Hvordan kjøpe Ripple (XRP) – en nybegynnerveiledning

Hvordan kjøpe Ripple (XRP) – en nybegynnerveiledning

XRP, ofte referert til som Ripple, har fått fart som en av de ledende kryptovalutaene rundt. I denne guiden skal jeg gi deg en oversikt over Ripple Labs, selskapet bak Ripple, kryptovalutaen XRP, og liste opp forskjellige måter den kan kjøpes online.

Hvordan kjøpe Ripple Sammendrag

XRP, Ripples kryptovaluta, kan kjøpes på følgende måte:

Husk at hver Ripple-lommebok krever et innskudd på 20 XRP for å forhindre oppretting av falske kontoer. Du får ikke tilgang til dette innskuddet etter det første kjøpet.

Desember 2020-oppdatering: Den 22.12.2020 lagde SEC en sak mot Ripple INC., Ripples morselskap, og to av selskapets ledere, Christian Larsen og Bradley Garlinghouse (henholdsvis tidligere og nåværende administrerende direktører). Klagen går ut på å skaffe over $ 1,3 milliarder “gjennom salg av digitale eiendeler kjent som XRP i et uregistrert verdipapirtilbud til investorer i USA og over hele verden.”

Etter SECs kunngjøring hadde XRP-prisen hatt et kraftig fall, med store børser som Coinbase og Coinmama, for å nevne to, og lukket alle handelsaktiviteter for XRP.

For å få en grundig forklaring av Ripple, fortsetter XRP og flere kjøpsmuligheter. Dette er hva jeg skal dekke:

1. Hva er Ripple?

Banksystemet bruker i dag utdaterte og langsomme systemer for å overføre penger mellom institusjoner. Ripple tar sikte på å være “verdien av internett” – Et sett med regler (dvs. protokoll) som finansinstitusjoner kan bruke for å flytte penger rundt i verden så raskt som informasjon beveger seg gjennom Internett.

Ripple Transaction Protocol (RTXP) støtter to typer valutaer – IOU og XRP. IOU representerer gjeld (dvs. jeg skylder deg) og kan handles mellom forskjellige institusjoner. En IOU kan utstedes for alle typer eiendeler, ikke bare valutaer.

XRP er en kryptovaluta som hovedsakelig er rettet mot finansinstitusjoner, slik at de kan konvertere midlene til og overføre dem raskt til andre institusjoner rundt om i verden.

Når det gjelder ytelsen til Ripple-nettverket, aka RippleNet, tar en XRP-transaksjon i gjennomsnitt 4 sekunder, og nettverket kan behandle opptil 1500 tx per sekund.

Noen få banker har allerede omfavnet Ripple-plattformen: Santander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Union Credit, NBAD og UBS, blant andre.

I følge Ripple kan banker spare gjennomsnittlig $ 3,76 per betaling ved å bruke protokollen. Tatt i betraktning at bankene utfører tusenvis eller kanskje millioner av transaksjoner hvert år, representerer dette betydelige besparelser.

Slik det for øyeblikket ser ut, er Ripple en av de mest spennende Fintech-organisasjonene med sin innovative økonomiske plattform, da Forbes til og med inkluderer Ripple i deres Fintech 50.

Mens store investorer kanskje kan investere i Ripple direkte, er de fleste andre investorer og spekulanter begrenset til å investere i XRP, Ripples opprinnelige valuta..

XRP tok av i verdi i 2017 da det gikk fra under $ 0,01 til over $ 0,30 en mynt. Denne enorme økningen i verdi skyldes både bankadopsjon og spekulativ interesse.

Målet er å gjøre XRP til en stabil valuta som ikke avviker mye i verdi, slik at bankene ville være komfortable med å flytte inn i den uten frykt for volatilitet. Slik det ser ut, vil mange banker ikke ha noe med XRP å gjøre, fordi det kan endre verdien dramatisk over natten eller til og med på sekunder.

En langsiktig verdsettelse av verdien av XRP er til slutt sluttspillstrategien for Ripple, ettersom de holder flertallet av XRP til stede. Dette betyr at et spill på XRP er et spill på Ripple.

Mens XRP har noen store fordeler i forhold til andre kryptovalutaer, vil noen hevde at det er en storebrorplattform for å gjøre globale transaksjoner.

Siden den opprinnelige visjonen om Ripple var fokusert på å tillate hverdagslige mennesker å gjøre globale transaksjoner, som pengeoverføringer, billig og raskt, ble ledet til å fokusere utelukkende på banker sett på som en avkjørsel av mange.

Alle som liker Ripple-plattformen, men ikke liker Ripple – selskapet, vil kanskje bruke Stellar, en Ripple-gaffel av Jed McCaleb, da den har mer en altruistisk visjon.


2. Hvordan kjøpe Ripple i 3 enkle trinn

Trinn 1 – Få en Ripple (XRP) lommebok

Det første du må gjøre før du kjøper XRP er å få en lommebok som kan lagre XRP. Som med de fleste kryptovalutaer har du muligheten til å velge en programvarepungebok eller en maskinvarepungebok.

Programvare lommebøker er gratis programmer som vanligvis betraktes som mindre sikre og derfor er egnet for mindre mengder penger.

Maskinvarelommebøker er derimot fysiske enheter som kobles til datamaskinen din (som en flash-stasjon) og lagrer dine private nøkler på selve enheten. De anses å være den sikreste formen for lagring av kryptovalutaer.

Ledger Nano X – En maskinvarelommebok som lar deg lagre XRP samt en rekke andre kryptovalutaer. Den kan også koble til mobilen din via Bluetooth. Du kan lese anmeldelsen min om det her.

TREZOR Model T – er en hardware lommebok med en innebygd berøringsskjerm som lar deg lagre XRP og over 1000 andre krypto eiendeler. Det er bare kompatibelt med stasjonære datamaskiner for øyeblikket. Du kan lese min anmeldelse av den her.

Kant – Tidligere kjent som Airbitz, Edge er en mobil lommebok (iOS, Android) som kan lagre flere kryptovalutaer, inkludert XRP.

Exodus – En vakkert designet programvare lommebok som støtter XRP og over 100 andre krypto eiendeler. Lommeboken har også en utveksling for brukere som ønsker å bytte XRP mot andre kryptoer og omvendt.

Det skal bemerkes at hver Ripple-lommebok i utgangspunktet må finansieres med en 20 XRP-reserve for å beskytte mot spamnivåangrep på lavt nivå.

Når du har Ripple-lommeboken din, er det på tide å opprette XRP-adressen din som du trenger senere. En XRP-adresse er en streng på 25-35 tegn som begynner med en r og som skiller mellom store og små bokstaver. For eksempel: rPspuKM5rCw5EkRDD9vGL816V15DwtSa3L


Trinn 2 – Finn en XRP Exchange

Det er flere alternativer for å kjøpe Ripple i dag. Du kan enten kjøpe XRP med fiat-valuta (dvs. USD, EUR osv.), Handle Bitcoins for XRP på spesifikke børser, eller du kan investere i XRP indirekte gjennom et fond.

* eToro-brukere: 75% av CFD-kontoer i detaljhandel taper penger.

Invester i Ripple via et handelsfond

Plattformer som eToro lar deg investere i XRP, men eToro er imidlertid mindre egnet for å få tilgang til myntene dine eller sende mynter til andre mennesker. Det er mulig å ta ut Ripple du kjøpte i din private lommebok, men det innebærer ekstra trinn og tar mer tid å fullføre.

For å si det enkelt, eToro er et godt alternativ, hovedsakelig hvis du vil spekulere i prisen. Du kan lese min komplette eToro-anmeldelse her.

* 75% av private investorkontoer taper penger ved handel med CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine. CFD-er tilbys ikke amerikanske brukere. Cryptoassets er svært ustabile uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Hvordan kjøpe Ripple med et kredittkort

CEX.io lar deg raskt kjøpe XRP via kredittkort eller bankoverføring. CEX er en London-basert kryptovaluta-utveksling og har eksistert siden 2013. Du kan lese hele anmeldelsen min om CEX her.

Binance er en eneste kryptobørs som tillater kjøp av visse kryptovalutaer (XRP blant dem) med kredittkort. Du kan lese hele Binance-anmeldelsen min her.

Husk at mens kredittkortkjøp er raskere, koster de også mer når det gjelder gebyrer. Så hvis du har muligheten til å betale med bankoverføring og ikke er stresset i tide, vil du kunne få en bedre pris.

Slik kjøper du Ripple med Bitcoin (bytt BTC mot XRP)

Gjennom hele Ripple-samfunnet er konsensus at den billigste måten å kjøpe XRP på er å kjøpe bitcoin og deretter bytte den mot XRP.

Den enkleste måten å handle Bitcoin mot XRP på er å bytte det raskt på Binance. Kraken er en ekstra populær børs som tillater brukere å handle bitcoin for XRP, men bekreftelsesprosessen krever mer tid.

Trinn 3 – Trekk XRP til lommeboken

Jeg vil ikke anbefale å la XRP være på børsen du kjøpte dem fra. Dette skyldes det faktum at du faktisk ikke kontrollerer den private nøkkelen for myntene dine, og derfor er de faktisk ikke din.

Uansett hvor du fikk myntene fra, husk å ta dem ut i din egen ikke-frihetsberøvende Ripple-lommebok (dvs. du har tilgang til den private nøkkelen). Når transaksjonen er bekreftet, har du fullført prosessen med å kjøpe Ripple.


3. Konklusjon – Er Ripple en god investering?

Ripple vil trolig appellere til større banker i løpet av de neste par årene, ettersom de tilbyr et raskt skalerbart globalt betalingsnettverk mens de reduserer transaksjonsgebyrene.

XRP har potensial til å tjene store avkastninger på investeringen HVIS Ripple fortsetter å komme seg fremover i banksektoren (og det er en stor hvis).

Bortsett fra XRP kan banker også velge å delta i RippleNet, men bruke IOU i stedet for XRP (mer om IOU i videoen i begynnelsen av dette innlegget).

Så mens Ripples fremtid for øyeblikket ser lys ut, er fremtiden for XRP fortsatt uklar (som med de fleste kryptovalutaer). Husk at der det er stor belønning er det også stor risiko involvert. Sørg for å investere ansvarlig som tidligere beskrevet.