9 måter å kjøpe Bitcoin på en bankkonto

9 måter å kjøpe Bitcoin på en bankkonto

Å kjøpe Bitcoins med bankoverføring er sannsynligvis den beste måten å gå for å få den billigste valutakursen mulig. Avhengig av hvor du bor i verden, er det forskjellige børser som passer best for deg. I dette innlegget vil vi dekke de viktigste anerkjente børsene som leverer bankoverføringstjenester.

Hvordan kjøpe Bitcoins med et bankkontosammendrag

* eToro-brukere: 75% av CFD-kontoer i detaljhandel taper penger. Kapitalen din er i fare

Hvis Coinbase ikke fungerer for deg, eller hvis du vil gjennomgå flere alternativer, fortsett å lese. Dette er hva jeg skal dekke:

2. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom CEX.io

Fordeler: Flere betalingsalternativer, ingen innskuddsavgifter, bredt utvalg av kryptovalutaer

Ulemper: Relativt høye gebyrer på meglingstjeneste (kan unngås ved å bruke handelsplattformen)

CEX.io er et av de eldste selskapene rundt, grunnlagt i 2013. I dag tilbyr selskapet to hovedtjenester – en meglertjeneste og en handelsplattformtjeneste. Meglertjenesten er vanligvis dyrere, men enklere å bruke. På den annen side er handelstjenestene billigere, men kan være forvirrende.

Selskapet tilbyr opsjonen for SEPA-overføringer innen EU og bankoverføringer for land utenfor EU. Alle bankkontooverføringer er 0% i gebyr for å sette inn penger.


1. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Coinmama

Fordeler: God støtte, relativt rask prosess

Ulemper: Begrensede stater i USA

Coinmama er et meglerfirma som godtar et bredt spekter av bankoverføringsalternativer som SWIFT (over hele verden), SEPA (Europa), Fedwire, raskere betalinger, Sofort og mer. Selskapet har eksistert siden 2013 og anses å ha godt rykte og rask service.

Hvis du bruker en bankoverføring med Coinmamas tjeneste, kan du spare opptil 5% av behandlingsgebyret sammenlignet med kredittkorttransaksjonene. Videre kan du bruke bankoverføringer til å ha høyere utgiftsgrenser sammenlignet med kredittkortkjøp.

3. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom eToro

Fordeler: Intuitivt grensesnitt for nybegynnere, lave avgifter

Ulemper: Ikke tilgjengelig over hele verden, hovedsakelig egnet for prisspekulasjoner

eToro er et banebrytende handelsselskap som legger vekt på kryptovaluta. Det gir brukerne en brukervennlig handelsplattform for investering i kryptovalutaer. eToro er mer egnet for prisspekulasjoner enn å faktisk kjøpe myntene, siden det er mer komplisert å trekke dem til lommeboken din med andre plattformer. 

eToro godtar Swift-overføringer over hele verden og ACH-overføringer i USA. eToro tilbyr også en mobil lommebok for handel, sending og mottak av midler.

75% av detaljistinvestorkontoer taper penger ved handel med CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape penger. CFD-er tilbys ikke amerikanske brukere. Cryptoassets er svært ustabile uregulerte investeringsprodukter. Ingen EU-investorbeskyttelse.


4. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Coinbase

Fordeler: Raske overføringer innen USA og EU, lave avgifter

Ulemper: Langsom støtte, ikke tilgjengelig over hele verden

Coinbase er et av de banebrytende selskapene i Bitcoin-økosystemet og har eksistert siden slutten av 2012. Coinbase leverer meglertjenester til mange land rundt om i verden (noe som betyr at de selger deg Bitcoins og andre kryptoer direkte og ikke gjennom en handelsplattform).

For amerikanske kunder lar Coinbase deg koble bankkontoen din via ACH bankoverføring. For europeiske kunder vil Coinbase også tillate deg å kjøpe Bitcoins med en SEPA-overføring.

For alle land Coinbase støtter (100+ totalt) er det en 1,49% avgift på bankoverføringskjøp.

5. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Bitpanda

Fordeler: Flere betalingsalternativer, intuitivt grensesnitt, relativt lave avgifter

Ulemper: Ikke tilgjengelig over hele verden, avgifter “skjult” i valutakursen

Bitpanda ble grunnlagt i 2014 og leverer meglingstjenester for Bitcoin pluss andre kryptovalutaer til land innenfor eurosonen og en håndfull andre land. Selskapet godtar SEPA-overføringer fra europeiske land.

Du kan bare sette inn 3 store fiat-valutaer via bankoverføring – Euro, sveitsiske franc og GBP, men ikke USD. Gebyrer er uklare på Bitpanda siden de er innlemmet i valutakursen. Dette betyr at prisen allerede representerer avgiftene Bitpanda tar for seg selv.


6. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Luno

Fordeler: Beste alternativet for dårlige framvoksende markeder

Ulemper: Begrenset landstøtte

For fremvoksende markeder er det muligheten til Luno (tidligere kjent som BitX). Selskapet støtter mange europeiske land og også Indonesia, Malaysia, Nigeria og Sør-Afrika. Depositumavgifter avhenger av landet og varierer mellom 0% og 5%.

For handel avhenger avgiften også av valutaen din og kan variere mellom 0,2% og 1%.

7. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Bitstamp

Fordeler: Anerkjent bytte, lav innskudds- og handelsavgift

Ulemper: Ingen meglingstjenester, kan være forvirrende for nybegynnere

Sannsynligvis den eldste børsen på denne listen er Bitstamp som ble grunnlagt i 2011. Børsen i Luxembourg og tilbyr handelstjenester over hele verden. Det er en innskuddsavgift på 0,05% for bankkontooverføringer, men SEPA-overføringer er gratis.

Handelsgebyrer på plattformen varierer avhengig av ditt månedlige volum, for de fleste bruksområder vil avgiften være mellom 0,25% og 0,50%. Bitstamp tilbyr ikke meglertjenester, så du må kjenne deg rundt handelsplattformer for å kunne bruke nettstedet.


8. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Kraken

Fordeler: Anerkjent bytte, lav innskudds- og handelsavgift

Ulemper: Ingen meglingstjeneste, begrensede muligheter for bankkontooverføring, historisk mye rapportert nedetid

En annen vetran-utveksling er Kraken. Hovedkvarter i San Francisco er Kraken kjent for å være en av de største Bitcoin-børsene når det gjelder volum og likviditet i euro. Den opererer over hele USA (med unntak av New York og Washington State på grunn av regulering) og Canada, så vel som i EU, Asia, Afrika og Sør-Amerika.

SWIFT innskudd er tilgjengelig for amerikanske dollar mens SEPA-innskudd er tilgjengelige for EU-medlemmer. Innskuddsgebyrer kan variere, men har vanligvis maksimalt $ 5.

9. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Bitfinex

Fordeler: Høy likviditet, rimelige avgifter

Ulemper: Kompleks grensesnitt, historie med hack

Bitfinex, som ligger i Hong Kong, er en av verdens største Bitcoin-børser. Selskapet støtter bankkontooverføringer over hele verden og tar et innskuddsgebyr på 0,1% for innkommende bankoverføringer. Selskapet leverer bare en handelsplattform og ingen meglingstjenester. Handelsgebyrene avhenger av volum og starter med 0,2%.


10. Kjøp Bitcoins med bankkontoen din gjennom Coinfloor

Fordeler: Største GBP-marked for Bitcoin, etablert selskap

Ulemper: Begrenset til Storbritannia

Coinfloor er en London-basert bitcoin-børs etablert tidlig i 2013. Selskapet støtter hovedsakelig britiske land. Innskuddsgebyrer varierer avhengig av innskuddsvalutaen og handelsavgiftene varierer fra 0,3%. Britiske pund kan deponeres via raskere betaling for et gebyr på £ 2,50, mens BACS, CHAPS, SWIFT og SEPA medfører et heftig depositum på £ 30.

11. Ofte stilte spørsmål

Hvorfor skal jeg bruke en bankkonto i stedet for et kredittkort?

Folk som ønsker å kjøpe store mengder bitcoin eller ikke har tilgang til kreditt- eller debetkort, vil sannsynligvis se etter å kjøpe Bitcoins med bankkontoen sin.

Siden det er betydelig mindre risiko involvert for børser når folk kjøper Bitcoins med bankkontoen sin, er gebyrene for en slik prosess betydelig lavere. I motsetning til kredittkort anses bankoverføringer som irreversible og reduserer risikoen for tilbakeføring.

Så hvis du kjøper 1000 dollar fra Coinbase via bankoverføring, betaler du 14,9 dollar i gebyr, mens du betaler 39,9 dollar i gebyr hvis du kjøpte samme beløp med et kredittkort. Som du ser kan du spare 50% og mer når du bruker bankoverføring.

Kjøpsgrenser er også mye høyere når du bruker en bankoverføring for å finansiere kontoen din enn når du bruker et kreditt- eller debetkort.

På baksiden er bankoverføringer vanligvis mindre praktiske å utføre og det tar lengre tid å behandle siden overføringen trenger å rydde flere banker på vei til børsen..

Hvordan overfører jeg Bitcoins til bankkontoen min?

Du kan ikke overføre Bitcoins til bankkontoen din. Bitcoins kan bare holdes inne i en Bitcoin-lommebok. Hvis du vil “utbetale” Bitcoins, må du bytte dem tilbake til fiat-valuta (dollar, euro osv.) Og deretter trekke den valutaen til bankkontoen din..

Trenger jeg en bankkonto for å kjøpe Bitcoins?

Nei, du trenger ikke å ha en bankkonto for å kjøpe Bitcoins. Det finnes en rekke metoder for å kjøpe Bitcoins uten bankkonto.

Kan du kjøpe Bitcoins i en bank?

Nei du kan ikke. Du må bruke dedikerte Bitcoin-børser for å kjøpe Bitcoins.


12. Konklusjon – bankoverføringer er billigere, men langsommere

Hvis du tenker på å kjøpe store mengder Bitcoin eller ikke har tilgang til kredittkort, bør du sannsynligvis bruke en av metodene ovenfor. Husk at noen banker kan kreve ytterligere informasjon om transaksjonens art, og kan også samle inn ekstra avgifter for selve overføringen.

Etter min mening, hvis kjøpesummen ikke er stor, er det bedre å bruke kredittkortet ditt. Det vil koste litt mer, men myntene kommer raskere, og det blir mye mindre bry i kjøpsprosessen.

Hvis du har spørsmål om prosessen eller utvekslingene, kan du stille dem i kommentarseksjonen nedenfor.