9 manieren om Bitcoin te kopen met een bankrekening

9 manieren om Bitcoin te kopen met een bankrekening

Bitcoins kopen met een bankoverschrijving is waarschijnlijk de beste manier om de goedkoopste wisselkoers te krijgen. Afhankelijk van waar ter wereld u woont, zijn er verschillende beurzen die het beste bij u passen. In dit bericht behandelen we de belangrijkste gerenommeerde beurzen die bankoverschrijvingen leveren.

Hoe Bitcoins te kopen met een bankrekeningoverzicht

* eToro-gebruikers: 75% van de particuliere CFD-accounts verliest geld. Uw kapitaal loopt gevaar

Als Coinbase niet voor u werkt, of als u aanvullende opties wilt bekijken, lees dan verder. Dit is wat ik zal behandelen:

2. Koop Bitcoins met uw bankrekening via CEX.io

Voordelen: Meerdere betalingsopties, geen stortingskosten, brede selectie cryptocurrencies

Nadelen: Relatief hoge vergoedingen voor makelaarsdiensten (kunnen worden vermeden door het handelsplatform te gebruiken)

CEX.io is een van de oudste bedrijven die er bestaat, opgericht in 2013. Tegenwoordig biedt het bedrijf twee hoofddiensten: een makelaarsdienst en een handelsplatformdienst. De bemiddelingsdienst is meestal duurder maar gemakkelijker te gebruiken. Aan de andere kant zijn de handelsdiensten goedkoper, maar kunnen ze verwarrend zijn.

Het bedrijf biedt de mogelijkheid voor SEPA-overboekingen binnen de EU en bankoverboekingen voor landen buiten de EU. Alle bankoverschrijvingen zijn 0% kosten voor het storten van geld.


1. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Coinmama

Voordelen: Goede ondersteuning, relatief snel proces

Nadelen: Beperkte staten in de VS.

Coinmama is een makelaarsbedrijf dat een breed scala aan bankoverschrijvingsopties accepteert, zoals SWIFT (wereldwijd), SEPA (Europa), Fedwire, snellere betalingen, Sofort en meer. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en wordt beschouwd als een bedrijf met een goede reputatie en snelle service.

Als u een bankoverschrijving gebruikt met de service van Coinmama, kunt u tot 5% besparen op de verwerkingskosten in vergelijking met de creditcardtransacties. Bovendien kunt u met bankoverschrijvingen genieten van hogere bestedingslimieten in vergelijking met creditcardaankopen.

3. Koop Bitcoins met uw bankrekening via eToro

Voordelen: Intuïtieve interface voor beginners, lage kosten

Nadelen: Wereldwijd niet verkrijgbaar, vooral geschikt voor prijsspeculatie

eToro is een baanbrekend handelsbedrijf dat de nadruk legt op cryptocurrency. Het biedt gebruikers een eenvoudig te gebruiken handelsplatform om in cryptocurrencies te investeren. eToro is geschikter voor prijsspeculatie dan het daadwerkelijk kopen van de munten, omdat het moeilijker is om ze in uw portemonnee op te nemen dan bij andere platforms. 

eToro accepteert Swift-overschrijvingen wereldwijd en ACH-overschrijvingen binnen de VS.. eToro biedt ook een mobiele portemonnee voor het handelen, verzenden en ontvangen van geld.

75% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen. CFD’s worden niet aangeboden aan Amerikaanse gebruikers. Cryptoassets zijn zeer vluchtige, niet-gereguleerde beleggingsproducten. Geen EU-beleggersbescherming.


4. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Coinbase

Voordelen: Snelle overschrijvingen binnen de VS en de EU, lage kosten

Nadelen: Trage ondersteuning, niet wereldwijd beschikbaar

Coinbase is een van de baanbrekende bedrijven in het Bitcoin-ecosysteem en bestaat al sinds eind 2012. Coinbase levert makelaarsdiensten aan veel landen over de hele wereld (wat betekent dat ze u Bitcoins en andere crypto’s rechtstreeks verkopen en niet via een handelsplatform).

Voor Amerikaanse klanten stelt Coinbase u in staat om uw bankrekening te koppelen via ACH-bankoverschrijving. Voor Europese klanten biedt Coinbase u ook de mogelijkheid om Bitcoins te kopen met een SEPA-overschrijving.

Voor alle landen die Coinbase ondersteunt (100+ in totaal) is er een vergoeding van 1,49% op aankopen via overschrijving.

5. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Bitpanda

Voordelen: Meerdere betalingsopties, intuïtieve interface, relatief lage kosten

Nadelen: Niet wereldwijd beschikbaar, kosten “verborgen” in de wisselkoers

Bitpanda is opgericht in 2014 en levert makelaarsdiensten voor Bitcoin plus andere cryptocurrencies aan landen binnen de eurozone en een handvol andere landen. Het bedrijf accepteert SEPA-overschrijvingen uit Europese landen.

U kunt slechts 3 grote fiat-valuta’s storten via bankoverschrijving: euro, Zwitserse frank en GBP, maar niet USD. Vergoedingen zijn onduidelijk op Bitpanda omdat ze zijn opgenomen in de wisselkoers. Dit betekent dat de prijs al de kosten vertegenwoordigt die Bitpanda voor zichzelf neemt.


6. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Luno

Voordelen: Beste optie voor achtergestelde opkomende markten

Nadelen: Beperkte landelijke ondersteuning

Voor opkomende markten is er de optie van Luno (voorheen bekend als BitX). Het bedrijf ondersteunt veel Europese landen en ook Indonesië, Maleisië, Nigeria en Zuid-Afrika. Stortingskosten zijn afhankelijk van het land en variëren van 0% tot 5%.

Voor het handelen is de vergoeding ook afhankelijk van uw valuta en kan deze variëren van 0,2% tot 1%.

7. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Bitstamp

Voordelen: Gerenommeerde beurs, lage stortings- en handelskosten

Nadelen: Geen makelaarsdienst, kan voor beginners verwarrend zijn

Waarschijnlijk de oudste beurs op deze lijst is Bitstamp, dat werd opgericht in 2011. De beurs in Luxemburg en biedt handelsdiensten wereldwijd aan. Er is een aanbetaling van 0,05% voor bankoverschrijvingen, maar SEPA-overschrijvingen zijn gratis.

De handelskosten op het platform variëren afhankelijk van uw maandelijks volume, voor de meeste toepassingen zal de vergoeding tussen 0,25% en 0,50% liggen.. Bitstamp biedt geen makelaarsdiensten aan, dus u moet uw weg kennen op handelsplatforms om de site te gebruiken.


8. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Kraken

Voordelen: Gerenommeerde beurs, lage stortings- en handelskosten

Nadelen: Geen bemiddelingsservice, beperkte opties voor het overboeken van bankrekeningen, historisch veel gerapporteerde downtime

Een andere vetran-uitwisseling is Kraken. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco Kraken staat bekend als een van de grootste Bitcoin-beurzen in termen van eurovolume en liquiditeit. Het is actief in de Verenigde Staten (met uitzondering van de staat New York en Washington vanwege regelgeving) en Canada, evenals in de Europese Unie, Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

SWIFT-stortingen zijn beschikbaar voor Amerikaanse dollars, terwijl SEPA-stortingen beschikbaar zijn voor EU-leden. Stortingskosten kunnen variëren, maar bedragen meestal maximaal $ 5.

9. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Bitfinex

Voordelen: Hoge liquiditeit, redelijke vergoedingen

Nadelen: Complexe interface, geschiedenis van hacks

Bitfinex, gevestigd in Hong Kong, is een van ‘s werelds grootste Bitcoin-beurzen. Het bedrijf ondersteunt overboekingen van bankrekeningen wereldwijd en brengt een aanbetaling van 0,1% in rekening voor inkomende bankoverschrijvingen. Het bedrijf levert alleen een handelsplatform en geen makelaarsdiensten. Handelskosten zijn afhankelijk van het volume en beginnen bij 0,2%.


10. Koop Bitcoins met uw bankrekening via Coinfloor

Voordelen: Grootste GBP-markt voor Bitcoin, gevestigd bedrijf

Nadelen: Beperkt tot het VK

Coinfloor is een in Londen gevestigde bitcoinbeurs die begin 2013 is opgericht. Het bedrijf ondersteunt voornamelijk Britse landen. Stortingskosten variëren afhankelijk van de gestorte valuta en de transactiekosten variëren van 0,3%. Britse ponden kunnen worden gestort via Faster Payments voor een bedrag van £ 2,50, terwijl BACS, CHAPS, SWIFT en SEPA een forse aanbetaling van £ 30 in rekening brengen.

11. Veel gestelde vragen

Waarom zou ik een bankrekening gebruiken in plaats van een creditcard??

Mensen die grote hoeveelheden bitcoin willen kopen of geen toegang hebben tot creditcards of betaalpassen, zullen waarschijnlijk op zoek gaan naar Bitcoins met hun bankrekening..

Omdat er aanzienlijk minder risico is verbonden aan uitwisselingen wanneer mensen Bitcoins kopen met hun bankrekening, zijn de kosten voor een dergelijk proces aanzienlijk lager. In tegenstelling tot creditcards worden bankoverschrijvingen als onomkeerbaar beschouwd en verminderen ze het risico op terugboekingen.

Dus als u $ 1000 bij Coinbase koopt via een bankoverschrijving, betaalt u $ 14,9 aan kosten, terwijl als u hetzelfde bedrag met een creditcard koopt, u ​​$ 39,9 aan kosten betaalt. Zoals u kunt zien, kunt u 50% en meer besparen bij gebruik van een bankoverschrijving.

Bovendien zijn de aankooplimieten veel hoger wanneer u een bankoverschrijving gebruikt om uw account te financieren dan wanneer u een creditcard of betaalpas gebruikt.

Aan de andere kant zijn bankoverboekingen meestal minder handig om uit te voeren en het duurt langer om te verwerken, omdat de overboeking verschillende banken moet vereffenen op weg naar de uitwisseling.

Hoe zet ik Bitcoins over naar mijn bankrekening??

U kunt geen Bitcoins naar uw bankrekening overboeken. Bitcoins kunnen alleen in een Bitcoin-portemonnee worden bewaard. Als u uw Bitcoins wilt ‘uitbetalen’, moet u ze weer inwisselen voor fiatvaluta (dollars, euro’s enz.) En die valuta vervolgens opnemen op uw bankrekening..

Heb ik een bankrekening nodig om Bitcoins te kopen??

Nee, u hoeft geen bankrekening te hebben om Bitcoins te kopen. Er zijn verschillende methoden om Bitcoins te kopen zonder bankrekening.

Kun je Bitcoins kopen bij een bank?

Nee dat kan je niet. U moet speciale Bitcoin-uitwisselingen gebruiken om Bitcoins te kopen.


12. Conclusie – overschrijvingen zijn goedkoper maar langzamer

Als u overweegt grote hoeveelheden Bitcoin te kopen of geen toegang heeft tot creditcards, moet u waarschijnlijk een van de bovenstaande methoden gebruiken. Houd er rekening mee dat sommige banken aanvullende informatie nodig hebben over de aard van de transactie en mogelijk ook extra kosten in rekening brengen voor de overboeking zelf.

Als het aankoopbedrag niet groot is, kun je naar mijn mening beter je creditcard gebruiken. Het kost iets meer, maar de munten komen sneller aan en er zal veel minder gedoe zijn tijdens het koopproces.

Als je vragen hebt over het proces of de uitwisselingen, stel ze dan gerust in het commentaargedeelte hieronder.