De beste Bitcoin- en Cryptocurrency Exchange-gids

De beste Bitcoin- en Cryptocurrency Exchange-gids

Het kiezen van de beste cryptocurrency-uitwisseling kan een vermoeiende taak zijn. In dit bericht worden de belangrijke factoren uitgelegd waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een uitwisseling. Ik zal u ook een overzicht geven van de belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen die er zijn.

Vind je het niet leuk om te lezen? Hier is een video van 2 minuten van deze gids:

Beste samenvatting van Bitcoin en Cryptocurrency Exchange

Hier zijn mijn topkeuzes voor de beste cryptocurrency-uitwisseling per categorie:

De belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een uitwisseling zijn:

  • Wat voor soort uitwisseling is dit? (Makelaar, handelsplatform, etc.)
  • Ondersteunt deze uitwisseling de munten die ik wil verhandelen??
  • Accepteert deze uitwisseling gebruikers uit mijn land??
  • Accepteert deze uitwisseling mijn betalingsmethode??
  • Wat zijn de kosten en kooplimieten voor de uitwisseling?

Ten slotte, voordat u besluit over een uitwisseling, moet u verschillende online recensies lezen om een ​​idee te krijgen van de reputatie van de uitwisseling. Zo kiest u in een notendop een beurs.

Als je een meer gedetailleerde uitleg wilt over cryptocurrency-uitwisselingen en gedetailleerde recensies, blijf dan dit bericht lezen. Dit is wat ik zal behandelen:

1. Hoe cryptovaluta om te zetten in echt geld / contant geld?

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn bedrijven waarmee u ‘echt geld’ kunt wisselen (d.w.z. USD, EUR, GBP, enz.), Ook wel bekend als fiatgeld, naar cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum en vice versa. De uitwisseling is een website die u helpt deze handel te vergemakkelijken.

Maar niet alle uitwisselingen zijn gelijk …


2. Uitwisselingstypes

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle cryptocurrency-uitwisselingen hetzelfde zijn. Bij sommige kunt u met andere gebruikers handelen, terwijl andere beurzen u alleen rechtstreeks Cryptocurrency verkopen. Sommige geven je niet eens de daadwerkelijke munten, maar laten je alleen speculeren over de prijs.

Laten we de verschillende soorten uitwisselingen opsplitsen.

Makelaars

Makelaars zijn sites die het koopproces vereenvoudigen door u in staat te stellen rechtstreeks tegen een premie munten via hen te kopen. Wanneer u bij makelaarssites koopt, is het proces meestal veel eenvoudiger en minder verwarrend, maar het is ook duurder.

Voorbeelden van bekende makelaars: CoinMama, Coinbase.

Handelsplatforms

Handelsplatforms zijn sites die kopers anoniem in een geautomatiseerde vorm in contact brengen met verkopers. Dit betekent dat u koopt van mensen die verkooporders op de site hebben geplaatst zonder ooit rechtstreeks met hen te communiceren. Het platform vraagt ​​meestal een kleine vergoeding voor de service.

Transacties uitvoeren op handelsplatforms is meestal de goedkoopste manier om aan bitcoins of andere munten te komen, maar vaak is het niet erg gebruiksvriendelijk. Handelsplatforms hebben geavanceerde opties zoals limietorders en stopverliezen die onervaren gebruikers in verwarring kunnen brengen.

Als u een bestelling plaatst, wordt deze mogelijk niet onmiddellijk uitgevoerd vanwege een gebrek aan verkopers voor de prijs waarvoor u wilt kopen..

Voorbeelden van bekende handelsplatforms: Binance, Bitstamp.

Op sommige handelsplatforms kunt u in CFD’s (Contract for Difference) handelen. Dit betekent dat u in feite gokt op de prijs van de munt in de toekomst in plaats van deze daadwerkelijk te bezitten.

Hoewel CFD’s erg aantrekkelijk zijn vanwege hun gebruiksgemak, staat u niet toe dat u de daadwerkelijke munten bezit. Het proces is het equivalent van wedden op het feit dat goud in prijs zal stijgen in plaats van daadwerkelijk goud te kopen.

U kunt de door u gekochte cryptovaluta niet in uw portemonnee opnemen. Het enige dat u doet, is een contract kopen (of verkopen) met betrekking tot de prijs van de munt in Amerikaanse dollars, euro’s of een andere vorm van overheidsvaluta.

Met CFD’s kunt u uw inzetten ook gebruiken door geld van hen te lenen (ook wel margehandel genoemd). Hoewel dit u een groot voordeel kan geven voor succesvolle transacties, houdt het ook een groot risico in dat u uw geld zeer snel verliest.

Kort gezegd: CFD’s zijn erg riskant en zijn geschikter voor ervaren handelaren.

Voorbeeld van bekende CFD-makelaars: eToro, Plus500

P2P-platforms

P2P-platforms (peer-to-peer) brengen kopers en verkopers rechtstreeks met elkaar in contact, zodat ze over een prijs kunnen onderhandelen. Hoewel deze sites doorgaans een breder scala aan opties toestaan ​​(betalingsmethoden, ondersteunde landen, enz.), Houden ze ook een groot risico in omdat u iets koopt van een niet-gescreend persoon.

Voorbeelden van P2P-platforms: LocalBitcoins, Paxful.


3. Wat zijn de beste Bitcoin- en Crypto-uitwisselingen??

Wat zijn de beste Bitcoin- en Crypto-makelaars?

CEX.io

CEX.IO is opgericht in 2013. CEX.IO biedt gebruikers zowel een makelaarsdienst als een handelsplatform voor verschillende cryptocurrencies. Het bedrijf accepteert ook alle gangbare creditcards voor aankopen via zijn makelaarsdienst. Je kunt mijn volledige CEX.io-recensie hier lezen.

Coinmama

Coinmama is een van de oudste cryptocurrency-makelaars met een zeer responsieve klantenservice. Met het bedrijf kunt u Bitcoins en andere cryptocurrencies kopen en verkopen door middel van een creditcard en betaalpas, SWIFT- of SEPA-overschrijving. Hun diensten zijn wereldwijd beschikbaar, met uitzondering van een paar landen. Je kunt mijn volledige Coinmama-recensie hier lezen.

Coinbase

Coinbase is vandaag waarschijnlijk het meest populaire bedrijf voor het kopen van cryptocurrency in de VS. Coinbase biedt zowel een makelaarsdienst als een handelsplatform (bekend als Coinbase Pro). Hun tarieven worden als concurrerend beschouwd en hun diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen wereldwijd. Je kunt mijn volledige Coinbase-recensie hier lezen.

Bitpanda

BitPanda is een Oostenrijks start-upbedrijf dat werd opgericht in oktober 2014. Het bedrijf stelt u in staat om cryptocurrency te kopen met een creditcard en met bankoverschrijvingen, Neteller, Skrill, SEPA en meer. Het bedrijf levert zijn diensten aan Europese landen alleen tegen een relatief lage vergoeding. Je kunt mijn Bitpanda-recensie hier lezen.

Wat zijn de beste handelsplatforms voor cryptocurrency?

Binance

Binance is een Bitcoin- en cryptocurrency-uitwisseling die een handelsplatform biedt met een van de meest concurrerende tarieven die er zijn. Als u alleen crypto in crypto wilt verhandelen, is dit waarschijnlijk de gemakkelijkste en goedkoopste manier om te gaan. De beurs accepteert gebruikers van over de hele wereld en maakt het ook mogelijk om munten te kopen met een creditcard (een soort bemiddelingsdienst). Je kunt mijn volledige Binance-recensie hier lezen.

Luno

Luno is een cryptocurrency-exchange die zich voornamelijk richt op opkomende markten. Luno biedt Bitcoin-diensten aan in landen als Maleisië, Nigeria en Indonesië, die meestal niet zijn toegestaan ​​op de meeste Bitcoin-beurzen. De site ondersteunt momenteel alleen Bitcoin, Ethereum en XRP. Je kunt mijn volledige Luno-recensie hier lezen.

Bitstamp

Bitstamp is de oudste Bitcoin-uitwisseling die er is. Bitstamp, opgericht in 2011, is erin geslaagd om het grootste deel van de onrust in het Bitcoin-ecosysteem te overleven zonder gehackt of afgesloten te worden, en dat zegt zeker iets. Als het niet vanwege de niet-intuïtieve gebruikersinterface en het ontbreken van handige betaalmethoden was, was Bitstamp misschien de perfecte uitwisseling geweest. Je kunt mijn volledige Bitstamp-recensie hier lezen.

Coinbase Pro

Coinbase Pro is het bijbehorende handelsplatform voor de brokerage-service van Coinbase. De gebruikers van Coinbase kunnen dezelfde accountgegevens gebruiken om rechtstreeks in te loggen op Coinbase Pro. Fondsen worden over beide platforms overgedragen. De beurs ondersteunt de handel in BTC, ETH, LTC, BCH en ZRX.Je kunt mijn volledige Coinbase-recensie hier lezen.

BitMEX

Met BitMEX kunnen handelaren contracten voor cryptocurrencies kopen en verkopen (niet de daadwerkelijke munten zelf) in combinatie met margehandel (ook wel hefboomwerking genoemd). Hoewel het contracten levert voor verschillende cryptocurrencies, werkt het alleen met Bitcoin (stortingen, opnames). Het platform is vooral geschikt voor ervaren handelaren. Je kunt mijn volledige Bitmex-recensie hier lezen.

Wat zijn de beste Bitcoin- en Crypto P2P-platforms?

LocalCryptos

LocalCryptos is een P2P-marktplaats waarmee zowel kopers als verkopers elkaar online kunnen ontmoeten en BTC, ETH en andere munten kunnen verhandelen. Hoewel deze service een breed scala aan betaalmethoden biedt, moet u er rekening mee houden dat u te maken heeft met echte mensen en niet met bedrijven. Dit betekent dat er een grotere kans is dat een deal ‘naar het zuiden’ kan gaan. Over het algemeen moet deze optie als laatste worden beschouwd, wanneer alle andere opties mislukken.

LocalBitcoins

LocalBitcoins brengt kopers en verkopers samen op een markt, alleen voor BTC. Het is uniek omdat u transacties kunt uitvoeren op bijna elke denkbare methode, inclusief Paypal, bankoverschrijving, Western Union, Webmoney en contant geld. Er is een verkoopvergoeding van 1% en het geld wordt rechtstreeks van en naar een LocalBitcoins-portemonnee verhandeld. Je kunt mijn volledige LocalBitcoins-recensie hier lezen.


4. Uitwisselingsfuncties

Vervolgens moet u informeren naar de verschillende functies van elke centrale. Dit zijn de belangrijkste:

Munten ondersteund: Ondersteunt de beurs het type munt dat u wilt kopen en verkopen? Welke valutaparen biedt het voor die munt (d.w.z. voor welke munten kun je het ruilen). Een exchange die bijvoorbeeld een BTC / USD-valutapaar aanbiedt, ondersteunt het kopen en verkopen van Bitcoins voor Amerikaanse dollars.

Ondersteunde landen: Niet alle beurzen accepteren klanten van over de hele wereld. Zorg ervoor dat de service beschikbaar is in uw land.

Geaccepteerde betalingsmethoden: Sommige beurzen accepteren een breed scala aan betalingsmethoden, terwijl andere alleen bankoverschrijvingen accepteren. Betaalmethoden waarmee kopers hun geld kunnen terugvragen, zoals creditcards of Paypal, brengen doorgaans hogere kosten met zich mee. Dit wordt gedaan om de verkoper te verzekeren voor het geval u de betaling annuleert nadat u uw munten heeft ontvangen. Zoals je zou verwachten, zijn betaalmethoden die niet ongedaan kunnen worden gemaakt, zoals overboekingen, meestal goedkoper.

Vergoedingen: Er zijn drie soorten vergoedingen: stortingskosten, transactiekosten en opnamekosten. Elke vergoeding is meestal anders en kan van invloed zijn op het totale bedrag dat u uiteindelijk zult ontvangen. Zorg ervoor dat u ze allemaal kent.

Wisselkoers: Sommige beurzen hebben lage tarieven, maar hun wisselkoersen zijn hoger in vergelijking met de concurrentie. Dit betekent dat de vergoedingen een soort van “verbergen” in de wisselkoers. Dit is meer typerend bij makelaars.

Kooplimieten: Uw kooplimiet is afhankelijk van uw betaalmethode en uw identiteitsverificatieniveau. Als u een grote hoeveelheid bitcoins wilt kopen, zijn sommige uitwisselingen mogelijk niet relevant vanwege hun lage limieten.

Exchange reputatie: Is de uitwisseling goed bekend in de gemeenschap? Hoe responsief is de ondersteuning voor het geval u verdwaalt in het proces? Zijn er een groot aantal klachten tegen de beurs? Is het in het verleden gehackt? Houd er rekening mee dat geen enkele uitwisseling vrij is van negatieve recensies, maar het is belangrijk om rekening te houden met het volume en de inhoud van die recensies.

Hier is een video die we hebben gemaakt en die al het bovenstaande samenvat:

Het gedeelte met bronnen voor de video is hier te vinden

5. KYC

Uitwisselingen hebben tegenwoordig een Know Your Customer-proces, ook bekend als KYC, dat u moet doorlopen voordat u een munt op de beurs koopt.

Dit betekent dat u de uitwisseling wat aanvullende informatie moet verstrekken, zoals uw identiteitsbewijs, bewijs van ingezetenschap en in sommige gevallen zelfs een bewijs van inkomen. Naarmate Bitcoin en crypto steeds meer mainstream worden, zijn uitwisselingen onderworpen aan strikte regels van de overheid, en in veel gevallen worden ze ongewild gedwongen om deze informatie van u op te vragen..

Dit is niet iets persoonlijks en zal waarschijnlijk vereist zijn voor de meeste legitieme uitwisselingen. Ik zou zelfs achterdochtig zijn als een beurs niet om deze informatie vraagt. Als u uw privacy wilt behouden, kunt u onze gids lezen over hoe u anoniem Bitcoin kunt kopen.


6. Conclusie

U kent nu de belangrijkste aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van uw crypto-uitwisseling. Uiteindelijk is het belangrijkste dat het bedrijf (of de verkoper) betrouwbaar is en dat u tevreden bent met de prijs die u betaalt. Soms is het de moeite waard om wat meer geld uit te geven om het proces probleemloos af te ronden.

Persoonlijk zijn hier mijn topkeuzes voor uitwisselingen per categorie:

  • CEX.io (makelaar, handelsplatform)
  • Coinmama (makelaar)
  • Coinbase / Coinbase Pro (makelaar / handelsplatform)
  • Bitstamp (handelsplatform)

Als je een goede of slechte ervaring hebt met de bovenstaande uitwisselingen, of een andere uitwisseling, hoor ik dat graag in het commentaargedeelte hieronder.