Bitcoin Wallet-gids, recensies en vergelijking

Bitcoin Wallet-gids, recensies en vergelijking

Bitcoin-wallets zijn programma’s waarmee u Bitcoin kunt verzenden en ontvangen. Om de beste portemonnee voor uw behoeften te kiezen, zijn er echter veel factoren waarmee u rekening moet houden. In dit bericht bespreek ik alles wat je moet weten over portefeuilles en bespreek ik ook de beste Bitcoin-portefeuilles die er zijn.

Vind je het niet leuk om te lezen? Bekijk in plaats daarvan onze video

Bitcoin Wallet Samenvatting

Een Bitcoin-portemonnee is een apparaat of programma dat uw privésleutels opslaat en waarmee u kunt communiceren met de Bitcoin-blockchain (d.w.z. Bitcoins verzenden en ontvangen). Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen portemonnees waarbij u volledige controle heeft over uw privésleutels (niet-bewaarplicht) en portefeuilles die u geen toegang geven tot uw sleutels (bewaarneming).

Hier zijn mijn topkeuzes per categorie:

Als je de complete gids voor Bitcoin-portefeuilles en verschillende portemonnee-beoordelingen wilt, lees dan verder. Dit is wat ik ga behandelen:

Dit is niet de kortste versie die er is, maar het zal je alles leren wat je moet weten over portefeuilles, dus ik raad aan om deze pagina een bladwijzer te maken voor toekomstig gebruik.

1. Wat is een Bitcoin-portemonnee?

Een Bitcoin-portemonnee is een programma voor het verzenden en ontvangen van bitcoins. De portemonnee doet dit door interactie met het grootboek van Bitcoin, ook wel de blockchain genoemd. Bitcoin-portemonnee-programma’s zijn beschikbaar voor mobiele telefoons, desktops en zelfs als een op zichzelf staand stuk hardware (daarover later meer).

Over het algemeen lijken Bitcoin-portefeuilles een beetje op hoe e-mail werkt. Als je e-mails wilt verzenden en ontvangen, heb je daarvoor een soort programma nodig (bijvoorbeeld Gmail, Outlook). Net als e-mails vereist het ontvangen van Bitcoins een uniek persoonlijk adres. Dit unieke adres wordt uw Bitcoin-adres genoemd en u kunt het, net als uw e-mailadres, delen met iedereen die u bitcoins wil sturen..

Hier is een voorbeeld van een Bitcoin-adres: 1BootSLRHtKNngkdXEeobR76b53LETtpyT

(Bitcoin-adressen beginnen altijd met een “1” of “3”)

Zodra u uw adres heeft, ontbreekt uw wachtwoord. Bij e-mail kiest u uw eigen wachtwoord, terwijl bij Bitcoin de portemonnee het willekeurig voor u kiest. Dit wachtwoord wordt uw privésleutel genoemd en mag – vergelijkbaar met uw e-mailwachtwoord – nooit met iemand worden gedeeld.

De privésleutel kan het beste offline worden bewaard, wat inhoudt dat u niet naar een bestand op uw computer moet schrijven. U kunt het het beste opschrijven op een vel papier of op een flashstation bewaren dat geen verbinding heeft met internet.


2. Wat is een privésleutel?

Een privésleutel is een zeer lange reeks cijfers en letters die fungeert als het wachtwoord voor uw Bitcoins. Het is van deze geheime combinatie dat uw portemonnee de mogelijkheid ontleent om het Bitcoin-netwerk te vertellen dat u uw Bitcoins naar een andere bestemming wilt sturen. Het belangrijkste om te onthouden is dit: wie uw privésleutel kent, heeft controle over uw bitcoins.

Prive sleutel

De privésleutel wordt ook gebruikt om uw Bitcoin-adres te genereren. Het proces zou er als volgt uitzien:

Hoewel het Bitcoin-adres wordt gegenereerd op basis van de privésleutel, is er geen manier om erachter te komen wat de privésleutel is door alleen een Bitcoin-adres te onderzoeken. Dit is een eenrichtingsproces.

De kernfunctie van de portemonnee is het maken, opslaan en gebruiken van de privésleutel. Met andere woorden, het automatiseert de complexe cryptografie en blockchain-interacties van Bitcoin voor u. Je zou kunnen zeggen dat het programma zelf niet zo belangrijk is; het enige dat telt, is de privésleutel.

Als u bijvoorbeeld een Bitcoin-portemonnee op uw telefoon heeft en die telefoon wordt gestolen, maar u hebt uw privésleutel op een vel papier geschreven voordat dat gebeurde, dan kunt u gewoon een nieuwe Bitcoin-portemonnee downloaden naar een andere telefoon, importeren de privésleutel van die nieuwe portemonnee, en krijg weer controle over je bitcoins.

Bewaar- versus niet-bewaarnemingsportefeuilles

Over het algemeen kunnen portefeuilles worden gecategoriseerd als bewaarneming en niet-bewaarneming. Een niet-bewaarplichtige portemonnee is elke portemonnee waarin u de enige eigenaar bent van de privésleutel. Dit betekent dat niemand toegang heeft tot de privésleutel (of seed-zin) behalve uzelf.

Een bewaarportefeuille lijkt op de bankrekeningen van vandaag. Het is een plek om uw Bitcoins op te slaan, maar u bezit ze niet echt, aangezien het bedrijf dat het levert de privésleutels van die Bitcoins in bezit heeft. De risico’s van het gebruik van een bewaarportemonnee zijn dat het bedrijf uw geld bevriest, failliet gaat of fraude pleegt en uw munten steelt.

De Bitcoin-gemeenschap heeft een zin die zegt: “Niet uw sleutels, niet uw Bitcoin”. Dit illustreert de gevaren van een bewaarportefeuille. Aan de andere kant geven sommige mensen er de voorkeur aan niet de baas te zijn over hun eigen vermogen en kiezen daarom voor bewaarportefeuilles.


3. De evolutie van de HD-portemonnee

Terwijl Bitcoin-portefeuilles evolueerden, werden HD-portefeuilles (ook wel hiërarchische deterministische portefeuilles genoemd) gemaakt. HD-portefeuilles genereren een zin die bekend staat als een zaad- of geheugensteuntje. Deze seed is een reeks veelgebruikte woorden die u kunt onthouden in plaats van de lange en verwarrende privésleutel.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het veel gemakkelijker om 12 eenvoudige woorden op te schrijven dan een lange, verwarrende reeks cijfers en letters.

zaad zin

een voorbeeld van een seed-zin uit een Electrum-portemonnee

Bovendien kan een HD-portemonnee veel Bitcoin-adressen uit hetzelfde zaadje maken, zodat u niet slechts één Bitcoin-adres heeft. Alle transacties die worden verzonden naar adressen die door hetzelfde zaad zijn gemaakt, maken deel uit van dezelfde portemonnee.

4. Soorten portefeuilles

Er zijn twee hoofdtypen Bitcoin-portefeuilles: koude opslag en hete portefeuilles.

Koude opslag: de veilige manier om Bitcoin vast te houden

Cold storage (of cold wallets) verwijst naar elk type portemonnee dat is losgekoppeld van een internetverbinding en daarom niet op afstand kan worden gehackt. Enkele voorbeelden van portefeuilles voor koude opslag zijn hardwareportefeuilles, papieren portefeuilles en hersenportefeuilles.

Alle portemonnees voor koude opslag zijn niet-bewarend.

Hardware portemonnees

Hardware wallets zijn fysieke apparaten waarin privésleutels veilig worden opgeslagen. Ze komen meestal in de vorm van een flashdrive die op uw computer kan worden aangesloten om ermee te communiceren.

Grootte van bitcoin-hardware-portemonnee

Verschillende soorten hardware wallets

Hardwareportefeuilles zijn gebouwd om uw privésleutel te beschermen, zelfs als het apparaat waarmee ze zijn verbonden, is aangetast door malware. U kunt ze zelfs gebruiken met een openbare computer die u niet vertrouwt. Om uw bitcoins naar iemand te sturen die een hardware wallet gebruikt, moet uw hardware wallet op een computer zijn aangesloten en moet u een soort software of webpagina gebruiken waarmee u de wallet kunt beheren..

Hardware wallets bieden de optimale mix tussen veiligheid en gebruiksgemak. Hun enige beperkingen zijn dat u de hardware wallet bij u moet hebben om de munten te verzenden en dat ze geld kosten.

Papieren portemonnees

Papieren portemonnees zijn gewoon stukjes papier met een privésleutel of zaad erop geschreven. Wanneer u uw privésleutel op een vel papier bewaart, kan alleen iemand die dat papier kan bekijken uw bitcoins stelen. Papieren portemonnees worden echter gemakkelijk vernietigd en het is raadzaam om meerdere exemplaren te maken, zodat als er een verloren gaat, uw bitcoins nog steeds kunnen worden opgehaald.

bitcoin papieren portemonnee

Een voorbeeld van een Bitcoin-papieren portemonnee

Een ander ding om te overwegen is dat om de Bitcoins die je in een papieren portemonnee hebt te verzenden, je de privésleutel moet importeren in een of andere vorm van digitale Bitcoin-portemonnee.

Hot wallets – De handige manier om Bitcoin op te slaan

Een hot wallet verwijst naar elke vorm van Bitcoin-portemonnee die op een of andere manier met internet is verbonden. Dit kan een portemonnee zijn die is verbonden met een webservice, een portemonnee die is geïnstalleerd op een computer die is verbonden met internet, of zelfs een portemonnee die op uw mobiele telefoon is geïnstalleerd, ervan uitgaande dat u een actieve gegevensverbinding van en naar uw telefoon heeft..

Hot wallets zijn, hoewel ze het meest populaire type portemonnee zijn, ook het minst veilig omdat ze toegang geven tot hun innerlijke werking via internetverbindingen.

Desktop-portefeuilles

Desktop wallets zijn hot wallets die uw privésleutel op uw computer opslaan. Zolang uw computer vrij is van malware of zwakke punten in de beveiliging, zijn uw Bitcoins veilig. We weten echter allemaal dat dit voor de meesten van ons niet het geval is. Tegenwoordig is het moeilijk om 100% beschermd te zijn en dit maakt desktopportefeuilles die zijn verbonden met internet een waardevol doelwit voor hackers.

Mobiele portemonnees

Deze portemonnees slaan uw privésleutel op uw mobiele telefoon op. Ik beschouw deze wallets eigenlijk als de minst veilige van alle wallets. Aangezien telefoons vaak verloren, kapot of gestolen worden, is het ten zeerste aan te raden tweefactorauthenticatie in te schakelen, uw portemonnee met een wachtwoord te beveiligen en een back-up van een privésleutel te maken.

Mobiele portemonnees zijn erg handig en zijn ontworpen om zoveel mogelijk beveiliging te bieden in een onveilige omgeving. Desalniettemin mogen substantiële bedragen niet in een mobiele portemonnee worden opgeslagen.

Webportefeuilles

Markten, beurzen, goksites en andere Bitcoin-services vereisen vaak dat u geld stort in hun online hot wallets om uw zaken te kunnen doen. Deze webportefeuilles zijn de minst veilige optie voor het opslaan van bitcoins omdat de operators de privésleutel bezitten voor de bitcoins die op hun site zijn opgeslagen. Met andere woorden, het zijn bewaarportefeuilles.

Webportefeuilles zijn ook kwetsbaarder voor hackers omdat ze onderweg veel mogelijke mazen hebben. De betreffende website, het apparaat dat u gebruikt om verbinding te maken met de website of de internetverbinding kan bijvoorbeeld worden gecontroleerd om uw bitcoins te stelen.

Aan de andere kant zijn webportefeuilles erg handig, omdat u hiermee in een oogwenk bitcoins kunt kopen, verkopen en verzenden.

Competentere webportefeuillediensten bieden opties voor tweefactorauthenticatie, zoals het valideren van elke accountaanmelding met een sms-bericht, ter bescherming tegen externe hackers. Toch zijn webportefeuilles het risico niet waard om een ​​aanzienlijk aantal munten op te slaan. We raden je aan om de # 1 newbie-fout te vermijden en je bitcoins nooit in een webportemonnee te bewaren.


5. Wat is de beste Bitcoin-portemonnee om te gebruiken??

Verschillende mensen gebruiken verschillende Bitcoin-portefeuilles voor verschillende doeleinden. Als ik bijvoorbeeld een grote hoeveelheid Bitcoin veilig moet opslaan, zal ik waarschijnlijk koude opslag gebruiken. Als ik daarentegen gewoon voor een kopje koffie wil betalen, zou een warme portemonnee geschikter zijn.

Gewoonlijk variëren portefeuilles in de schaal van beveiliging versus gemak, en u moet beslissen waar u op die schaal wilt zijn. Enkele van de vragen die u uzelf zou moeten stellen, zijn onder meer:

 • Hoeveel bitcoins zal ik opslaan?
 • Hoe vaak zal ik de portemonnee gebruiken?
 • Kan ik het me veroorloven om voor een portemonnee te betalen??
 • Zal ik andere munten opslaan dan Bitcoin??
 • Moet ik de portemonnee bij me dragen??
 • Moet ik de portemonnee met iemand anders delen??
 • Hoe technisch onderlegd ben ik?
 • Hoeveel waardeer ik mijn privacy??
 • Vertrouw ik mezelf erop mijn portemonnee te beschermen, of wil ik een derde de taak geven om dit te doen??

Misschien wilt u meer dan één portemonnee gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een hardware wallet gebruiken voor grote sommen Bitcoins en een mobiele portemonnee met een klein saldo erop voor dagelijkse betalingen. Op deze manier riskeert u niet veel geld, zelfs als uw mobiele telefoon kapot gaat of wordt gestolen.

Hoe kom ik aan een Bitcoin-portemonnee?

Desktop- en mobiele portefeuilles kunnen gratis van internet worden gedownload, hardwareportefeuilles kunnen online worden gekocht en naar uw huis of kantoor worden verzonden. Voor webportefeuilles moet u zich aanmelden voor een specifieke service.

Wat is de beste Bitcoin-hardwareportefeuille?

Grootboek

Ledger produceert portefeuilles voor koude opslag die zijn ontworpen voor gebruikers die meer veiligheid willen. Hun wallets zijn een fysiek apparaat dat verbinding maakt met uw computer. Alleen wanneer het apparaat is aangesloten, kunt u er Bitcoins vanaf verzenden. Ledger biedt een verscheidenheid aan producten, zoals de Ledger Nano S en de Ledger Nano X (een met bluetooth verbonden hardware wallet).

TREZOR

TREZOR is een baanbrekend bedrijf voor hardwareportefeuilles. De combinatie van beveiliging van wereldklasse met een intuïtieve interface en compatibiliteit met andere desktopportefeuilles, maakt het ideaal voor zowel beginners als experts. Het bedrijf heeft veel respect gekregen van de Bitcoin-gemeenschap. TREZOR biedt twee hoofdmodellen – de TREZOR One en TREZOR Model T (die een ingebouwd touchscreen heeft).

KeepKey

De hardware-portemonnee van KeepKey heeft een zeer slank en uniek ontwerp, waardoor het waarschijnlijk de best uitziende fysieke Bitcoin-portemonnee is die er is. Het apparaat zelf is erg intuïtief en eenvoudig in te stellen. Het ondersteunt ook een verscheidenheid aan verschillende munten. U kunt hier een volledige KeepKey-recensie lezen.

CoolWallet

CoolWallet ziet eruit en voelt aan als een creditcard en heeft één kleine bedieningsknop. Het apparaat moet dicht bij uw mobiele app worden gehouden bij het verzenden van munten, wat een extra beveiligingslaag toevoegt. Ook al is het concept best gaaf, de uitvoering is verre van compleet. Klik hier om onze volledige CoolWallet-recensie te lezen.

Wat is de beste Bitcoin-desktopportemonnee?

Exodus

Exodus kunt u niet alleen Bitcoins opslaan, maar ook Litecoin, Dogecoin, Dash en Ethereum. Het is uniek in zijn prachtige ontwerp en intuïtieve gebruikersinterface. U kunt ook cryptocurrencies verhandelen binnen de portemonnee. Exodus is beschikbaar voor zowel desktop als mobiel en is nu compatibel met Trezor hardware wallets. Hier is mijn volledige recensie van Exodus.

Electrum

Mijn persoonlijke favoriet. Hoewel Electrum er voor beginners een beetje ontmoedigend uit kan zien, kun je het snel onder de knie krijgen als je wat extra tijd steekt. De portemonnee heeft een behoorlijk lelijke interface, maar biedt een verscheidenheid aan functies, waaronder RBF- en Segwit-ondersteuning (uitgelegd in Hoofdstuk 8 – Afhandeling van transacties​Hier is mijn volledige Electrum-recensie.

Bitcoin Core

Bitcoin Core (ook bekend als Bitcoin QT) is een volledig knooppunt, wat betekent dat het een portemonnee is die de volledige Bitcoin-blockchain naar uw computer downloadt. Dit kost veel tijd (kan enkele weken oplopen) maar geeft je ook een scala aan geavanceerde opties die geschikter zijn voor ervaren gebruikers. Als je net begint, raad ik je aan deze portemonnee te vermijden.

wapenkamer

Armory is een bekend en vertrouwd open source-merk als het gaat om Bitcoin-beveiliging. De portemonnee is meestal het meest geschikt voor meer gevorderde gebruikers. Als u op zoek bent naar een portemonnee die de nadruk legt op veiligheid en beveiliging, moet Armory de shortlist maken, aangezien deze een verscheidenheid aan coderings- en koude opslagopties biedt (inclusief multisig).

Wat is de beste mobiele Bitcoin-portemonnee?

Ledger Nano X

De Ledger Nano X is de nieuwste hardware wallet van Ledger. De interface van de Nano X wordt gedaan via de Ledger Live mobiele app (via een bluetooth-verbinding). Het intuïtieve ontwerp van Ledger wordt gehandhaafd bij dit model. Dit is waarschijnlijk een van de veiligste manieren om munten op uw mobiele apparaat op te slaan, aangezien de privésleutel zich niet op het apparaat bevindt, maar op de Nano X zelf. Je kunt mijn volledige recensie van de Nano X hier lezen.

Edge recensie

Edge, voorheen bekend als Airbitz, is een open source mobiele Bitcoin-portemonnee met meerdere valuta’s. Naast zijn uitstekende beveiligingsscore staat Edge ook bekend om zijn beginnersvriendelijke functies, zoals lijsten met handelaren die bitcoin accepteren en manieren om cadeaubonnen met korting te kopen..

Coinomi recensie

Coinomi is een veilige cryptocurrency-portemonnee die uitwisselingsmogelijkheden biedt binnen de app. Coinomi beschouwt zichzelf als gericht op veiligheid en privacy en benadrukt het feit dat identiteitskoppeling niet mogelijk is vanuit de portemonnee. Je kunt mijn volledige Coinomi-recensie hier lezen.

BRD recensie

BRD is waarschijnlijk een van de eenvoudigste mobiele Bitcoin-wallets die er zijn. De portemonnee is open source waardoor deze veiliger en betrouwbaarder is. Er is geen registratie vereist om de app te gebruiken; Zodra de app is geïnstalleerd, kunt u direct beginnen met het verzenden of ontvangen van Bitcoin. Door zijn eenvoud ontbreekt het echter ook aan functies.


6. Aanvullende Bitcoin Wallet-voorwaarden

Multisig portemonnees

Multisig staat voor multisignature, een portemonnee waarmee bitcoins kunnen worden verzonden, alleen met goedkeuring van voldoende privésleutels, uit een set vooraf gedefinieerde sleutels. Laat het me uitleggen:

Laten we voor de duidelijkheid zeggen dat Alice, Bob en Charlie allemaal samen een bedrijf willen openen en een deel van hun Bitcoins willen investeren, maar geen van hen wil eigenlijk dat slechts één persoon de privésleutels voor het geld heeft. Dus ze krijgen elk één sleutel en gebruiken een multisig-portemonnee waarvoor twee van de drie van die sleutels nodig zijn. Op deze manier kan geen van hen weglopen met het geld alleen, maar ze hebben ze ook niet alle drie nodig om onkosten te betalen.

Als Alice bijvoorbeeld met het geld weg wil rennen, kan ze dat niet omdat ze maar één sleutel heeft. Maar als Bob vermist wordt en Alice en Charlie een uitgave willen betalen, kunnen ze dat doen met hun twee sleutels.

Multisig hoeft niet slechts twee van de drie te zijn; het kan bijna elke combinatie zijn. Een stel wil bijvoorbeeld een gedeelde rekening en besluit dat ze het geld alleen kunnen uitgeven als ze het allebei eens zijn; of de raad van bestuur van een bedrijf staat betalingen alleen toe bij meerderheid van stemmen.

Multisig wordt vaak gebruikt voor escrow-diensten, waarbij twee partijen beslissen over een transactie waarvoor twee van de drie sleutels nodig zijn. Als de verkoper en koper het niet eens zijn, zal een vertrouwde derde partij bemiddelen en het geld vrijgeven.

SPV-portemonnees

Sommige wallets bevatten een volledige kopie van de blockchain om elke transactie te valideren, dit soort wallets worden volledige knooppunten genoemd. In tegenstelling tot volledige knooppunten bevatten SPV-portefeuilles (vereenvoudigde betalingsverificatie) (ook bekend als lite of dunne portefeuilles) geen volledige kopie van de blockchain. SPV-portefeuilles vertrouwen op de volledige knooppunten waarmee ze zijn verbonden om transacties te valideren.

SPV-wallets zijn sneller en verbruiken minder schijfruimte dan hun tegenhangers. Omdat de blockchain tegenwoordig steeds groter wordt, bieden veel wallets een SPV-oplossing voor apparaten met een beperkte capaciteit, zoals mobiele telefoons, tablets en desktops..

Brain portemonnees

Brain wallets zijn slechts een manier om een ​​privésleutel te maken van een vooraf bepaalde tekst of een reeks woorden. Dus in plaats van een willekeurig gegenereerde seed of private key te krijgen, kun je voor jezelf beslissen over een passphrase en een aantal basisalgoritmen gebruiken om een ​​private key te genereren uit die passphrase.

Brain wallets hebben echter een aanzienlijk nadeel omdat ze een grotere kans hebben om te worden gehackt. Dit komt omdat mensen meestal erg voorspelbaar zijn in wat ze gebruiken als wachtwoorden of zogenaamd willekeurige tekst, en hackers hebben een manier om dat te weten.

Om dit punt te bewijzen, zijn er enkele tests gedaan waarbij eenvoudige wachtwoorden zijn gebruikt voor hersenportefeuilles en met geld zijn gestort. De resultaten? Het geld is snel gestolen. Bovendien een Bitcoin-gebruiker verloor vier Bitcoins uit zijn portemonnee nadat hij een privésleutel van een hersenportemonnee heeft gebruikt die is gegenereerd op basis van een onbekend Afrikaans gedicht.

Dit bewijst dat zelfs als u denkt dat u een obscure tekst als wachtwoordzin heeft gevonden, u nog steeds het risico loopt te worden gehackt.

Houd er rekening mee dat sommige portemonnees aan meer dan één criterium voldoen. U kunt bijvoorbeeld een mobiele SPV-portemonnee hebben die ook een multisig-functie heeft.


7. Een back-up maken van uw Bitcoin-portemonnee

Omdat privésleutels en seed-zinnen volledige macht hebben over uw Bitcoins, moeten ze geheim en veilig worden gehouden. Als u de privésleutel of seed van uw portemonnee niet beschermt, kunnen de Bitcoins die het beheert onherstelbaar verloren gaan.

Een standaard Bitcoin-portemonnee (d.w.z. geen HD-portemonnee) maakt een wallet.dat-bestand met de bijbehorende privésleutel. Maak een back-up van dit bestand door het naar een veilige locatie te kopiëren, zoals een versleuteld schijf op uw computer, een externe flashdrive of zelfs een stuk papier dat is weggestopt.

Een HD-portemonnee daarentegen, geeft u een startzin met 12–24 woorden die u op een veilige plaats moet opschrijven. Een interessant product dat mensen vaak gebruiken om een ​​back-up van hun portemonnee te maken, is de Cryptosteel, een onverwoestbare metalen plaat waarop je privésleutel staat.

8. Verwerking van transactiekosten

Aan elke Bitcoin-transactie zijn transactiekosten verbonden. Deze vergoeding is inbegrepen om Bitcoin-mijnwerkers te stimuleren om de transactie op te nemen in het volgende transactieblok. Hoe groter de transactie, hoe hoger de kosten die u moet betalen om in het volgende blok bevestigd te worden.

Sommige transacties zijn niet zo tijdgevoelig als andere. Als ik bijvoorbeeld gewoon geld van mijn desktopportefeuille naar mijn hardwareportefeuille verplaats om ze veilig te houden, kan het me niet echt schelen of het zelfs maar twee dagen duurt voordat de transactie is bevestigd. Daarom kan ik mezelf toestaan ​​een lager tarief te gebruiken. Als ik echter een betaling verstuur voor een dienst of een product dat ik heb gekocht, wil ik misschien een hoger tarief gebruiken, zodat de transactie sneller wordt bevestigd.

De kosten zijn ook sterk afhankelijk van het aantal transacties dat wacht op bevestiging. Omdat als veel mensen hun transacties willen bevestigen, ze beginnen met het bieden van de bijgevoegde kosten. Daarom kan een vergoeding die gisteren als hoog werd beschouwd, vandaag als laag worden beschouwd.

Een van de belangrijkste functies om uit te checken in een portemonnee is de afhandeling van vergoedingen. Hier is wat je nodig hebt om erachter te komen:


9. Pas op! Veel voorkomende manieren waarop hackers zullen proberen uw geld te stelen

Apps die Bitcoin stelen

Hackers introduceren soms een nieuwe portemonnee in de app store (of Google Play) met de bedoeling het stelen van gebruikersgelden. Er is geen manier om te weten dat een portemonnee niet kwaadaardig is, behalve door de code daadwerkelijk te bekijken, en dat is voor de meesten van ons geen haalbare optie.

Om aan de veilige kant te blijven, wordt het altijd aanbevolen om alleen portefeuilles te downloaden die open source zijn (d.w.z. hun code is openbaar) en die een sterke reputatie hebben opgebouwd in de Bitcoin-gemeenschap. Download niet zomaar een app of portemonnee omdat een vriend u heeft verwezen; doe je eigen onderzoek, vraag rond op forums en lees beoordelingssites.

De wallets die op deze pagina worden vermeld, bestaan ​​allemaal al minstens twee jaar en hebben een goede reputatie opgebouwd bij de Bitcoin-gemeenschap.

Knoeien met hardware-portemonnee

Hardware wallets mogen alleen bij de fabrikant of een geautoriseerde wederverkoper worden gekocht. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste gerenommeerde hardwareportefeuilles een ingebouwd mechanisme dat u waarschuwt als er met uw apparaat is geknoeid.

Hardware wallets moeten worden verzegeld met een holografische sticker die aangeeft dat het apparaat nooit is geopend. Een ding om in gedachten te houden is dat de seed-zin voor de hardwareportefeuille door het apparaat zelf moet worden gegenereerd en niet door de fabrikant. Dit wordt gedaan zodat alleen u de seed-frase op uw apparaat kent.

Niet zo lang geleden, meldde een gebruiker dat hij een Ledger-portemonnee had ontvangen met een vel papier waarop al een startzin van 24 woorden stond. Nadat hij geld naar de portemonnee had geüpload, werden ze gestolen, omdat de verkoper zijn zaadzin kende.

10. Conclusie – Mijn beste keuzes

Nu u een Bitcoin-portemonnee-expert bent, begrijpt u waarschijnlijk dat er geen eenvoudig antwoord is op de vraag “wat is de beste Bitcoin-portemonnee om te gebruiken?” Maar om u hier niet met lege handen achter te laten, zijn mijn persoonlijke keuzes:

 • Ledger (hardware)
 • TREZOR (hardware)
 • Exodus (desktop)
 • Electrum (desktop, niet beginnersvriendelijk)
 • Edge (mobiel)

Uiteindelijk is de beslissing aan u op basis van uw behoeften. Als u nog aanvullende opmerkingen of vragen heeft, of als u uw ervaring met een specifieke portemonnee wilt delen, kunt u hieronder een opmerking achterlaten.