryptostøttede lånetjenesten, tilbyr BlockFi BlockFi-rentekontoer (også kjent som BIA). BIA lar deg tjene sammensatt rente på Bitcoin, Ethereum eller GUSD hver måned.

Den årlige prosentvise avkastningen (APY) på BIA kan variere fra 0,5% til 8,6%, avhengig av beløpet du investerer.

Bitcoin lånesider APY tabell

Mens BlockFi-tjenestene virker attraktive, hevder flere online vurderinger at selskapet hypotekerer brukerfond og opererer med brøkreserver. Dette betyr at BlockFi bruker kryptopost som sikkerhet eller i BIA for å prøve å generere et overskudd – ganske likt vanlige banker.

Snakk med advokaten din. Nesten alle staters svindelvedtekter er like. Alt som trengs er at en kunde taper penger + en driftig distriktsadvokat / atty general som belaster deg personlig for #rehypothecating kundens eiendeler – selv om kunden var enig. Du trenger alvorlig juridisk rådgivning!

– Caitlin Long &# 128273; (@CaitlinLong_) 6. mars 2019

Dette er en relativt risikabel modell å bruke og kan sette brukerfond i fare. Personlig ville jeg ikke investere i et selskap som bruker denne typen modeller.

4. Unchained Capital Bitcoin utlånsplattform

Unchained Capital ble grunnlagt i2017 av Joe Kelly og Dhruv Bansal i Austin Texas. Selskapet hevet $ 3 millioner i en frørunde fra Ecliptic Capital og Start Line.

Unchained Capital tilbyr to hovedtjenester – et hvelv for å lagre Bitcoin-beholdningene dine offline i en multisig-adresse, og kryptostøtte lån.

Når du ber om et kryptobrygget lån fra Unchained Capital, vil sikkerheten din oppbevares i en multisig-adresse som kontrolleres av deg, Unchained Capital og en tredjeparts nøkkelagent. Eventuelle 2 av 3 signaturer kan frigjøre midlene som trengs.

Denne multisig-modellen er mye bedre enn den vanlige modellen der du gir total kontroll over midlene til utlånsselskapet, av flere grunner:

Unchained Capital er tilgjengelig internasjonalt og i USAs stater bortsett fra:

 • Alabama
 • Nevada
 • New York
 • Norddakota
 • Sør Dakota
 • Tennessee
 • Vermont

Bitcoin lånesider USA kart

Rentene for kryptostøtte lån starter fra 8,5% i 3 måneder opp til 13,5% i 36-60 måneder. Opprinnelsesgebyr er hvor som helst mellom 0,5% -1%. LTV for lånene i 50%.

Unchained Capital aksepterer bare Bitcoin og Ethereum som sikkerhet. Minimumslånet er $ 10 000 for amerikanske kunder. Internasjonale lån er kun tilgjengelig for kommersiell bruk og har minimum $ 100K.

I motsetning til BlockFi og Nexo, tilbyr ikke Unchained Capital noen måter å generere inntekter med kryptoen din, noe som gjør den litt mindre populær enn de to ovennevnte selskapene.

Jeg personlig tror dette er fordi Unchained Capital fokuserer på lån og sikkerhet for brukersikkerhet mye mer enn konkurrentene. Du vil sannsynligvis ikke se noen fraksjonelle reserve “triks” som skjer med denne plattformen, noe som etter min mening gjør den mye sikrere.


5. BitBond utlånsplattform

Bitbond er et kryptovaluta-utlånsselskap som har eksistert siden 2013.

Selskapet ble grunnlagt av Jürgen Walter, Radoslav Albrecht og Robert Nasiadek og ligger i Berlin, Tyskland. Bitbond har over 20 ansatte og har sikret over $ 13 millioner i finansiering fra forskjellige investorer.

Bitbond er veldig annerledes enn selskapene som er beskrevet ovenfor, da lånene ikke er kryptostøttet. I stedet leverer den bare lån til kommersiell bruk der låntakerne gjennomgår en kredittverdighetstest for å være kvalifisert for et lån.

Lån har et opprinnelsesgebyr på 2% – 3% og må betales tilbake månedlig med 1% rente. Denne typen tilbakebetaling er mer kompleks enn den vanlige engangsbetalingen + APR-beregning, så sørg for å få en fullstendig tilbakebetalingsplan før du søker.

Hvis du ikke leter etter et lån, kan du også støtte spesifikke lån i håp om å få en høy APY på investeringen din. Investering i lån kan generere alt fra 10% til 35% APY, med forventet APY på rundt 13%.

Det er viktig å vite at siden disse lånene ikke støttes av noen sikkerhet, er risikoen for ikke å bli betalt vesentlig høyere (som du kan se av min egen personlige erfaring).

Bitbond gjennomførte også en STO for sine egne BB1-tokens og samlet inn $ 2,3 millioner fra investorer over hele verden (med unntak av USA). Flertallet av STO-midlene vil bli brukt til å finansiere investeringer på Bitbond-plattformen og til å utnytte tilgjengelig kapital.

Tokeninnehavere får 1% rente på sitt investerte beløp hvert kvartal (4% i året). I tillegg vil 60% av Bitbond-fortjenesten bli utbetalt til tokenholdere som en variabel kupong årlig.

Personlig har jeg hatt noen veldig dårlige erfaringer med nettsteder som har en lignende utlånsmodell som Bitbond, men jeg har ikke hatt noen erfaring med Bitbond selv. I tillegg, når du prøver å registrere deg for Bitbond som utlåner eller låntaker, får du en melding om at registrering er stengt.

6. YouHodler utlånsplattform

YouHodler er en europeisk basert utlånsplattform basert på Kypros og Sveits. Det lar brukerne låne USD, EUR, GBP, CHF eller BTC, ved hjelp av 20+ kryptovalutaer som sikkerhet.

Plattformen tilbyr en av de høyeste belåningsgrader (LTV) på alle utlånsplattformer med kryptovaluta, med en maksimal LTV på 90%. Det tillater også en av de minste minste lånestørrelsene, med lån på bare $ 100 tilgjengelig.

Låntakere kan velge en låneperiode på enten 30, 60 eller 180 dager, med lånegebyrer som varierer mellom 1,70% og 7,50%.

YouHodler gir også kryptovaluta långivere 12% avkastning på stabile valutainnskudd, som er vesentlig høyere enn de fleste andre plattformer. Andre mynter og poletter kan tjene alt fra 4,5% til 8,0% april.

Det er verdt å merke seg at en enkelt bruker bare kan sette inn en maksimumsgrense på $ 100.000 i kryptokurver i YouHodler-plattformen.

Bortsett fra de vanlige utlåns- og lagringsfunksjonene, tilbyr YouHodler også en duo av handelslignende tjenester kalt MultiHODL og Turbocharge. I et nøtteskall tillater disse tjenestene brukere å spekulere i prisen på en eiendel på margin ved å bruke lån som innflytelse.

YouHodler har ikke en enorm online tilstedeværelse, men de vurderer veldig høyt på Trustpilot.


6. Konklusjon

Bitcoin-utlån er en ny form for “moderne bank” som gjør det mulig for bedrifter og enkeltpersoner å få øyeblikkelige lån ved å sette kryptoen sin som sikkerhet.

Siden ikke alle utlånssidene er like, anbefaler jeg på det sterkeste å se nærmere på følgende aspekter før du velger et utlånssted:

 • Støttes lån på sikkerhet? Dette er avgjørende hvis du er investor.
 • Lånevilkår (APV, LTV, betalingsplan)
 • Sikkerhetsbeholdning (multisig vs. depot kontra i selskapets lommebok)
 • Bruker selskapet brukerfond til ytterligere investeringer?

Har du hatt erfaring med Bitcoin eller andre kryptovalutalån? Jeg vil gjerne høre om det i kommentarfeltet nedenfor.