Hoe Litecoin (LTC) te kopen – Een beginnershandleiding

Hoe Litecoin (LTC) te kopen – Een beginnershandleiding

Sinds Litecoin in 2011 werd gemaakt, werd het beschouwd als de populaire jongere broer van Bitcoin. In deze gids bespreek ik de verschillende manieren waarop je Litecoin online en offline kunt kopen en ook hoe je Litecoin opslaat.

Hoe Litecoin te kopen Samenvatting

Als je een diepere uitleg wilt over de verschillende methoden die beschikbaar zijn om Litecoins en wallets te kopen om het in op te slaan, lees dan verder. Dit is wat ik zal behandelen:

1. Wat is Litecoin in een notendop?

Litecoin is een Bitcoin-spin-off gemaakt door voormalig Google-medewerker Charles Lee in oktober 2011. Litecoin heeft het algemene idee achter Bitcoin overgenomen, maar heeft een paar belangrijke componenten gewijzigd:

Kortom, als Bitcoin digitaal goud is, is Litecoin digitaal zilver. Het is sneller, maar ook goedkoper en overvloediger dan Bitcoin.


2. Litecoin kopen in 3 stappen

Stap 1 – Koop een Litecoin-portemonnee

Voordat je Litecoins gaat kopen, heb je een portemonnee nodig om ze in op te bergen. Er zijn tegenwoordig veel Litecoin-portefeuilles beschikbaar, maar in dit bericht zal ik naar mijn mening alleen de beste bekijken..

Litecoin Hardware Portemonnees

De beste optie voor het opslaan van cryptocurrency is om een ​​hardware wallet te gebruiken. Dit zijn stukjes hardware die de privésleutel offline voor uw munten opslaan.

Tegenwoordig zijn er twee toonaangevende hardwarefabrikanten om uit te kiezen: Ledger en TREZOR. Beide bedrijven hebben verschillende modellen hardwareportefeuilles die de klus zullen klaren.

Als je diepere inzichten wilt over specifieke modellen, kun je mijn Ledger Nano X-recensie of mijn TREZOR Model T-recensie lezen.

Litecoin-softwareportefeuilles

Hardware wallets kosten geld. Dus als u niet zeker weet hoe serieus u bent over cryptocurrencies en u gewoon wilt proeven hoe ze zich voelen, is het misschien beter om te beginnen met een softwareportefeuille..

Een software wallet is een gratis programma waarmee u uw munten op uw computer of mobiele telefoon kunt bewaren.

De gemakkelijkste Litecoin-softwareportefeuilles om mee aan de slag te gaan, zijn ongetwijfeld Exodus en Rand. Beide portemonnees zijn erg intuïtief. Exodus werkt alleen op desktops, terwijl Edge voor mobiel is. Als je meer informatie wilt, kun je mijn Exodus-recensie lezen.

Bekijk voor een volledige uitleg over hardware wallets, software wallets en andere soorten wallets onze Bitcoin Whiteboard Tuesday aflevering over wallets.

Zodra u uw portemonnee heeft, moet u uw Litecoin-adres lokaliseren. Uw Litecoin-adres is een lange reeks letters en cijfers die begint met “L”, “3” of “M”. Hier is een voorbeeld:

LM2WMpR1Rp6j3Sa59cMXMs1SPzj9eXpGc1


Stap 2 – Zoek een LTC Exchange

Naarmate Litecoin steeds populairder wordt, neemt het aantal cryptocurrency-uitwisselingen die Litecoin verkopen toe.

In dit bericht zal ik me concentreren op de gemakkelijkste uitwisselingen om mee te beginnen, die ook de meest uiteenlopende betaalmethoden bieden.

* eToro-gebruikers: 75% van de particuliere CFD-accounts verliest geld.

Litecoin kopen via eToro

Voordelen: Makkelijk aan de slag, verschillende betaalmethoden

Nadelen: Minder geschikt om toegang te krijgen tot de daadwerkelijke munten

eToro is een populair en goed ingeburgerd handelsplatform voor cryptocurrency dat het u gemakkelijk maakt om te investeren in Litecoins en andere cryptocurrencies voor fiatvaluta (d.w.z. dollars, euro’s, enz.). Met andere woorden, eToro is meer gericht op handelaren dan op gebruikers die hun munten daadwerkelijk willen bezitten.

Hoewel u munten van eToro kunt opnemen of verzenden naar andere mensen, is dit niet het ideale platform daarvoor en is het meer geschikt voor prijsspeculatie.

Dit is te danken aan het gebruiksvriendelijke platform dat geweldige klantenondersteuning biedt en de meest uiteenlopende betaalmethoden (overschrijving, creditcard, PayPal, Neteller en meer).

Als u eToro alleen voor beleggingsdoeleinden gebruikt, heeft u eigenlijk geen Litecoin-portemonnee nodig. Met eToro kunt u ook short gaan in een bepaalde valuta als u denkt dat de prijs zal dalen.

* 75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te nemen uw geld te verliezen. CFD’s worden niet aangeboden aan Amerikaanse gebruikers. Cryptoassets zijn zeer vluchtige, niet-gereguleerde beleggingsproducten. Geen EU-beleggersbescherming.

Litecoins kopen via Coinmama

Voordelen: Eenvoudig koopproces, betrouwbaar bedrijf

Nadelen: Relatief hoge tarieven

Met Coinmama kun je direct Litecoins kopen met je creditcard, debetkaart of een SEPA-overschrijving. Ze accepteren gebruikers uit de meeste landen over de hele wereld (met uitzondering van verschillende staten van de VS).

Het bedrijf bestaat al heel lang (sinds 2013) en wordt als betrouwbaar beschouwd. Je kunt mijn volledige Coinmama-recensie hier lezen.

Coinmama houdt uw Litecoins niet voor u vast, wat betekent dat u ervoor moet zorgen dat u een Litecoin-portemonnee en adres heeft voordat u met het koopproces begint (zoals ik heb besproken in stap 1).

Munten worden vrijwel onmiddellijk verzonden zodra het koopproces is voltooid.

Litecoin kopen via CEX.io

Voordelen: Lage kosten op handelsplatform, grote verscheidenheid aan betaalmethoden

Nadelen: Hoge vergoedingen voor de bemiddelingsdienst

CEX Hiermee kunt u Litecoin op een snelle en veilige manier kopen met uw creditcard, bankpas of bankoverschrijving. De site biedt twee methoden om Litecoins te kopen:

Net als Coinmama bestaat CEX sinds 2013 en heeft sindsdien een zeer goede reputatie opgebouwd. Als u net begint, is het waarschijnlijk beter om de brokerage-service te gebruiken, omdat deze eenvoudiger is dan het handelsplatform.

Houd er rekening mee dat de servicekosten voor makelaars ongeveer 7% bedragen, terwijl de vergoedingen voor het handelsplatform ongeveer 0,25% bedragen..

Als u een klein bedrag koopt, zou dat niet zoveel verschil moeten maken en soms is het beter om een ​​beetje extra te betalen voor een eenvoudiger en sneller proces.

Litecoin kopen via Coinbase

Voordelen: Lage kosten voor ACH / SEPA-overdracht, gevestigd bedrijf

Nadelen: Afschuwelijke ondersteuning, niet wereldwijd beschikbaar

Met Coinbase kun je Litecoins kopen met je pinpas of bankrekening. Coinbase accepteert kopers van 103 landen over de hele wereld en de kosten op de beurs zijn relatief laag (voornamelijk voor ACH-overschrijvingen binnen de VS).

Het bedrijf is goed ingeburgerd en verkoopt sinds 2012 cryptocurrencies. Aan de andere kant: verwacht niet dat iemand van hun steun antwoord geeft als u problemen ondervindt (ze hebben een naam voor zichzelf gemaakt op dat gebied).

Waar het bij Coinbase om draait, is dit: als ze in uw land worden ondersteund, zijn ze waarschijnlijk de goedkoopste en snelste optie om Litecoins te kopen..

Litecoin kopen via Bitpanda

Voordelen: Meerdere betalingsmethoden ondersteund, relatief lage kosten

Nadelen: Wereldwijd niet verkrijgbaar

Bitpanda is een cryptocurrency-makelaar die gespecialiseerd is in het kopen en verkopen van cryptocurrency binnen de eurozone. Bitpanda Hiermee kunt u Litecoins kopen met uw creditcard, Skrill-account, SEPA-overschrijving of SOFORT-overschrijving.

Het bedrijf is eind 2014 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meer populaire opties om cryptocurrency in Europa te kopen.

Litecoin kopen via Bitstamp

Voordelen: Gerenommeerde uitwisseling, relatief lage tarieven en wisselkoers

Nadelen: Ingewikkeld voor beginners

Bitstamp is een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingen die er zijn. Met Bitstamp kunt u Litecoins kopen via een creditcard of een bankoverschrijving van USD / EUR. Als alternatief kunt u Bitcoins op de beurs veranderen in Litecoins.

Behalve een behoorlijk verwarrend handelsplatform, biedt Bitstamp ook een directe aankoopservice voor cryptocurrencies via een creditcard tegen een premie.

Stap 3 – Neem uw Litecoins op

Zodra u een uitwisseling heeft besloten, opent u een account en koopt u de Litecoins. Zorg ervoor dat u de Litecoins van de beurs opneemt in uw persoonlijke portemonnee.

Laat nooit munten achter in een uitwisseling, omdat u het risico loopt ze allemaal te verliezen als een bepaalde uitwisseling wordt gehackt of wordt afgesloten (wat in het verleden is gebeurd).


4. Aanvullende opties voor het kopen van Litecoins

Als u al Bitcoins bezit en deze wilt inwisselen voor Litecoin, dan kunt u dat doen op een crypto naar crypto-uitwisseling zoals Binance. Als alternatief kunt u altijd Bitcoin kopen en deze met Binance naar Litecoins converteren.

Litecoins kopen met Paypal

Er is geen directe optie om Litecoins met PayPal te kopen. Als u alleen op zoek bent naar prijsspeculatie en niet de munten wilt bezitten, kunt u via eToro investeren.

Als u echter uw munten daadwerkelijk wilt houden, moet u Bitcoins kopen met Paypal en ze vervolgens omwisselen naar Litecoins op een crypto naar crypto-uitwisseling zoals Binance of Changelly..

Belangrijk – Het kopen van cryptocurrencies met PayPal omvat meestal VEEL kosten. Zorg ervoor dat u van tevoren op de hoogte bent van alle kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Litecoins kopen zonder ID of verificatie

Aangezien Litecoin niet zo populaire betaalmethode is als Bitcoin, is het moeilijk om een ​​geloofwaardige manier te vinden om het te kopen zonder enige verificatie. De beste manier om anoniem Litecoins te kopen, is door anoniem Bitcoins te kopen en die Bitcoins vervolgens in te ruilen voor Litecoins op Binance of Changelly met een wegwerp-e-mail..

5. Veel gestelde vragen

Hoeveel Litecoins zijn er over??

Met ingang van 11 juni 2020 65.214.075 Litecoins zijn gedolven. Dit betekent dat 18.785.925 Litecoins worden aan de mijne overgelaten.

Kun je Litecoin mijnen?

Ja. Litecoin-mining wordt gebruikt om het grootboek van Litecoin-transacties bij te werken, net als Bitcoin Mining. Litecoins kunnen worden gedolven met specifieke Litecoin-mininghardware.


6. Conclusie – Is Litecoin een goede investering??

Door de jaren heen heeft Litecoin bewezen een munt te zijn die er is om te blijven met een sterk gemeenschaps- en ontwikkelingsteam erachter..

De vraag “zal het een rol spelen in het toekomstige geldsysteem?” is nog steeds onbeantwoord, maar voorlopig blijft Litecoin een goede tweede van Bitcoin, gevolgd door zijn ups en downs.

Heb je nog andere interessante manieren gevonden om Litecoins te kopen? Zo ja, dan hoor ik het graag in het commentaargedeelte hieronder.