Hvordan kjøpe Litecoin (LTC) – en nybegynnerveiledning

Hvordan kjøpe Litecoin (LTC) – en nybegynnerveiledning

Helt siden Litecoin ble opprettet tilbake i 2011 ble det ansett som Bitcoins populære yngre bror. I denne guiden vil jeg se på de forskjellige måtene du kan kjøpe Litecoin online og offline, og hvordan du lagrer den.

Hvordan kjøpe Litecoin-sammendrag

Hvis du vil ha en dypere forklaring om de forskjellige metodene som er tilgjengelige for å kjøpe Litecoin og lommebøker for å lagre den i, fortsett å lese. Dette er hva jeg skal dekke:

1. Hva er Litecoin i et nøtteskall?

Litecoin er en Bitcoin spinoff opprettet av tidligere Google-ansatt Charles Lee i oktober 2011. Litecoin har tatt den generelle ideen bak Bitcoin, men endret noen få viktige komponenter:

For å oppsummere det, hvis Bitcoin er digitalt gull, er Litecoin digitalt sølv. Det er raskere, men også billigere og rikere enn Bitcoin.


2. Kjøpe Litecoin i 3 trinn

Trinn 1 – Få en Litecoin-lommebok

Før du skal kjøpe Litecoins, trenger du en lommebok å oppbevare dem i. Det er mange Litecoin-lommebøker tilgjengelig i dag, men i dette innlegget vil jeg bare gjennomgå de beste etter min mening.

Litecoin Hardware Wallets

Det beste alternativet for lagring av kryptovaluta er å bruke en maskinvarepungebok. Dette er maskinvare som lagrer den private nøkkelen til myntene dine offline.

I dag er det to ledende maskinvareprodusenter å velge mellom – Ledger og TREZOR. Begge selskapene har forskjellige modeller av hardware-lommebøker som vil få jobben gjort.

Hvis du vil ha dypere innsikt i bestemte modeller, kan du lese min Ledger Nano X-gjennomgang eller min TREZOR Model T-gjennomgang.

Litecoin Software Wallets

Maskinvare lommebøker koster penger. Så hvis du ikke er sikker på hvor seriøs du er med kryptokurver og bare vil få en smakebit av hvordan de har lyst, vil du kanskje være bedre å begynne med en programvarebokse.

En programvare lommebok er et gratis program som lar deg lagre myntene dine på datamaskinen eller mobiltelefonen.

De enkleste lommebøkene for Litecoin-programvare å komme i gang med er utvilsomt Exodus og Kant. Begge lommebøkene er veldig intuitive. Exodus fungerer bare på stasjonære datamaskiner, mens Edge er for mobil. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Exodus-anmeldelsen min.

For å få en fullstendig forklaring om hardware-lommebøker, software-lommebøker og andre typer lommebøker, sørg for å se vår Bitcoin Whiteboard Tuesday-episode om lommebøker.

Når du har lommeboken din, må du finne Litecoin-adressen din. Litecoin-adressen din er en lang streng med bokstaver og tall som begynner med “L”, “3” eller “M”. Her er et eksempel:

LM2WMpR1Rp6j3Sa59cMXMs1SPzj9eXpGc1


Trinn 2 – Finn en LTC-børs

Etter hvert som Litecoin blir mer og mer populært, øker antallet kryptovaluta-børser som selger Litecoin.

I dette innlegget vil jeg fokusere på de enkleste børsene å komme i gang med, som også tilbyr det største utvalget av betalingsmåter.

* eToro-brukere: 75% av CFD-kontoer i detaljhandel taper penger.

Kjøpe Litecoin gjennom eToro

Fordeler: Lett å komme i gang med, ulike betalingsmåter

Ulemper: Mindre egnet for tilgang til selve myntene

eToro er en populær og veletablert handelsplattform for kryptovaluta som gjør det enkelt for deg å investere i Litecoins og andre kryptovalutaer for fiat-valuta (dvs. dollar, euro osv.). Med andre ord er eToro mer målrettet mot handelsmenn enn mot brukere som faktisk ønsker å eie myntene sine.

Selv om du kan ta ut eller sende mynter fra eToro til andre mennesker, er det ikke den ideelle plattformen for det, og det er mer egnet for prisspekulasjoner.

Dette er takket være den brukervennlige plattformen som tilbyr god kundesupport og det største utvalget av betalingsmåter (wire, kredittkort, PayPal, Neteller og mer).

Hvis du bare bruker eToro for investeringsformål, trenger du faktisk ikke en Litecoin-lommebok. eToro lar deg også kortslutte en bestemt valuta hvis du tror at prisen vil falle.

* 75% av private investorkontoer taper penger ved handel med CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine. CFD-er tilbys ikke amerikanske brukere. Cryptoassets er svært ustabile uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.

Kjøpe Litecoin gjennom Coinmama

Fordeler: Enkel kjøpsprosess, pålitelig selskap

Ulemper: Relativt høye avgifter

Coinmama lar deg umiddelbart kjøpe Litecoins med kredittkort, debetkort eller en SEPA-overføring. De godtar brukere fra de fleste land rundt om i verden (unntatt flere stater i USA).

Selskapet har eksistert lenge (siden 2013) og anses som pålitelig. Du kan lese hele Coinmama-anmeldelsen min her.

Coinmama holder ikke Litecoins for deg, noe som betyr at du må sørge for at du har en Litecoin-lommebok og adresse før du starter kjøpsprosessen (som jeg har beskrevet i trinn 1).

Mynter sendes nesten umiddelbart når kjøpsprosessen er fullført.

Kjøpe Litecoin gjennom CEX.io

Fordeler: Lave avgifter på handelsplattform, bredt utvalg av betalingsmåter

Ulemper: Høye gebyrer på meglertjenesten

CEX Lar deg kjøpe Litecoin på en rask og sikker måte ved hjelp av kredittkort, debetkort eller bankoverføring. Nettstedet tilbyr to metoder for å kjøpe Litecoins:

I likhet med Coinmama har CEX eksistert siden 2013 og har fått et veldig godt rykte siden. Hvis du nettopp har begynt, vil det sannsynligvis være bedre hvis du bruker meglertjenesten, siden den er enklere enn handelsplattformen.

Husk at meglertjenesteavgiftene er rundt 7% mens handelsplattformgebyrene er rundt 0,25%.

Hvis du kjøper et lite beløp, bør det ikke gjøre så stor forskjell, og noen ganger er det bedre å betale litt ekstra for en enklere og raskere prosess.

Kjøpe Litecoin gjennom Coinbase

Fordeler: Lave avgifter ved ACH / SEPA-overføring, etablert selskap

Ulemper: Fryktelig støtte, ikke tilgjengelig over hele verden

Coinbase lar deg kjøpe Litecoins ved hjelp av debetkort eller bankkonto. Coinbase godtar kjøpere fra 103 land over hele verden og avgiftene på børsen er relativt lave (hovedsakelig for ACH-overføringer i USA).

Selskapet er godt etablert og har solgt kryptovaluta siden 2012. På nedsiden, ikke forvent noen fra deres støtte til å svare hvis du støter på problemer (de opprettet et navn for seg selv i det feltet).

Poenget for Coinbase er dette – hvis de støttes i ditt land, er de sannsynligvis det billigste og raskeste alternativet for å kjøpe Litecoins..

Kjøpe Litecoin gjennom Bitpanda

Fordeler: Flere betalingsmåter støttes, relativt lave avgifter

Ulemper: Ikke tilgjengelig over hele verden

Bitpanda er en kryptovaluta megler som spesialiserer seg på kjøp og salg av kryptovaluta i eurosonen. Bitpanda Lar deg kjøpe Litecoins med kredittkort, Skrill-konto, SEPA-overføring eller SOFORT-overføring.

Selskapet ble grunnlagt i slutten av 2014 og har siden vokst til å bli et av de mer populære alternativene for å kjøpe kryptovaluta rundt om i Europa.

Kjøpe Litecoin gjennom Bitstamp

Fordeler: Anerkjent veksling, relativt lave avgifter og valutakurs

Ulemper: Komplisert for nybegynnere

Bitstamp er en av de eldste kryptovalutautvekslingene der ute. Bitstamp lar deg kjøpe Litecoins gjennom et kredittkort eller en bankoverføring på USD / EUR. Alternativt kan du bytte Bitcoins til Litecoins på børsen.

Bortsett fra en ganske forvirrende handelsplattform, tilbyr Bitstamp også en direkte kjøpstjeneste for kryptovalutaer via et kredittkort til en premie.

Trinn 3 – Trekk ut litecoins

Når du har bestemt deg for en bytte, åpner du en konto og kjøper Litecoins. Sørg for å trekke Litecoins fra børsen til din personlige lommebok.

La aldri mynter være i en børs, da du risikerer å miste dem alle hvis en bestemt børs blir hacket eller lukkes (som skjedde tidligere).


4. Ytterligere opsjoner for å kjøpe Litecoins

Hvis du allerede eier Bitcoins og ønsker å bytte dem mot Litecoin, kan du gjøre det på en krypto til kryptobørs som Binance. Alternativt kan du alltid kjøpe Bitcoin og konvertere dem til Litecoins ved hjelp av Binance.

Kjøpe Litecoins med Paypal

Det er ingen direkte mulighet til å kjøpe Litecoins med PayPal. Hvis du bare leter etter prisspekulasjoner og ikke egentlig eier myntene, kan du investere gjennom eToro.

Men hvis du faktisk vil ha myntene dine, må du kjøpe Bitcoins med Paypal og deretter bytte dem til Litecoins på en krypto til kryptobørs som Binance eller Changelly..

Viktig – Å kjøpe kryptovalutaer med PayPal inkluderer vanligvis MYE avgifter. Sørg for at du er klar over alle avgiftene på forhånd, slik at du ikke blir overrasket.

Kjøpe Litecoins uten ID eller bekreftelse

Siden Litecoin ikke er så populær betalingsmåte som Bitcoin, er det vanskelig å finne en pålitelig måte å kjøpe den uten bekreftelse på. Den beste måten å kjøpe Litecoin anonymt ville være å kjøpe Bitcoins anonymt og deretter handle Bitcoins mot Litecoins på Binance eller Changelly med en engangs e-post.

5. Ofte stilte spørsmål

Hvor mange litecoins er igjen?

Per 11. juni 2020 65,214,075 Litecoins er utvunnet. Dette betyr at 18,785,925 Litecoins er overlatt til mine.

Kan du utvinne Litecoin?

Ja. Litecoin-gruvedrift brukes for å oppdatere hovedbok for Litecoin-transaksjoner, akkurat som Bitcoin Mining. Litecoins kan utvinnes med spesifikk Litecoin-gruvedrift.


6. Konklusjon – Er Litecoin en god investering?

Gjennom årene har Litecoin vist seg å være en mynt som er her for å bli med et sterkt fellesskap og utviklingsteam bak seg.

Spørsmålet om “vil det spille en rolle i det fremtidige pengesystemet?” er fortsatt ubesvart, men foreløpig forblir Litecoin et nært sekund til Bitcoin, etter det i opp- og nedturer.

Har du funnet andre interessante måter å kjøpe Litecoins på? I så fall vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet nedenfor.