6 Cara Membeli Bitcoin dengan Kad Debit

6 Cara Membeli Bitcoin dengan Kad Debit

Membeli Bitcoin dengan kad debit menjadi agak mudah dalam beberapa tahun kebelakangan ini dengan pengenalan sistem anti penipuan untuk pertukaran Bitcoin. Walau bagaimanapun, sistem ini agak mahal untuk dikendalikan dan oleh itu pertukaran biasanya akan mengenakan bayaran premium untuk membeli Bitcoin dengan kad debit.

Ringkasan catatan

Cara terpantas untuk membeli Bitcoin dengan kad debit adalah melalui CEX.io. Berikut adalah langkah-langkahnya:

Sekiranya anda mencari pilihan tambahan berikut adalah senarai pertukaran yang lengkap yang membolehkan pembelian Bitcoin dengan kad debit.

Sekiranya anda mahukan ulasan ringkas setiap pertukaran dengan kebaikan dan keburukannya terus membaca. Inilah yang akan saya bahas:

1. Di mana saya boleh membeli Bitcoin dengan kad debit?

Menggunakan kad debit anda untuk membeli Bitcoins Beberapa pertukaran takut berlaku penipuan dan oleh itu tidak menerima kad debit. Namun, banyak pertukaran telah mula melaksanakan perkhidmatan untuk mengesan penipuan dan lebih terbuka untuk pembelian kad kredit dan debit hari ini.

Sebagai peraturan dan pertukaran yang menerima kad kredit juga akan menerima kad debit. Sekiranya anda tidak pasti mengenai pertukaran tertentu, anda hanya boleh menggunakan nama Google + “kaedah pembayaran” dan biasanya anda akan membuat tinjauan yang merangkumi kaedah pembayaran yang diterima oleh pertukaran ini.


2. CEX.io

Kelebihan: Syarikat ternama, had beli yang tinggi

Keburukan: Negara terhad tersedia, kadar pertukaran yang agak tinggi

Cex.io membekalkan perkhidmatan perdagangan dan perkhidmatan pembrokeran (iaitu membeli Bitcoin untuk anda). Sekiranya anda baru bermula, anda mungkin mahu menggunakan perkhidmatan pembrokeran dan membayar yuran yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda mengetahui cara pertukaran, anda hanya boleh menyimpan wang melalui kad debit anda dan kemudian membeli Bitcoin di platform perdagangan syarikat dengan bayaran yang jauh lebih rendah.

Membeli Bitcoin dengan kad debit melalui CEX.io

3. eToro

Kelebihan: Sesuai untuk pemula, sokongan hebat

Keburukan: Terdapat beberapa negara terhad, proses panjang untuk mengeluarkan wang anda

Sekiranya anda menggunakan Bitcoin (atau cryptocurrency lain) hanya untuk spekulasi harga, maka pilihan termudah dan termurah untuk membeli Bitcoin adalah melalui eToro. eToro membekalkan pelbagai perkhidmatan crypto seperti platform perdagangan, dompet mudah alih cryptocurrency, pertukaran dan perkhidmatan CFD.

Apabila anda membeli Bitcoin melalui eToro, anda perlu menunggu dan melalui beberapa langkah untuk menariknya ke dompet anda sendiri. Oleh itu, jika anda ingin menyimpan Bitcoin dalam dompet anda untuk pembayaran atau hanya untuk pelaburan jangka panjang, kaedah ini mungkin tidak sesuai untuk anda.

Penting!

75% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan pembekal ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda mampu mengambil risiko tinggi kehilangan wang anda. CFD tidak ditawarkan kepada pengguna AS.

Cryptoassets adalah produk pelaburan tidak terkawal yang sangat mudah berubah. Tidak ada perlindungan pelabur EU.


4. Coinmama

Kelebihan: Sokongan yang baik, syarikat yang cepat berubah, dihormati

Keburukan: Negara terhad di AS

Coinmama menyediakan cara mudah untuk membeli Bitcoin dengan kad debit sambil mengenakan premium. Syarikat ini telah wujud sejak tahun 2013 dan membekalkan pelbagai jenis cryptocurrency selain Bitcoin. Baru-baru ini syarikat telah meningkatkan sokongan pelanggannya dengan ketara dan mempunyai salah satu langkah terpantas untuk membeli Bitcoin dalam industri.

Membeli Bitcoin dengan kad debit melalui Coinmama

5. Coinbase

Kelebihan: Antara muka yang mesra pengguna, Kos yang rendah, Reputasi yang mantap

Keburukan: Sokongan memerlukan masa untuk bertindak balas

Coinbase adalah broker Bitcoin terkenal yang memberi anda pilihan untuk membeli Bitcoin dengan kad debit atau kredit di bursa mereka.

Membeli duit syiling dengan kad debit anda mempunyai Bayaran 3.99% terpakai. Perlu diingat bahawa anda perlu memuat naik id yang dikeluarkan kerajaan untuk membuktikan identiti anda sebelum dapat membeli duit syiling.

Membeli Bitcoin dengan kad debit melalui Coinbase


6. Bitpanda

Kelebihan: Bayaran rendah, antara muka intuitif, pelbagai pilihan pembayaran

Keburukan: Lebih sesuai untuk pelanggan EU

Bitpanda ditubuhkan pada Oktober 2014 dan membenarkan penduduk EU (dan segelintir negara lain) untuk membeli Bitcoin dan cryptocurrency lain melalui pelbagai kaedah pembayaran (Neteller, Skrill, SEPA dll.). Had harian untuk akaun yang disahkan adalah € 2,500 (€ 300,000 setiap bulan) untuk pembelian kad kredit. Untuk pilihan pembayaran lain, had harian ialah € 10,000 (€ 300,000 setiap bulan).

Membeli Bitcoin dengan kad debit melalui Bitpanda

7. Setem bit

Kelebihan: Salah satu pertukaran tertua dan paling terkenal di sekitar, sokongan yang baik

Keburukan: Tidak begitu mesra pengguna, proses pengesahan boleh memakan masa

Bitstamp adalah pertukaran Bitcoin berlesen sepenuhnya yang telah wujud sejak tahun 2011. Laman web ini menyediakan terutamanya perkhidmatan perdagangan namun mereka mempunyai pilihan broker untuk menjual Bitcoin secara langsung ketika membeli dengan kad debit anda.

Untuk menyelesaikan pesanan anda, anda mesti menggunakan 3D Secure. Beberapa bank mungkin menganggap deposit kad kredit anda sebagai pendahuluan tunai. Sekiranya demikian, penyedia kad debit atau bank anda mungkin mengenakan bayaran tambahan. Pertukaran terbuka untuk AS dan EU ditambah dengan kehadiran yang semakin meningkat di Asia.

Membeli Bitcoin dengan kad debit melalui Bitstamp


8. Kesimpulan – Adakah Selamat Membeli Bitcoin dengan Kad Debit?

Selagi anda menggunakan pertukaran yang dipercayai menggunakan kad debit anda untuk membeli Bitcoin adalah selamat. Perkara utama yang saya nasihatkan adalah tidak menyimpan Bitcoin setelah anda membelinya, tetapi memindahkannya ke dompet Bitcoin anda sendiri.

Perlu diingat bahawa semasa menggunakan kad debit anda mungkin senang tetapi ia juga lebih mahal. Sekiranya anda membeli sejumlah wang syiling yang agak besar dan anda mempunyai pilihan, saya cadangkan agar selalu menggunakan pindahan wang melalui bank. Tetapi jika jumlahnya tidak besar kadang-kadang membayar tambahan 3% -5% adalah bernilai masa yang dijimatkan.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan atau komen mengenai proses tersebut, sila tinggalkannya di bahagian komen di bawah.